[]

sürekli şarkı yapmak

lana del rey'in şarkılarına bakıyordum. yayınlanmamış 150'den fazla şarkısı var. ne ara yapıyor nasıl yazıyor bu kadar şeyi aklım almıyor. 1 şarkı kaydetmek bu kadar kolay mı ki bu ablamız bu kadar çok şarkı yapıyo.




 
Beklentilerle alakali biraz da her akillarina gelen fikri diye sarki sunma durumu var yeni piyasada o yuzden hala efsanelesmis sarkilar gibi seyler duyamiyosun


  • ozymandias10  (26.04.14 14:46:13) 
şarkıyı kaydetmek mi yoksa yapmak mı zor? hangisini soruyorsunuz?

kaydetmek ismini verdiğin şarkıcı için ne tür bi sorun olabilir?

hazırlamak ise, lanadel nasıldır bilmem ama birçok pop şarkıcısının şarkılarını başka insanlar hazırlar. yada şarkıcıya yardımcı olur.

öte yandan şarkı hazırlamak "günümüzde" çok da zor birşey değil. zira iki üç belli ritim ve alışılmış deyimleri elektronik ortamda uyumlu hale getirip şarkı yapılabiliyor.

bonus. 50 cent bir aralar her hafa bir albüm çıkarıyordu.
  • mahone  (26.04.14 14:57:25) 
abi ben de aklım sıra bestecilik oynuyorum. iki günde bir saz semai bitirmişliğim de var ama eli yüzü düzgün sadece iki tane beste var elimde: biri bir uşşak saz semai, 1 ayda bitti; biri mi minör bir şey, 2,5 ayda bitti. adamlar yok şu düzeltir, yok bu düzeltir, zaten ben yaptım oldu diyerek benim 2 günde biten şeyleri şarkı diye tanıtıyorlar. kendimden biliyorum, bir bok da olmaz onlardan.


  • cagdas donem kuramcisi  (26.04.14 15:36:39) 
bu tamamen çalıştığın tarzla, ortamınla alakalı bir durum. bugün popüler müzik dünyası sanatçılardan çok prodüktörlerin yönetiminde, aslında bahsettiğin örnekte lana del rey sadece sesi ve yüzüyle var. bestesi, aranjmanı, ve bir şarkıyı şarkı yapan daha bir sürü şey başta prodüktörü olmak üzere geniş bir ekibin elinde. eh, bahsettiğin tarz da çok melodik bir düzene dayanmayan bir tarz olduğu için şarkı üretmek zor olmuyor. ama mesela melodik özelliği ağır basacak eserler için, cagdas donem kuramcisi'nın belirttiği gibi uzun uğraşlar gerekebiliyor, yalnızca doğu müziği için değil, batı müziği için de alternatif chord progression'lar, hakim melodiler vesaire daha uzun zaman alabiliyor ama işin şöyle bir tarafı da var: ilham geldi mi en efsanevi şarkıyı bile 1 saatte yapan müzisyenler var. roger waters the wall'un 90 dakikalık demosunu bir haftada kaydetmiş mesela.


  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (26.04.14 16:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.