[]

(Acil:/) Yavaşlık / Ayar yüklememe

Gençler selamlar,

Kendi başıma tüm yöntemlerimi tükettiğim için sizden fikir almak istediğim bir problemim var:

Windows 7, Dell Inspiron bir laptopum var. Geçtiğimiz haftaya kadar gayet düzgün çalışıyordu; ancak bir sebepten ötürü aşağıdaki problemlerle karşılaşıyorum:


- İlk olarak, login ekranını geçtikten sonra desktopa gelene kadar inanılmaz uzun bir süre almaya başladı. Sonrasında da herhangi bir şeye tıkladığımda (klasör açmak mesela) çok çok uzun süre bekletmeye başladı.
- Olur da desktop ekranına ulaşabilirsem aldığım bir hata, Comodo antivirüs'ün çalıştırılamadığıydı. Kendi log sistemini tuttuğu için error loga ulaşamıyorum.
- msconfig'e ulaşıp temel başlangıç yaptırarak restart attım; bu sefer de logini yaptıktan sonra "kişiselleştirilmiş ayarlar yükleniyor" gibi bir şeyde takılıyor; daha desktop ekranı bile gelmeden. bu ekranı hiçbir şekilde geçmiyor ve mecburen tekrar restart atmak zorunda kalıyorum.
- bu restartlardan bazılarında ise şununla karşılaştım, desktopa ulaştığımda önceden yapılmış desktop ayarlarım, kısayollarım falan hiç yoktu; tamamen yeni bir kullanıcı profili ile login olmuş gibiydi bilgisayar. ki bilgisayarda tek bir kullanıcı profili var bu arada.
- güvenli modda açıldığında kendi desktopuma ulaşabiliyorum ama yine de her şey aşırı yavaş.
- registry temizledim güvenli modda; baya bir hızlandırma çalışması da yaptım ama fayda etmedi.
- sistem geri yükleme denemek istedim ancak bilgisayarda kayıtlı bir geri yükleme noktası yok; o nedenle orada elim kolum bağlı


Sıkıntı şu ki, problemin nereden kaynaklandığını bir türlü bulamıyorum; bulsam nasıl çözüleceğini soracağım direkt ama sizce şu anda bu neyden kaynaklanıyor olabilir?

Kullanamıyorum bilgisayarı resmen, o yüzden bütün fikirlere açığım şu anda.

Çok teşekkürler şimdiden

 
windows açılışında bir hizmet ya da uygulama nedeniyle oluyor muhtelemen bu yavaşlık ne olduğunu bulmak için; başlat ta "günlük" diye arat. olay günlüklerinü görüntüle de. gelen pencerede sol kısımda uygulama ve hizmet günlükleri -> microsoft -> diagnosis - performance -> çalışıyor

bu kısımda olay kimliği 100 olanlar sorunsuz boot olma hakkında 200 olanlar kapanma, vs vs. tam emin değilim ama 101 olanlar açılış sırasındaki hataları belirtiyordu diye hatırlıyorum. burayı kurcala. Uyarı değil de hata olanları incele.


hepsini okumadan yazdım yukardakileri; silmek istemedim. o kısımla işin yok, ilerde lazım olur ya da başkasına lazım olur diye silmiyorum.

"desktopa ulaştığımda önceden yapılmış desktop ayarlarım, kısayollarım falan hiç yoktu; tamamen yeni bir kullanıcı profili ile login olmuş gibiydi bilgisayar. ki bilgisayarda tek bir kullanıcı profili var bu arada."

yukardaki durum ve aşırı yavaşlık eski tecrübelerimi hatırlattı. hard disk in gitmiş. son 2-3 ayı. belki o kadar bile yok :( benim de başıma gelmişti. 1 ayda 5 kez windows kurdurttu bana. sonra artık hdd yi emekliye ayırdım kurtuldum. :(

yedeklemelerini bir an önce yapmaya bak :(
  • washe  (23.04.14 23:15:42) 
msconfig'e girip, temel başlangıç ayarını geri al ama başlangıçta yüklenen programlara tek tek bak, çoğununun tikini elle kaldırabilirsin, bir de öyle dene.
antivirüsü kaldır, sonra yine kurarsın...

  • primusinterpares  (24.04.14 00:34:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.