[]

Fon Yönetiminde Portföy Dağılımına Ne Kadar Sadık Kalınıyor?

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da özetlemeye çalıştığım gibi sorum şöyle: örneğin başbakanın 19 Aralık'ta tapeleri internete düştüğünde de, gezi olayları başladığında da bankalardaki yatırım fonlarından sorumlu arkadaşlar biliyorlardı ki hisse senetleri ve dolayısıyla hisse senedine bağlı fonlar düşecekler. Örneğin İş Bankası A Tipi Hisse Fon için, 92% hisse senedi, %8 ters repo diyor. Şimdi bu abiler hisse senetlerinin hepsinin düşeceğini bile bile paranın 92%'ini hisse senetlerine yatırmak zorundalar mıydı yoksa parayı nakite çevirdiler mi? Ya da ters repo yaptılar mı ne bileyim?

Özet: yatırım fonlarımız doğru düzgün mü yönetiliyor?


 
Evet doğru düzgün, profesyonelce yönetiliyor.


  • [silinmiş]  (04.05.14 10:11:08) 
oradaki %92 oranı aylık ortalama bazındadır. Yatırım stratejisine göre bu oran her gün değişebiliyor. Ayrıca yatırım fonlarının izahnamelerine bakarsanız, bildiğimiz hisse senedi dışında vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyon sözleşmeleri de hisse senedi olarak kabul edildiği belirtilir. Hatta BIST'teki hisse senetlerinin yanısıra yabancı ülke borsalarındaki hisse senetleri de alınabiliyorsa ellerindeki enstrüman çeşitliliğini varın siz düşünün.


  • hurin  (04.05.14 11:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.