[]

Avrupa'ya El Yapımı Ürün Satışı

Selamlar, eşim hobi olarak el yapımı sevimli eşyalar yapıyor. Ucuz malzeme, üstün işçilik ehehe. Belçikalı bir arkadaşımız var, o kız da bu tip ürünler satan biri. Konuştuk, "siz gönderin, ben satayım" dedi. İyi hoş, gönderelim de, bunu ne şekilde yollarsak CE işareti falan aranmaz ve biz vergi falan ödemeden para kazanırız?

Ufak-orta boy bir koli yapıp göndersek, sonra Belçikalı arkadaş da bizim bireysel hesabımıza para aktarsa oluyor mu? Hatırladığım kadarıyla 9.999TL ve altında kalan aktarımlarda mali inceleme söz konusu olmuyor. Aydınlatırsanız sevinirim.


 
etsy.com dan satın, başınız ağrımaz.


  • elbar  (07.04.14 22:16:07) 
Finansal incelemeye konu olacak kadar para trafiği oluşmaz, oluşursa (İnşallah oluşturursunuz tabi) gider daha duruma uygun yollara girersiniz.


  • salihdt  (07.04.14 22:40:52) 
@salihdt: inşallah :) peki kargo konusunda bir sorun çıkar mı ne dersin? çünkü içinde söz gelimi 200 adet ürün olan bir koli yapıp göndereceğiz belçika'ya. yani kargo içeriğine bakılır mı? ticari ürün diye düşünüp farklı prosedürlere sokarlar mı hatta cezai işlem falan olur mu? benim esas merakım bu.


  • karaage  (07.04.14 23:03:52) 
Kutunun boyutları önemli tabi, 200 tane eğer gümrüğe girerse ticari olarak değerlendirilip alıcının vergi ödemesi istenebilir.


  • salihdt  (07.04.14 23:14:49) 
@salihdt: bu durumda kutu boyutları ne olmalı bir bilgin var mı?


  • karaage  (07.04.14 23:24:45) 
Ne yazık ki yok, onu karşı taraftan sordurmanız lazım.


  • salihdt  (08.04.14 07:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.