[]

askerlik erteleme işleri

mezun olalı 2.5 ay oluyor(çıkış şubat başında), askerliğimi erteletecektim ancak şubeye henüz uğramadım, bunun bir süresi falan var mı, şubeye gittiğimde sıkıntı olur mu?




 
mezun olduğun tarihten 1 ay sonrasına kadar tecil hakkın var biliyorum. ha yapmamışsın, ne olur ne biter bilen birisi gelir birazdan.


  • ozzpwnz  (24.04.14 20:12:13) 
Lisans mezunlarının 2 yıl tecil hakkı oluyor. Ben de şubeye geç gittim. Tecil ettirdim ama cezayı da yedim.


  • foma  (24.04.14 20:37:58) 
Ben 5 ay sonra falan gittim, bir sıkıntı olmadı. (Mezuniyet Haziran, şubeye gidiş Kasım)
Mezun olduğunuz yılın son gününe kadar (31 Aralık) gelinmesi gerektiğiyle ilgili bir uyarı vardı diye hatırlıyorum. Yine de çok boşlamamak lazım.

  • lord esseginziki  (24.04.14 21:13:34) 
ben de aynı erenu ile aynı durumdayım, @foma ceza ne kadardı?


  • thejester  (24.04.14 21:21:36) 
Birinci cezam 5-6 sene önceydi. Sanırım 1,5 sene geç gittim haberim olmadığı için (açıköğretim hazırlıkta tecil etmiyormuş ve hazırlıkta kaldım). 2000 tl ceza yedim ama 4 ay sonra af geldi, 500 tl ödedim.

İkincisi, geçen sene açıköğretim bitince tecil ettirmek için gittim. Diplomayı geç götürdüğümden sanırım 100 tl ceza geldi. 15 gün içinde yatırdığım için 75 tl ödedim. Tecil hakkımdan da 1 yıl kalmış onu kullandım.

Bu foto ikinci cezadaki bana gelen evraktaki tablo
www.dropbox.com
  • foma  (24.04.14 23:19:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.