[]

insansız dünya-elektrik

Senaryo benzeri bir şey üzerinde kafa patlatıyorum. Ufak bir ayrıntıya ihtiyacım var. Diyelim bir anda dünya üzerinde insanlar kayboldu, sadece tek bir kişi kaldı. Bundan sonra ne kadar süre daha elektrik aktif halde kalır. Teknik açıdan elektrik üreten tesisler insansız ne kadar süre aktif olarak çalışır.




 
I am Legend filmi ve Revolution dizisinde görsel olarak cevabın var. İkiside harika yapıtlar


  • 1tam1ayran  (18.04.14 14:16:34) 
Biliyorum onları da tasarladıklarım konusunda pek yardımcı olacak yapıtlar değil.


  • clones  (18.04.14 14:25:19) 
Santrallerde sistemler çoğunlukla otomatik çalışır, mesela baraj ise su bitene kadar çalışmaya devam edebilir. Tabi mekanik arıza, aşırı ısınma sebebiyle kendini kapatma, sel gelip türbinleri kırması gibi olaylar olmazsa.

Y the Last Man çizgi romanını okursan bu tarz konulara hafiften değiniyor. Bunda sadece erkekler ölüyor.
  • r_u_h  (18.04.14 14:31:14) 
Durumu sadece elektrik üreten tesis olarak görmemek lazım. Bu tür tesisler yakıtla çalışır ve ürettikleri elektrik enerjisini bir şebekeye verirler. Ve benim gözlemlediğim kadarıyla (sadece bir tesis gördüm) açma kapama haricinde sistem zaten kendi kendine çalışıyor. Yani doğal gaz akışı olduğu ve öngörülemeyen bir arıza olmadığı müddetçe çalışmaya uzun bir süre devam edecektir. Ancak bu sadece zincirin bir halkası. Yakıtın ve elektriğin üretim ve dağıtım sistemlerindeki durumu nedir, bunun da bilinmesi gerekiyor. umarım başka duyurucular da bu konuda bilgi verebilirler.


  • puc  (18.04.14 14:31:54) 
İnsandan Sonra Yaşam(life after people) ve aftermath population zero belgeselini izle tam bahsettiğin durum anlatılıyor.

baraj ve santraller uzun bir süre otomatik olarak çalışabilir ancak cihazların,ortamın bakımı yapılamayacağı için sistem belirli bir süre sonra kendini kapatır.
  • sealth  (18.04.14 14:35:32 ~ 14:53:52) 
bu konu nat geo'da işlendi. adını hatırlamıyorum belgeselin.


  • sen git ben geliyorum  (18.04.14 14:35:36) 
mevzu sadece elektiriğin üretilmesi değil, dağıtımını da işin içine katmak lazım. santraller, trafolar, hatlar var. bunlar da sık sık bakıma giren elemanlar.
mesela hatlar iklim şartları yüzünden bozulabiliyor, trafolara kedi girebiliyor.

  • paradoxical  (18.04.14 14:38:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.