[]

iş tercihi

merhaba. hepinize iyi geceler.

öncelikle: www.izlesene.com

3 gün evvel uzun süren işsizliğin verdiği çaresizlikten ötürü kendimi inandırıp bir işe girdim.

bu iş zaman zaman şehir dışında 2 seneye kadar konaklama gerektiren ve sadece pazar günleri izin kullanabileceğim, yıllık izinlerin 14 gün yerine cumadan ertesi pazartesiye kadar 9 gün kullandırılan, çek senet meselelerinden ötürü maaşların zamanında yatmadığı ofiste fosur fosur sigara içilen-hayatımda elimi sürmedim, eve gelip soyunuyorum direk. oğlum daha 1 yasına bile girmedi-, sigortanın asgari ücret üzerinden yattığı bir iş.

sabah 9'da işe varınca kimsenin ses çıkarmadığı üzerine bir de ofisin ablasının hazırladığı kahvaltıya yumulabileceğin, işini yaptıktan sonra kimsenin sana ses çıkarmadığı, cumartesileri sadece yarım gün çalışılan onda da şen şakrak eğlenilen bir iş ayrıca.

uzun zamandır işsiz kalmamanın bıkkınlığıyla iyi yanlarını görmeye çalışıp devam ediyordum ta ki bugün bir başka yerle iş görüşmesi yapana kadar. genel müdür tam 2 saatini bana ayırıp fabrikayı baştan aşağı gezdirip en ince detayına kadar hakkımda bilgi sahibi oldu. ufak mühendislik sorularıyla hem test etti -başarılı oldum- hem de ilgimi alakamı gördükçe o da bana karşı çok güzel bir tavır sergiledi. referansla gittiğim bu fabrika haftasonları çalışmıyor. genel müdür türkiye'nin en iyi teknik üniversitesini zamanında başarıyla tamamlamış, ortaklaşa bu şirketi kurmuş. vizyonu harikulade geniş bir adam. inan duyuru kendimi gerçekten iyi hissettim patronla konuşurken. cv'de ne yazıyorsa neyi kendimde güçlü görüyorsam bana o yönlerimi çok güzel gösterdi ve cidden uzun zamandır bu kadar mühendis hissetmemiştim kendimi. bu iş yeri evime uzak. günde 60 km yol gideceğim benzinli aracımla. başlarda çok masraflı ama öğreneceklerimin ve sanıyorum hislerimin canlı kalacağı gerçeği beni dürtüyor. yaşadığım okul hayatına uygun bir iş.

bugün görüşmeden önce aslında açık bir pozisyon olmadığını belirtti. en sonda ise benimle çalışmak istediğini ortağına da danışıp karar alacaklarını söyledi. ortağının kızı da görüştü ve okul hayatımda yaptıklarımla şimdiye kadar ilk defa bu denli ilgilinen bir mühendisle tanıştım. o da patronla aynı okuldan mezun olmuş.

duyuru bugün kalite nedir onu hissettim. alman arabalardaki kapı kapanış tokluğu gibi bir şeydi.

hayallerimin peşinden gideceğim sizler ne dersiniz?

ve.. yarın sabah sigara solumaya gitmek istemiyorum. uyumak istemiyorum. müzik ve güzel duygularla bugünü kapatıp cumartesine uyanmak istiyorum.

sağolun.

 
ben git derim.
kendi hikayemi özetleyeyim:
gsm sektöründe çalıştım 6 sene, ismini vermeyeyim ama dünya çapında bir şirket diyeyim, anlarsınız. geliri süperdi, ayrıca neredeyse yılda bir terfi alıyordum -hayvan gibi çalışıyordum- fakat kafam rahat değildi çünkü muhattap olduğum personel (ister alt bant ister üst bant olsun) ile anlaşamıyorduk. sürekli tartışmalar, sürekli kavgalar çıkıyordu. hiçbir projemi kabul ettiremiyordum.
ayrıca iki defa toplu personel çıkarımı yaptılar, ikisinde de "beni de ekleyin listeye" dememe rağmen "sen bize lazımsın" cevabını aldım.
6 senenin son 1 senesini rapor vs alarak, gezerek tozarak geçirdim. maaş yatmaya devam etti. ilk seneyi ve son seneyi saymazsak 4 sene umutla bekledim ama bi cacık olmadı şirketten. zaten şu an orada çalışan arkadaşlarım benden daha fazla şikayet ediyorlar.
şu an ise tam da istediğim işte çalışıyorum. her işin bir dezavantajı vardır derler ya, bu işin pek dezavantajı olmasa da o zaman kazandığım kadar çok kazanmıyorum ama kafam feci rahat.
o yüzden, senin yerinde olsam koşa koşa giderdim. 60 km ne ki? kelime anlamıyla koşarak giderdim o yolu (ehehe tamam abarttım:)
  • paradoxical  (05.04.14 00:47:02) 
1 sn düşünme bile.git.

ama karşı taraf netleşmeden işten ayrılma sakın.
  • sen git ben geliyorum  (05.04.14 00:48:58) 
Öbür işyerinde yalnızca üç gündür mu çalışıyorsun? Sen zaten kararini vermissin. Bence git


  • dafuq  (05.04.14 00:56:01) 
kesınlıkle gıt.

muhakkak git.

git yahu, git.
  • elmali kurabiye  (05.04.14 01:14:56) 
aile veya 2-3 kafadar arkadasin kurdugu orta olcekli firmalar; onceleri size cazip gelse de, zaman icerisinde olur olmaz sebeplerden veya sahsi catismalardan dogabilen "calisma hayatini zindan edebilecek" potansiyel tehlike tasirlar.

sevincini anlamakla beraber, ilk izlenim ilizyonuna kapilmadan; kurumsallasmis buyuk olcekli bir firmaya girene kadar, patronlarinla fazla samimi olmadan, alaninda uzmanlasmaya/kendini gelistirmeye bak.

GL
  • angster  (05.04.14 02:11:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.