[]

modemi kullanmıyorken kapatanlar

neden kapatıyorsunuz modemi? musluk mu bu?

zararları varsa aydınlatır mısınız biz de kapayalım.


 
  • pavlis  (15.04.14 22:14:22) 
kapatmıyorum ben. bir networkçü olarak; network cihazları 7/24 çalışabilecek şekilde dizayn edilmeli ki ediliyor da. açık kalmasının cihaz açısından -cihaz dandik değilse tabii- hiçbir yan etkisi yok. kapatanlar da kablosuz yayın vs ayağına kapatıyorlar. ayrıca modem de musluktur aslında. internet kullanılmasa da ufak çaplı (damlayan musluk gibi) veri alış verişi olur. hele ki birisi IP adresinizi bulup atak yapıyorsa kotanızı da azar azar yemiş olur. (sonuçta size paket gönderiyor ve bu sizin için download oluyor) ayda 1 kez 1 geceliğine modemi kapalı tutmak bence güzel bişi. hem IP de değişir. ben yapıyor muyum? hayır :)


  • washe  (15.04.14 22:15:03) 
Arada bir ısınıyor yoksa başka bir şeyden değil :)


  • redeath  (15.04.14 22:18:04) 
elektrik harcıyor.


  • sidd79  (15.04.14 22:18:39) 
evimden 12 adet kablosuz ağ sinyali alınabildiği için sağlık temelli endişemin kanser olma riskimi azaltmadığını düşünerek kapatmayı bıraktım.

Elektrik sarfiyatına sebep oluyor gerçi, faturaya yukarı yönlü baskı yapıyor, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
  • doktor sagbirakmayan  (15.04.14 22:19:52) 
modem dediğin 10-20 watt arası elektrik yakıyor. o da maksimum değeri. yeni nesil modemler 10 watt ı bile zor görür. az da olsa yakıyor derseniz haklısnız :)


  • washe  (15.04.14 22:31:38) 
her gece kapatmıyorum ama 2-3 gecede bir kapatıyorum. sebepleri;

1- IP değişiyor.
2- cihaza restart atılmış oluyor. cep telefonumu bile her gün yeniden başlatan biriyim. cihazların kapanıp açıldığında refresh olduğunu düşünüyorum.
3- uzun süre çalışınca çok ısınıyor. kapatarak soğutuyorum ve dinlendiriyorum.
4- elektrik harcıyor
5- kablosuz sinyalin yan etkileri olabilir?
6- kullanmadığım cihazı, ampülü vs. kapatma alışkanlığım var.
  • nesilsiz  (15.04.14 22:38:06 ~ 22:38:33) 
Servis sağlayıcıların verdiği modemleri kullanıyorsanız, her gün kapat aç bir yıl sonra modemin on/of düğmesini elinize alırsınız, sonra adaptör tak çıkar devam edersiniz.
Kapatmayın gereği de anlamı da yok.

  • edip  (15.04.14 23:09:37) 
Modem başucumda olduğu için, evde akıllı telefon/tablet benzeri cihazlar kullanmadığım(ız) için, komşuma şifreyi verip kullandırdığım için yatmadan önce kapatıyorum..

Not: Komşumuzun kardeşi sınav döneminde eğitim videoları izlediği için verdim şifreyi..
  • EkimBebesi  (15.04.14 23:09:46) 
Bir memur cocugunun asla sormayacagi bir soru :) Elektrik bedava olsa yine kapatirim haci abi. Müsrifligi mi ovuyorsunuz. On/off dugmesi de 15 kurus bu arada eger kirarsaniz.

Hem komsunun internetini somur hem de kapatinca kiz :)
  • buhebu  (15.04.14 23:39:38 ~ 23:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.