[]

Yoğurt zehirlenmeyi nasıl önler ?

Veya neden zehirlenme ihtimali olan yerlerde bol bol yoğurt yenir ? Ne yapar bu yoğurt teknik olarak ?




 
sindirimi yavaşlatıyor, hastaneye gitmek için zaman kazandırıyor böylece


  • GibsonRulesv2  (11.04.14 13:53:41) 
@want2die tüpraş'da bile her öğlen yoğurt verirler yemekte


  • jamalbsf  (11.04.14 14:04:56) 
apartmanlarda kalorifer kazanları kömürlüyken apartman görevlisine maaşından ayrı yoğurt parası verilirdi.

vardır mantıklı bir açıklaması.
  • kibritsuyu  (11.04.14 14:13:47) 
Yoğurt zehirlenmeyi önlemez maalesef.


  • forzabjk  (11.04.14 15:06:41) 
sen istersen yeme yoğurt. biz zehirlenmeyi önlediğine inanıyoruz ve yiyoruz.


  • kelepir  (11.04.14 15:08:44) 
güneş de balçıkla sıvanır aslında. ben inanıyorum ve inanırsak olur bence.


  • washe  (11.04.14 15:10:02) 
yahu binbir gece masallarındaki gibi zehirlendin, panzehiri iç, hop ayağa kalk gibi bir durum yok. aboo adam zehirlendi, ölüyodu, yoğurt yedirdik geçti diye bir şey olmaz. o şekilde önlemez elbet.

ne bileyim bir şeylerle tepkimeye girip zararlı etkisini azaltıyordur mesela. bilen biri gelsin gerçeğini, bilimselini de açıklasın. üşenmezsem kendim de araştırıp yazarım buraya.

mesela şimdi aklıma geldi. demir eksikliği, kansızlık tedavisinde demir hapı verir doktor. demir hapını sabah aç karnına içersin, üzerine de en az 1 saat süt ve süt ürünü tüketmezsin. çünkü sütteki kalsiyum demiri bağlar, kana karışmasını engeller. içtiğin demirin bir faydası olmaz.

aynı bunun gibi sütteki yoğurttaki kalsiyum bir şeyleri bağlayıp kana geçirtmiyorsa o yüzden yeniyordur.
  • kibritsuyu  (11.04.14 15:13:36 ~ 15:17:15) 
bizim fabrikada da hep yoğurt oluyor yemeklerde, ayrıca aralarda kaplamacılara ayran dağıtıyorlar.


  • yue  (11.04.14 15:22:51) 
panzehir gibi değil ama ciğerleri temizliyor. anlık değil süreç içerisinde. bir akciğer hastalığıyla ilgili tedavideki arkadaşımızdan öğrenmiştik bunu, doktoru söylemiş. bu hazır yoğurtlar çok az etkili. utanmasam etkili değil diyicem hatta, 1-2 gıdım etkisi çıkar da yalancı çıkarım diye çekiniyorum.

eğer öyle bi düşüncen varsa süzme ya da ev yapımı tercih etmeye çalış. aoç'un seti var sütle mayayla birlikte satılıyor. onu tavsiye ederim.
  • aşksız prens  (11.04.14 16:04:32 ~ 16:06:45) 
kimyager olarak yanıt vereyim. yoğurdun sadece ağır metal zehirlenmelerine bir nebze faydalı olduğunu söyleyebilirim. Bu da yukarıda bir başka arkadaşın biraz hatalı bir şekilde açıkladığı gibi demir emilimini azaltmasına benzer mekanizma ile metal iyonlarına koordine olabilen amino asitler ve protein içermesidir yoğurdun faydası. Diğer tür zehirlerde faydası olduğunu sanmıyorum. Tüpraş'ın her öğlen veriyor olması bilimsel bir dayanağı olduğunu göstermez.

Kısaca hafif hurafemsi, hafif dayanağı olan ama o da sadece metal zehirlenmeleri için geçerli olan bir faydası var. hastanelik olacak kadar olan zehirlenmelerde faydası olacak bir şey değildir ayrıca.
  • sankaranarayanan  (11.04.14 18:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.