[]

PSP vs PS2

Merhaba sevgili oyun sever ortayaşlı güruh,

Aslında sorum başlıktanda belli "artık yeter ulan bu hayat böyle geçmez" deyip bir playstation almaya karar verdim. Şimdilik ps3 almayı düşünmüyorum tabi, aklım psp ile ps2 arasında gidip geliyor ki asıl sorunum da tam burada ortaya çıkıyor.

Şimdi anladığım kadarıyla psp ps2 oyunlarının hepsini çalıştıramıyor ya da ps2 oyunlarından bazı grafiksel ödünler verilip çalıştırıyor (yok öyle değilse nasıl ps2de ancak dvdye sığan bir oyun psp'de 80-90 mb sığıyor, yeni bir teknoloji geldi de biz hala taso zamanlarında mı kaldık?) veya psp dki oyunlar uzunluk olarak çok kısa oluyor iki üç saatte bitiyor (sanırım god of warın psp için yapılmış olan oyununda böyl bir şey vardı).

Yok eğer benim bildiklerim yanluışsa bu psp bütün ps2 oyunlarını aynen ps2de olduğu gibi cillop gibi çalıştırıyor ise durduğum kabahat hemen alayım bir tane.

hımm bunun dışında tabi psp şöledir ps2 böledir bence bunu al şeklindeki hertürlü tavsiye çok makbule geçecektir.

Son not: kullanım açısından pek bir farkları yok benim için genelde her ikisinide evde oynarım büyük ihtimalle, tabii arada yolda film izlemek oyun oynamak aktivitelerinide yaparım psp alırsak eşşek değiliz elbet.

 
bu durumda psp almanı tavsiye ederim. ayrıca ps2 oyunlarını psp'de oynamıyorsun. oyunlar psp için özel olarak yapılıyor ve boyutları da 80 90mb değil 400-1300 mb arasında değişebiliyor. ve umd isimli ufak cdleri kullanıyorlar. ben de psp kullanıcısı olarak sana ps2 yerine psp almanı tavsiye ederim. sonuçta ps2 modası geçmiş ve üstüne yeni bir versiyonu çıkmış bir alet. ps2 alırsan yine oynayabileceğin bir sürü güzel oyun var fakat psp için aktif olarak oyunlar yapılmaya devam ediyor ve 3000 serisi daha yeni çıktı. ayrıca film, dizi izleyip müzik dinleyebilirsin. istersen televizyona bağlayıp kullanabilirsin bile.. psp'deki oyunların o kadar da kısa olduğu söylenemez. god of war'ı yardım almadan 3 saatte bitirirsen eğer senden büyük yoktur..


  • bibbolo zippo  (01.06.09 10:19:52) 
sanırım demek istediğimi tam anlatamadım:) özet olarak şöyle sorayım, mesela gta psp versiyonu ile ps2 versiyonu arasında grafiksel bazda veya oyunun uzunluğu bazında bariz farklar var mıdır?

benim için önemli olan oyun kalitesinden ödün vermemek diyeyim.

@bibbolo zippo; 3-4-5 saat zaten çok kısa değil mi ki, mesela normalde god of warı ps2de bitirmek en aşağı bir iki gün alır diye biliyorum.
  • bir zamanlar cocuktum  (01.06.09 10:30:23 ~ 10:33:38) 
  • henry gale  (01.06.09 14:33:07) 
psp de b.zipponunda dediği gbi ps2 oyunlarını oynayamıyorsun onlar psp ye özel oyunlar..bende ikisinnde yeri ayrı evde ps2..yatarken ve dişarda da psp.. imkanın varsa yada ucuza bulursan ikisinde al derim..harika bişeylerr..


  • annemadamolgeldedi  (01.06.09 14:34:40) 
psp de gow'u 7 günde bitirdim misal. akşamları 1-2 saat oynayarak.
psp mi ps2 mi dersen psp tabi en mantıklısıdır. ama ben sana bir seçenek daha sunayım niyeti bozmuşken bütçen varsa xbox360 al de hayatın tadına var.

  • ozdek  (01.06.09 15:30:13) 
neden ps3 düşünmüyorsunuz?


  • naoko  (01.06.09 15:32:25) 
kolpa ps3 ü var xbox360 tavsiye edebilirim


  • yuto  (01.06.09 15:52:46) 
@naoko ps3 şu an için çok pahalı gelmekte gözüme, ayrıca birde psp için yeni versiyonu çıkacak diyorlar, şimdi alıp iki ay içinde yenisi çıkarsa verdiğim parayada yanarım:) (bkz: psp go)


  • bir zamanlar cocuktum  (01.06.09 16:18:23) 
2. el xbox360'ların fiyatları çok düştü. tabi çok dikkat edip araştırıp deneyip almak lazım ikinci el. çünkü xbox 360'larda 3k denen bir olay var. makinanın üstünde 4 tane ışık var ve üçü aynı anda kırmızı yandığında makina kullanılmaz hale gelmiş demektir. yeni çıkan jasper board'lu xbox 360'lar bu konuda daha dayanıklı. zaten içine fan taktırıp dikkatli kullandığınızda sorun çıkacağını sanmıyorum. sıfır jasper boardlu xbox 360 arcade'lerin (harddisksiz olan modeli) 500 TL civarında. ikinci el jasper boardlu olan biraz zor bulunuyor fakat falcon boardlular var. bunların fiyatı 400 TL'ye kadar düştü. ikinci el almayı düşünürseniz bence 400 TL verip PS3 ayarında, kopya oyun da oynayabileceğiniz xbox360 almak daha mantıklı. tabi dediğim gibi sağlamını bulmanız lazım.


  • uckac  (01.06.09 17:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.