[]

Ders çalışamamaya alternatif çözümler aranır!

Motivasyon sıfır, ancak okulu 2.5 yıl uzatmış olmanın baskısı motivasyonu daha da sıfırlıyor tam tersi etkisi olması gerekirken, daha da uzatacağım korkusu falan... Neyse bildiğim her şeyi (yemek, içmek, seks, arkadaşlarla muhabbet, oyun oynamak, kafede çalışmak vs) denedim motive olmak için olmadı, alternatif çözümler arıyorum. Valla çok berbat haldeyim ciddi/iş gören yorumlar yaparsanız sevinirim.

Edit: Bölüm mimarlık, ders de tasarım yapmak olunca aslında çözüm yöntemi zorlaşıyor sanırım... Pek çözüm olmadı bugünü de boş geçirdim.


 
Bence çalışma. Ciddiyim. Çünkü ders çalışma işi öyle zorla yapılacak bir şey değil. Eğer içinden gelerek çalışmazsan boş boş vakit öldürmüş olursun o yani. Fazlası değil.


  • istenmeyen evlat  (13.04.14 15:53:17) 
klasik: kütüphaneye git.


  • [silinmiş]  (13.04.14 16:03:12) 
Kutuphaneye kapanmak ya da birkac kisiyle birlikte calismak benim uygulamaya calistigjm cozumler arasinda. Ben de okulu epey bir uzatmis durumdayim, ayni gerginlik bende de var. Bu derece stresli olmak da ders calisma motivasyonunu sifirliyor soyledigin gibi. Ders calismak disindaki butun stresleri hayatindan olabildigince uzak tutmaya calis (ailedeki sorunlar, sevgili muhabbetleri vs), bunlari bir sure gorme. Calisirken muzik dinlemek ve kendini odullendirmek de ise yariyor. Ornegin, iki uc saat ders calistiktan sonra sevdigin bir yemek ye ya da seviyorsan tatli, cikolatayla mukafatlandir kendini. Ya da film izle. Kolunu oynatamayacak kadar strese kestigin zamanlarda cik yuru, bol su ic. Komik video, komedi filmleri izle.


  • damdanakan  (13.04.14 16:05:22) 
kütüphane olmazsa sakin bir starbucks.


  • mea maxima culpa  (13.04.14 16:34:13) 
teorik, okumalı/ezberlemeli şeylerse koşu bandında karşına koyup okumak çok iyi oluyor. uygulamalı bir şeyse cevabım yok, ancak çok gaza gelmişsem dikkatimi toplayabiliyorum çünkü.


  • mayaa  (13.04.14 18:23:22) 
ben de 2.5 yıl uzatmayla bitirdim. ne kadar imkanın var bilmiyorum ama seni bu kadar uzatmaya isten saikler nelerdir bunları net olarak tespit edebiliyor musun ? misal ben arkadaşlarımla çalıştığım vizede onlar x,y gibi notlar alırken x-30 y-35 gibi notlar alınca direkt yerin dibine girmiş gibi hissediyordum kendimi (halbuki dışarıdan kimse bana şöylesin böylesin demiyordu) gel zaman git zaman en son bana çalışmam gerektiğinde yardım etmekten gocunmayacak bir arkadaş buldum ve onun sayesinde mezun oldum. kütüphane demişler mesela, ben de denedim bunu ama kütüphanede daha çok stres oldum. ders çalışayım diye gidip daha demoralize olarak defalarca kütüphaneden çıktığımı bilirim. sebep: millet çalışabiliyor, ben neden çalışamıyorum diye düşünmem. herkesin iç dinamikleri farklı tabi ama en azından çalışman gereken zamanlarda sana pozitif etki edecek insanların yakınında bulunman etkili olabilir. mesela ben tek başınayken aşırı stresli oluyordum vize final zamanı. bahsini ettiğim arkadaşlar sayesinde sanki hiç vize final haftası yokmuş gibi davranabiliyordum. ama bu dinamikleri keşfedene kadar baya zaman kaybetmiştim. sanırım dağınık oldu biraz. başına gelmiş biri olarak sana kolaylıklar diliyorum.


  • kuul  (13.04.14 21:58:57) 
Ben okulu 3 sene uzatma ile bitirdim. Bölüm Elektrik-Elektronik Mühendisliği idi. Sonunda şöyle bir çalışma şekline bürünüp okulu bitirmiştim.: Odada en az 2 adet farklı renkte loş ışık yanardı çalışacağım zaman(bildiğin mavi ve yeşil ışık, blues barları gibi), masa lambasını aktif olarak kullandım(tek başına kalan biriydim), masanın ve sandalyenin yüksekliğini ders çalışmaya daha uygun yaptım(gittim yeni masa-sandalye aldım, eskilerini komşuya verdim:), psychedelic rock parçaları hayatımın göbeğine koydum(manyak bir ruh hali yaratıyor, hala özlerim), sevgilimden ayrıldım ve yeni sevgili aramadım, yazılmaya çalışanları tersledim(bu çok zordu işte, başlı başına bir hikayedir, kız hayatımın aşkıydı...), uzun ve depresif gece yürüyüşleri yaptım(gece 2-3-4-5, sabah 6-7 en az 1.5 saat), çok zorlandığım derslerin zor kısımlarına hep geceleri çalıştım(bak bu önemli), bildiğim dersleri-konuları arkadaşlara anlattım, ders çalışma amacı dışında eve misafir kabul etmedim. Tüm konuları döneme yaydım, konuların özüne indim, özet çıkardım, yazarak çalıştım... çok abartmıştım ama okulun zor olan yarısını 1.5 senede bitirmiştim. Birkaç defa intihar edeyazdım ilk başlarda ama insan herşeye alışıyor. Yalnız mezun olduğunda boktan bir ruh halinde oluyorsun. Çalışmaya başlayınca çok abartılı yaşıyorsun falan. Zor iş...


  • ephmanhox bastes  (07.05.14 05:54:29 ~ 06:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.