[]

Çay makinesinde porselen VS çelik

Çay makinesinin gövde ve demliğinin çelik olanı mı daha makbuldür, lezzetlidir yoksa porselen olanı mı? Plastiği direkt eledim zaten parçalanıyor falan o ama çelik-porselen arasında seçim yapamadım. Ne olur avantajı dezavantajı bu ikisinin?




 
Üstü porselen altı çelik olsun. Mümkünse çayı porselende demleyebilme gibi bir lüksün varsa, en güzeli o olacaktır. Çayın tadını en güzel porselende alabilirsin. İngilizler boşuna içmiyor o porselen bardaklarda çayları.


  • otshe  (23.04.14 15:14:11) 
porselenin tadı daha iyi oluyor. ama ben porselen demliğin kapaklarını hep kırdığım için en sonunda gidip çelik aldım. memnunum.


  • yue  (23.04.14 15:16:14) 
@otshe, yok ya, ya paslanmaz çelik yapmışlar tamamını ya da porselen :/ altının porselen olması ne gibi bi sorun çıkarabilir ki çeliğe nazaran?


  • hjarteblod  (23.04.14 15:16:41) 
üstü porselen 2 adet bosch teaxx var. bir tane de üstücamlı olan sinbo var. biraz eski kafalı olabilirim ama çay çaydanlıkda içilir. 2 farklı markadan da pek memnun değiliz ( otelde kullanıyoruz )


  • kup tuz  (23.04.14 15:19:49 ~ 15:20:26) 
bi de iki tarafı da cam olan var, cam daha mı iyidir acaba şimdi, bilemedim


  • hjarteblod  (23.04.14 15:22:24) 
porselen olanı al. camdan iyidir.
cam demlikte çay çabuk soğuyor. cam içini gösterdiği için bir zaman sonra sarı lekeler oluyor güzel görünmüyor.
porselen çelikten de iyidir. porselen demlikte çay güzel demlenir.
  • nax  (23.04.14 15:33:31) 
ustu porselen olani tercih ederim.

aslinda kettle kismi plastik olmasin da ust tarafi cam, porslen ya da metal farketmez.

porselen sik duruyor
  • exlibris  (23.04.14 15:55:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.