[]

eziyet gören köpek, hayvan haklarına şikayet?

balkona çıkınca gördüğüm, çapraz binada bir köpek var. şimdi çok afedersiniz bu sibirya kurdunun sahibi olan ************** bu köpeği hiç abartmıyorum ufacık, zor sığdığı kulubesi hariç 1 metrekareden ufak bir balkonda hapsediyor. ilk başta sadece gündüzleri denk geliyordum, hadi adam işteyken kapatıyordur dışarı falan dedim ama adam evdeyken de hayvan hep, HEP orada. bir kere bile orada olmadığını görmedim. gece gündüz. akşamları falan bazen denk geliyorum, amın evladı balkona çıkıyor (çıkıyor dediğim çıkıp sevme falan da yok), kolunu uzatıyor kapıdan, süpürge faraşla 10 saniye balkonu temizliyor sonra kapıyı ışığı kapatıp salona geçip oturuyor. hayvan sürekli ya ağlıyor ya da mazlum mazlum aşağıya falan bakıyor. ankara'nın yakıcı sıcakları da gelmek üzere. bildiğin hapis. hayvan hakları derneği falan ilgilenebilir mi bu konuyla? bana bir halt yapmazlar/yapamazlar gibi geldi.




 
evet yerini belirtir misin ?

haysev ile iletişime geçmelisin.
twitter.com
  • blmnrvs  (07.04.14 00:42:03 ~ 00:49:21) 
dediğin gibi bakılan binlerce köpek var. ilgileneceklerini sanmıyorum, ilgilenecek olsalardı öyle köpeklere de daha az rastlardık.

apartmanlar ve kentsel dönüşüm bu şartları yaratıyor ya da hayvan sahiplerini buna mecbur bırakıyor. asıl ****** adına "modern yaşam" "kent" dedikleri şeyleri sevip sayan kişiler. buna öfke duymaya başlamaya ne dersin?

köpekceğiz için de, yer nere? bir de bi yerlere şikayet yerine elemanı uyarmayı denesen, sözlü olarak? bişey kaybetmezsin. resmi kurumlar devreye girse bile bu kez iş inada da binebilir.
  • dafaiss  (07.04.14 00:47:00) 
biz de kentte yaşıyoruz ama köpeğimizi balkona hapsetmiyoruz. adam net ********** imiş yani, modern yaşamın suçu yok.

bizzat kendin uğraşabilirsin herifle ama haysev gibi yerlerdeki aktivistlerden yardım alman iyi olabilir bence. iş inada binerse karşıdakinin hamlelerini daha rahat tahmin edebilirler.
  • mutevazi  (08.04.14 12:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.