[]

21 yasindan sonra pro. sporcu olmak/olimpiyatlarda yarismak

genetik ne kadar onemli? azmin onune gecebilir mi? mesela boy kisaligi ya da maksimum oksijen kapasitesi falan diyorlar. ne kadar onemli bunlar?

bir kac ayda bir girer bu kafama. kufrederim kendime.

avantajlari: yeterince azimliyseniz olimpiyatlarda yarisirsaniz hem para kazanma derdi cok olmaz saniyorum. hem unlu olursunuz ahahah. hem ne bileyim sikici bir isiniz olmaz.

okudum dun gece bir suru haber. 25 yasindan sonra bir spora baslayip bir kac sene sonra olimpiyatlarda yarisan bile varmis. var mi boyle bildiginiz kisiler?

simdi ufak bir gobegim olsa da 6 yasimdan beri yogun spor yapiyorum 1 2 sene once biraktim sadece. boyum bir cok spor icin kisa olabilir ama o problem. 175im. ama omuzlarim genistir iskelet iyi yani.

bazi sporlar icin 4 5 yaslarinda baslamis olmamak cok sorun degilmis. kurek mesela. kano slalom, golf vs o tur seyler de var tabi. kurek guzel olur aslinda oldugum yerde var ama onun icin de 1.90 olmak lazim diyorlar. esek gibi calissak kurek in earl boykins i olamaz miyiz?

tesekkurler

 
cevabı kendin vermişsin işte, bunun kesin bi yanıtı yok. çünkü onlarca farklı spor disiplini binlerce birbirinden farklı örnek var.

tom daley gibi örnekler de var, söylediğin gibi 25 yaşında başlayıp bi kaç seneye yarışanlar da vardır.
  • giderbey  (15.04.14 18:02:30) 
türkiye'de seni o yaşta futbolcu bile yapmazlar.

dal önemli yüzücü olman imkansız mesela. halter falan yapabilirsin ama öyle kolay değil o işler. ciddi maliyeti var.
  • istenmeyen_adam  (15.04.14 18:04:48) 
Genetik de önemli, diğer faktörler de önemli.

Ama Türkiye'de zaten sporcu yok. bu işi basaramazsan genetigin yuzunden degil, kisaca yapamadigin icin olacak.
olay uluslararasi boyutlara geldiginde bu genetik farklar seni bir adim geriye atabilir.

yas konusunu bilemiyorum ama her sporun yasi farkli.
  • archely  (15.04.14 18:05:49) 
turkiye'de olmadigimi eklemeyi unutmusum. turkiye'deki ortami cok iyi bildigim icin birakmistim sporu zaten. igrencti cidden.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (15.04.14 18:09:01) 
o kadar azmin varsa başka bir işle uğraş kazancın seni tatmin edecektir.

sporu sorarsan yapma demiyorum tabi ki hobi olarak yine yap. ;)
  • istenmeyen_adam  (15.04.14 18:20:06) 
Yav arada futbolu niye kucumsuyonuz

Olabilirsin ama kurek, maraton, bisiklet gibi dallar cok yipratici. Iskence gibi.
Okurken 1.50 boyun var falan sanmistim 1.75 ne la sacmalama.
Yaparken mutlu olabilecegin bir spora basla vakit kaybediyorsun
  • buhebu  (15.04.14 19:08:34) 
@buhebu cok ekstrem ve turkiye'de olmayan sporlar haric cogu sporu denemisimdir cogunda bir sure sonra (biri icin 12 sene biri icin 5 sene cogu icin bir kac ay) sikildim.

kurekciler genelde 1.90 2 mesela. hafif sikletler de 1.80 1.85 diyorlar. ama cok iyi olursan belki boy onemli olmayabilirmis. kuregi dusunuyorum ciddi ciddi.

cok yipratici da alternatif yok? bir yuzme ne bileyim jimnastik icin ufak yaslarda baslamak lazim ama bu yasta bu boyla secenekler kisitli.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (15.04.14 19:17:14 ~ 19:18:13) 
yüzme, karate, taekwando, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, halter v.b gibi altyapı gerektiren sporlarda imkansıza yakın hele ki türkiyede, afedersin ama millet taşşak geçer. ancak okçuluk, bocce gibi populer olmayan dallarda şansını deneyebilirsin. bocce olimpiyatlarda var mı bilmiyorum ama sürekli şampiyon olan bi kadın var ecnebi 50 yaşlarında. her şampiyonada şampiyon oldu kadın, milyarder şu an.


  • defansif orta saha  (15.04.14 20:54:12) 
19 yaşında halterci bir kardeşimiz bana az kastırmayla masterlarda madalya kovalayabileceğimi söylemişti. 32 yaşındayım. Olimpiyat imkansız gibi ama Türkiye derecesi kovalayacağın bir spor bulabilirsin belki senin genetiğine uygun.


  • arnold schwarzeneger  (16.04.14 09:05:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.