[]

Nükleer Santral

Nükleere karşıyız, risklerini biliyoruz ama tıkır tıkır işleyen bir santralin çevreye ve özellikle denize zararları nedir? 3-5 maddeye indirebilsek mesela, soranlara söylesek güzel olur.




 
çevreye zarar için en büyük argüman çevre ülkelerde var oluyor. o sebep ekonomik yaklaşmak en mantıklı. misal alım garantisi. ruslara 30 yıllığına 15 dolar sentten alım garantisi verilmiş durumda. şimdi bu mantıkla baktığında hangi ucuz enerjiden bahsedilebilir ki?

karşılaştırma için şöyle bilgiler vereyim size:

güneş ve biogazda 13,3 dolar sent, rüzgarda 6,5 dolar sentten on yıllık alım garantisi veriyor devlet.
  • hosein  (25.04.14 17:35:17) 
sallıyorum uzmanı değilim ama radyasyon yayma oranı fazla oluyor.
ne kadar kurşun plakalarla kaplasalarda yayılıyor.

  • basond  (25.04.14 17:43:47) 
pek anlamadım, yani bizim ürettiğimiz enerjiyi rusya 30 yıllığına 15 sentten mi alacak?


  • sotw  (25.04.14 18:00:12) 
soğutmak için (genelde) deniz suyunu alıp ısıtıp denize geri veriyor bu da ordaki canlı yaşamı tehdit ediyor.
Tabi nükleeri savunanlar, bir kaç derece yüksek, fazla sıcak değil, denizin ortasına bırakıyoruz çok etki etmiyor diyorlar.

  • edip  (25.04.14 18:01:13) 
@sotw hayır, nükleer enerjinin ürettiği elektriği devlet olarak biz 15 dolar sentten alacağız. artık devlet bize kaçtan satar onu bilemem.


  • hosein  (25.04.14 18:06:36) 
@edip o sıcak su sorunu termik santral için de geçerli fazlasıyla..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (25.04.14 18:16:33) 
açılın ben nükleer mühendisim :p

soğutma suyunu ırmak ya da denizden alır nükleer santraller. tabii oranın sıcaklığını artırıyorlar ve suda çözünen oksijen miktarı azalıyor. canlı yaşamına etkisi oluyor.

nükleer santrallerin kendilerinin co2 emisyonu yok ama uranyum madenciliği ve yakıt hazırlamanan kayda değer emisyon değerleri var, sera etkisini artıyor

kullanılmış yakıtlar atsan atılmaz satsan satılmaz (gerçi nükleer silah yapmak için satın alınıyor) ama sonuç itibariyle milyon yıl radyoaktif kalacak atıklar büyük sorun teşkil ediyor

nükleer silahlandırmayı artırıyor

ve her şeyden önemlisi, kaza riski her daim var. diyorlar ki uçak düşmesinden daha az olası bir durum nükler kaza. ama şöyle düşünmek lazım; bir uçak düştüğünde içindekiler ölür, yakınları üzülür. nükleer kaza sonrasında ise tüm coğrafyaların insanları ve onların torunlar ve onların torunları etkileniyor.
  • marido  (25.04.14 19:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.