[]

bu adamın derdi ne olabilir?

bankamatikte kredi kartımı ödüyordum, geldi bir adam bankamatiğin yanında duvara dayandı ya ben para çekicem yardımcı olur musunuz dedi, ben de adama bakmadan tamam işim bitsin bir dakika dedim.

işim bitti baktım adam evsiz tipli üzerinde kan lekesi gibi lekeler var, sonra kartı bana uzattı kendi hala bankamatikten 2 adım uzakta duvara yaslanmış duruyor. dedim kartı şu ışıklı yere sokucaksınız gelin bu tarafa. ooo ben ne bileyim nasıl yapıcam bilsem sana söylemezdim falan diyip kartı bana doğru itekledi ben de geri çekildim bankamatikten şuraya diye gösterdim. direk soktu kartı yerine (hani ters falan değil) ama hala bankamatiğin önünde değil yanında duruyor, şifresini söyledi, yazın dedim, ooo nereye yazıcam nasıl yazıcam sen yaz dedi. ama gerçekten bilmiyor gibi değil de aptala yatıyor gibi. tuşlara basarak dedim, öfleye püfleye o tarafa uzattı elini şifresini yazdı. ne kadar çekicekseniz yazın dedim, hepsini ver hepsini dedi, iyce kıllandım bir saniye dedim bankanın içeri doğru uzattım kafayı, güvenliğe seslendim beyefendinin elinde kart var ama para çekemiyormuş yardım eder misiniz diye. kafayı bir çevirdim güvenlik gelene kadar adam hesaptaki bütün tutarı yazmış parayı da almış zaten, güvenlik de hı şurdan da kartınızı alıcaksınız diyip gitti.
adam niye ısrarla işlemleri bana yazdırmaya yaptırmaya çalışmış olabilir? çok huzursuz edici değil mi?

 
bazı atm'lerde kamera oluyor, işlem yapanı çekiyor. dolandırıcılık amacıyla istediyse, bu sebepten olmuş olabilir.


  • loveinaflipbook  (30.04.14 16:40:00) 
çalıntı kart olabilir, güvenlik kamerası sizi görsün diye olabilir.


  • inheritance  (30.04.14 16:40:05) 
kart çalıntı olabilir. bu atmlerde de güvenlik kamerası olmuyor mu? orada görünmek istememiştir. keşke ilk şüphelendiğinizde gğvenliği çağırıp çıtlatsaydınız.


  • elorelia  (30.04.14 16:40:13) 
sıkıntılı sanki oradaki kameraya görünmek istemiyormuş gibi geldi bana,
çalıntı olsa şifreyi bilmezdi sıkıntılı bi durum var ama..

  • basond  (30.04.14 16:40:42) 
atm'de esas kart sahibi işlem yaparken şifreyi görmüş, sonra da kartı çalmış olabilir pekala. bankayla görüşün isterseniz, belki robot resim için falan size ihtiyaç olabilir.


  • loveinaflipbook  (30.04.14 16:42:52) 
ben de şimdi adama şöyle yap böyle yap diye göstermiş oldum, başım belaya girmez heralde di mi böyle saçma sapan bir sebepten? güvenlik de hiç sikine sallamadı, oysa ki bence gayet barizdi benim huzursuz olduğum bir tuhaflık olduğunu da söyledim ama.


  • alice practice  (30.04.14 16:44:27) 
senlik bir sıkıntı çıkmaz rahat ol.


  • basond  (30.04.14 16:45:34) 
Böyle durumlarda genelde güvenliği çağırıyorum hemen, banka şubesine yakın değilsek ve kişi çok çok yaşlı değilse kesinlikle yardım etmiyorum. Lütfen dikkat edin.


  • Lola90  (30.04.14 16:45:50) 
kart çok muhtemelen adamın değildi. şifreyi nasıl bildiğini bilemiyoruz tabii o da ayrı konu.

sizlik bir sıkıntı olmayacağında hemfikirim.
  • nesilsiz  (30.04.14 16:53:20) 
banka şubesine gidip durumu anlatın, saat kaç gibi olduğunu vb. bilgileri verin, onlar bulur paranın kimin hesabından çekildiği. böylece hesabından para çekilen adam mağdur olmasın. sizin de iyi niyetli olduğunuz anlaşılmış olur hem böylece.


  • kafkef  (30.04.14 17:03:03) 
oha. cok bariz bir sekilde karti calmis, sifreyi de ogrenmis. kameraya gozukmemek icin de bankamatigin yaninda durmus. eger islemleri sen yapsaydin kamerada sen gozukecektin, bir problem oldugunda da senin tepene bineceklerdi.


  • crucio  (30.04.14 17:56:04) 
aynen... kamera adami degil, seni gorsun diye yapmis. ama hic bir sey olmaz merak etme. guvenlikle falan konusmussun zaten, o goruntuler mevcuttur bankada.


  • merdümgiriz...  (30.04.14 20:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.