[]

Avrupa ve çamaşır kokusu

Birisi açıklayabilir mi, bu evrupalıların çamaşır kokusunun güzelliğini? Tamam, adamlar pis koktu mu da çok fena kokuyorlar bu doğru ama o çamaşır kokusu insanların üzerinde parfüm gibi kalıyor. Nedir bunun sebebi, niye benim çamaşırlarım öyle kokmuyor yahu? (Deterjan olarak woolite, yumuşatıcı vernel kullanıyorum. Arada bir Ariel leke sökücü. Dışarda değil, evde kuruyor çamaşırlar -boş bir odada-)Bilen varsa beri gelsin.




 
Belki yumuşatcıları çok kalitelidir.


  • ekaterina  (08.04.14 10:25:42) 
kurutma makinesinden olabilir bence.


  • simten  (08.04.14 10:32:06) 
avrupalıları bilmem de ben kullanmadığım parfümleri döküyordum yumuşatıcıya ek olarak. bir de çamaşırlar nemliyken astığımda lavanta ya da vanilya kokusu sıkıyorum üstlerine. koku kalıyor bildiğin.


  • biliyorum ki ben  (08.04.14 10:46:14) 
öyle çok kokulu ürünler yumuşatıcı, deterjanlar, ne bileyim yumuşatıcıya parfüm karıştırmak falan sağlık için iyi değil. çamaşırları katlayıp koyduğunuz dolaba kese içinde lavanta gibi çamaşırla direk teması olmayacak doğal şeyler koyabilirsin.


  • yue  (08.04.14 10:55:54 ~ 10:56:26) 
sularının farklılığından olabilir.


  • goldentitan  (08.04.14 11:09:53) 
suan avrupada'yım ve haftada 3-4 kez çamaşır yıkayan biri olarak bunu çözdüm.avrupadaki camasır makinaları baya su tasarruflu hatta oyle ki ben ekstra siseyle su ekliyorum.makina yumusutacıyı aldıktan sonra da çok fazla su alıp döndurmuyor, böylece yumusatıcı suyla gitmemiş oluyo bizde tam tersi suyu aldıktan sonra çamasır mak.dönmeye devam ediyo ve cok su alıyo.

açıkçası bizimki daha hijyenik gibi.

ama annem evdeyken çam.mak. yumusatıcıyı çektikten sonra fişi çekip içinde yumusatıcıyla bi yarım saat bekletiyodu, böyle yapabilirsin sen de.
  • arabayimben  (08.04.14 11:27:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.