[]

Ali Nesin in açıklamaları

m.radikal.com.tr


Ne düşünüyorsunuz?

 
bu sabah okumuştum. akla mantığa aykırı bir şey söylememiş. akp'nin matematiği ve halka yaklaşımı ile ilgili sözlerine ancak son iki yılı saymazsak katılabilirim. zaten o da hükümet değişti diye belirtmiş daha sonra.


  • zihuatanejo  (10.04.14 20:28:12) 
Keşke herkes bu açıdan yaklaşabilse halka her şey ne kadar güzel olurdu. Bizim muhalefetteki eşeklerin kaset bekleyerek kolay yoldan yapmaya çalıştıkları şeyleri açıklamış adam. Tabi parti içi demokrasi falan olmadığı, delegelerin de satın alınan koyunlar olduğu bilindiğinden tepelere bu tür öneriler yapan kişilerin ulaşamayacağından emin olabiliriz. Dolayısıyla Kemal Sunal'ın elemanlara eşeğin başında kaka nöbeti tutturduğu gibi biz de kaset nöbetine devam ederiz.


  • qui gon  (10.04.14 20:32:56) 
ben şimdi çaktım durumu, " yetmez ama evet " derken çok hatalıymışım demek yerinehükümet değişti diyor. Referandumdan önce yargının bağımsızlığını kaybedeceğini açık açık dile getiren binlerce insan aşırı süper zekilerdi de hükümetin bu düşüncesini gördüler mi? hayır ali nesin o zaman başka fikirlerle referanduma evet demek için çığırtkanlık yapmıştı muhtemelen. şimdi işleri değişti muhtemelen ve hayır diyor. babasını ne kadar çok seviyorsam bu adamı da bir o kadar sevmiyorum.


  • godsparticle  (10.04.14 20:34:20) 
@godsparticle, yargı bağımsızlığını kaybetmeden hemen önce:

www.youtube.com
  • zihuatanejo  (10.04.14 20:38:08) 
@zihuatanejo ne yani şimdi bu chp yaptı o zaman başkaları da yapabilir mi demek? başka insanlar da insan öldürüyor ben de insan öldürebilirim gibi bir şey mi? Yargının bağımsızlığını kaybetmesi kim yaparsa yapsın sorundur. O referandumun bunu getireceği de açık açık ortadaydı. O gün bunu göremeyecek bir adam değil Ali Nesin.

Yani AKP'yi eleştiren herkes CHP'li olmak zorunda mı? CHP'li olmak zorunda diyelim herkes CHP'nin yaptığı haksızları savunmak kabullenmek zorunda mı?

argümanınız varsa açık açık söyleyin.
  • godsparticle  (10.04.14 21:19:35) 
Ali Nesin gibi çalışkan, üretken, ve namuslu bir bilim insanını hak edecek ne yaptık diye düşünüyorum.


  • pangea  (10.04.14 22:06:22) 
@godsparticle, nasıl oralara vardınız diye sormayacağım.

bu ülkede yargı hiçbir zaman bağımsız olmadı. chp kadrolaşması ve yüz yıllık yaşam tarzına müdahale geçmişi akp'yi şu anki konumuna getirdi. akp'nin bugün yaptığı her yanlış başka birilerini er ya da geç bir yerlere getirecek.

hükümet değişti kısmına gelelim. geçmişinde erdoğan'ın farklı etnik/dini/kültürel kimliklere sempati hatta saygı duyduğu gibi bir iddiam yok. sadece o zamanlar politik olabiliyordu. şu kesin, erdoğan gücü seviyor ve tarihte kürt sorununu, ermeni sorununu çözen kişi olarak anılmayı isterdi. (ki seçmeninin öyle bir talebi olmadığını da biliyoruz.) ancak yıprandıkça, köşeye sıkıştıkça hayalleri kenara atıp günü kurtarma kaygısına düştü. günü kurtarmakta da oldukça başarılı, şu an ki söylemleri ile hem kendi partisini hem de chp'yi güçlendiriyor. chp'nin güç kazanması akp'nin sigortası gibi. uzun vadede ülke iyi yere gitmiyor, orası kesin.
  • zihuatanejo  (10.04.14 22:25:33) 
tamam da şimdi ali nesin ne demiş? hükümet değişti demiş. sen ne diyorsun chp böyle yaptığı için akp böyle oldu. E biz de muhteşem zeki insanlar değiliz 2003'ten beri bu hükümetin amacının bu olduğunu söylüyoruz.

ali nesin'in zekası benim çok çok çok üzerimdedir. Benden daha önce farketmiştir hükümetin ne olduğunu. Şimdi yaptığı şey sadece kıvırmak.

Olayı neden chp'ye falan ısrarla bağlamaya çalıştığınızı anlamadım. Kürt ermeni meselesi falan nerden çıktı anlamadım. Soru ali nesin değil mi? Ben mi yanlış anladım? Belki de öyledir.
  • godsparticle  (10.04.14 23:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.