[]

yumurta nasıl haşlıyoruz

belki gören vardır duyuruyu geçenlerde rüya gibi bir sucuklu yumurta yapmıştım, bugün de yumurta haşlamayı düşünüyorum. elimde mutfak malzemesi olarak sadece 1 adet tava var orta boy. bunda yumurta haşlanır mı? bir de ketıl var onun içine yumurta atsam olur mu acaba? etrafa çarpıp kırılmasından korkuyorum. bi de yumurta haşlarken önce suyu kaynatıp sonra mı yumurtayı atıyoruz içine yoksa ikisini aynı anda mı koyuyoruz? 1 somunla götürücem kaç yumurta yeter? ulan bu yumurta haşlamak ne sorunlu işmiş ya. teşekkürler




 
suyun içine tuz koyarsan baştan çatlamaz..
ben önce ketılda kaynatıyorum suyu sonra ocağa koyup içine yumurtayı koyuyorum..

  • redeath  (18.04.14 14:43:32) 
abi ocağa koyacak ekipman yok suyu :(


  • fuerteventura  (18.04.14 14:48:02) 
en sağlıklısı soğuk suyun içine yumurtayı koymak (aynı anda) ve kaynamasını beklemek. kettle filan denemedim hiç, en geleneksel yol bu.
kaynadığı andan itibaren 2 buçuk dakika sonra cıvık, 3 buçuk dakika sonra cıvığımsı katımsı, 5 dakika sonra da katı haşlanmış yumurta elde edersin.
ben şahsen kahvaltıda 2 tane haşlıyorum, oh mis.

edit: cezve filan da mı yok?
  • paradoxical  (18.04.14 14:48:16 ~ 14:48:48) 
yok abi çatal kaşık ve tava var :(


  • fuerteventura  (18.04.14 14:50:33) 
yumurtayı kaynayan suda beklet, su soğuyunca yumurtayı çıkartıp tekrar kaynat. 5-10 dk da haşlanır.


  • duhan  (18.04.14 15:02:55) 
Tavaya suyu koy, sonra yumurtayı yıkayıp onu da koy içinde, tavanın altını yak. Normal bir tava ise yumurta batmaz, bir süre sonra yumurtayı çevir çatalla. Eğer katı yumurta istiyorsan kaynadıktan sonra 4 dakika filan pişirsen yeter. Sürekli çevirmeyi unutma ama.


  • elikası  (18.04.14 15:05:37) 
ketılın içinde de olur ama yatırım tavsiyesi değildir.

çatlamaması için tuz sirke filan at. ketılın kireci de çıkmış olur hem.
ocakta sopğuk suda 15 dk kalınca haşlanıyor. ketılı bilemiycim. ama çok canın istediyse bi 5 dakka kaynat. kapağı açık olması lazım sanırım ketılın.
  • supergirl  (18.04.14 15:07:30) 
kullanmadığın bi çaydanlık ya da demlik varsa o da olur bak


  • paradoxical  (18.04.14 15:15:29) 
öğrenciyken kettle ın içine soğuk su ile beraber yumurta koyup öyle kaynatıyordum. kaynadıktan sonra bir 10 dk içinde bekletiyorum.


  • inheritance  (18.04.14 16:22:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.