[]

Böyle bir proje yapıldı mı, yapılması düşünülüyor mu?

Taksim meydanındaki betonların bazı kısımlarını kırsak, ağaçlar, çiçekler diksek oralara... Kendi parkımızı kendimiz yapsak... Böyle bir proje var mı? Ben her gün aktarma için kullanıyorum ve beton korkunç görünüyor. Kırmak mümkün olur mu, oradaki beton ne kadar kalındır bilemiyorum tabi ama gezi zamanı her yere çöp poşeti koyan kız grubunu bu projenin başına koysak müthiş iş çıkarabiliriz bence.

Sizce olabilir mi böyle bir şey?


 
betonu kırmak mı?
Neredeki betonu? Yer altındaki duvardaki betonumu? yoksa Yerdeki betonlarımı?

  • basond  (28.04.14 13:31:55) 
olamaz çok saçma. bende mahallemde sinir olduğum yerlere kafama göre bişi yapayım olur mu ?


  • hermann karl hesse  (28.04.14 13:33:07) 
aslında dünyada bir sürü meydan var .meydanlarda yeşillik ve ağaç olmaz,parklarda olur. yerin beton olması çok kötü tabi daha estetik taşlarla güzel bir süsleme ile yapılabilirdi.
düşündüğün şey mümkün değil .

  • devilone  (28.04.14 13:33:44) 
@ kafamıza göre değil, bir projelendirme yapılacak elbet.


  • nilmiye  (28.04.14 13:34:07) 
guerilla gardening deniyor. direnişte ufak bir bostan yapma girişimi olmuştu parkta bi yere. doğrudan meydandaki betonların kırılması değil de bölgedeki akslar üzerinde müsait yerlere yapılabilir.

meydandan parka girişteki mermer zemine ise dokunulmamasını tavsiye ediyorum, o merdivenler falan. aslında prost'un planında öngördüğü iyi bi düzenleme o kısım (gezi'nin ilk planlandığı zamanlardan bahsediyorum). ama tabii eski metro girişlerinin olduğu alan, elmadağ tarafı falan neden olmasın.
  • olivia ofrenda  (28.04.14 13:38:27 ~ 13:40:58) 
@olivia ofrenda

çok teşekkürler, en azından aklımdan geçen şeyi bulmuş oldum. bana çok mantıklı geldi ama arkadaşlar pek beğenmediler sanırım. yani ufak çaplı bir park düzenlemesinden bahsediyordum. öyle bütün betonu kıralım, çamurlarda yuvarlanalım değil. mermer de orada gayet işlevli bir merdiven ayrıca. tabii ki hiç öyle bir düşüncem yoktu. ne bileyim bu haziranda böyle bir şey yapılsa güzel olur gibi gelmişti bana.
  • nilmiye  (28.04.14 13:44:42) 
bence güzel fikir. bakma sen, arkadaşlar ak troll de olabilir. "kafama göre bi şey yapıyım olur mu" demişler mesela, sanki uygulanan kararlar katılımcı bi süreçten geçmiş gibi.

hatta biraz ekliyim. evet mahallenizde sinir olduğunuz yerlere müdahale etme hakkınız aslında vardır. eğer çoğunluk sinir oluyorsa gider belediyeye dilekçe verirsiniz. istediğiniz gibi yapmıyorlarsa eyleme geçersiniz. kentlilik bilinci öyle bir şey.
  • olivia ofrenda  (28.04.14 13:47:14 ~ 13:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.