[]

nedir bu kayıp çocuk olayı?

eve geldim bilgisayarı açtım kars'taki adam bile pamir pamir diye ağlıyor. twitter'a bakim dedim istanbul valisi termal kameralar helikopterler komandolar akut belediye ekipleri köpekler ve gönüllüler arıyor demiş oha dedim. sonra adamın birinin ankara'dan işi gücü bırakıp arabayla istanbul'a 5 kişilik ekiple aramaya gittiğini gördüm.

kim bu pamir amk? 32 yaşındayım memlekette böyle organizasyon görmedim bi numara olabilir mi bu işin içinde? ne bilim obama'nın yeğeni kaybolsa anca bu kadar yaygara kopardı heralde. anladık zengin çocuğu ama yozgat'ta 3.5 yaşında çocuk kaybolsa anca ailesi falan arar, bunda avrupa asya kıtası komple seferber olmuş. seçim sonuçları ve itirazlara odaklanıldığı bir anda dikkat dağıtmak için yapılıyor olabilir. ekte bir fotoğraf koydum. silahlı komandolar askeri araç konvoyu ve ilk defa devletin tüm imkanları böylesine seferber ediliyor.


 
gördüm dediklerin twitterdan herhalde. yalan ya da abartı da içerir illa ki. vijdn mastürbasyonu + çokluk etkisi.


  • dafaiss  (04.04.14 23:59:33) 
zengin çocuğu olmasıyla ne alakası var? twitter dan insanlar görüyor ve seferber oluyor. ne var bunda, bu çok güzel birşey değil mi, tanımadığın insanlar için seferber oluyorsun. kan arama ilanları oluyor yurdun dört bir yanından, insanlar hastanelere koşturuyor.


  • rock n roll  (05.04.14 00:00:06) 
yanlış anlamayın olay doğru ve yapılan çok güzel bir şey sonuna kadar desteklerim ama ilk defa görüyorum. haberturk ve star haber çocuğun villasından canlı yayın yaptılar. twitter'da da fakir bilmem ne nickli bi elemandı imamıngülü rt etmiş adam lazım ankara'dan yola çıkıyoruz diye. bu işin altından başka şeyler çıkacak gibi görünmüyor mu? daha önce kaybolan bir çocuk için bu kadar yaygara koparıldığını gördünüz mü?


  • maresalx  (05.04.14 00:02:47) 
ne çıkabilir bu işin altından?


  • rock n roll  (05.04.14 00:04:29) 
Allah kimsenin başına vermesin ama bu ve benzeri olaylarda maddi anlamda zengin ve çevresi olan insanlar daha geniş kitlelere ve daha üst yetkililere ulaşabiliyorlar. Münevver Karabulut cinayetini hatırlarsın. Memlekett her yıl onlarca benzer olay yaşanırken kaç yıl boyunca Garipoğlu ailesi konuşuldu. Tez zamanda bulurlar yavruları inşallah.


  • japon askeri  (05.04.14 00:07:18) 
seçim gündemini değiştirmek istiyo olabilirler ya da kamu kurumları gövde gösterisi yapıyor da olabilir. belki çocuk hiç kaybolmadı yani siz hiç böyle arama gördünüz mü amk bi terminatör eksik aramalarda helikopterler termal kameralar akut çocuk arıyor. çok değil iki hafta önce köpek tasması almak için markete giden güvenlik kameralarının kaydettiği küçük çocuğun bir gün sonra cesedi bulunmuştu ama en ufak bir böyle arama tarama kurtarma seferberliği olmadı.

www.haberturk.com
  • maresalx  (05.04.14 00:10:55) 
komplo teorilerine sağlık. insanlar ulaşabildiği herkese yardım ediyor. tasma almak için çıkan çocuğun haberini twitter de ya da başka bir mecrada görse insanlar ona da koşardı. bırakalım o zaman. öyle mi yapalım? insanlar ellerinden geleni yapıyor.


  • rock n roll  (05.04.14 00:14:33) 
Katılıyorum. Komplo teorilerinin de gerçeklik payı var. Kedi kesen cani üzerinden de böyle gündem oluşmuştu. Arada halka böyle kemik atar gibi oyalanmalık haberler patlatıyorlar. Malezya uçağı noldu, oylar-seçim-yolsuzluklar ne oldu? Montajlar ispatlandı mı? Yoo... Türkiye çok olaysız, mazbut bir ülke tek önemli sorun kayıp bir çocuk, yazık. acil RT!!


  • buzbebek  (05.04.14 00:19:14) 
(bkz: adam haklı) inşallah bulunur ama memlekette tek zorda olan çocuk o değil şu an. iyilikseverler adam mı seçiyor?
...
sorumun cevabı: eksiduyu.ru
  • g7mor  (05.04.14 00:27:31 ~ 06.04.14 15:15:24) 
arkadaşlar insanlar ulaşabildiğine yardım ediyor. mutlaka tek zorda olan çocuk o değil. ama insanlar her yeri göremez. twitter güçlü bir mecra. atılan bir twiti rt yaparsın, seni takip eden herkes görür. onlar rt yapar, onların takipçileri de görür. bu aile twittere oğullarının kayıp olduğu bilgisini vermese hiçbirimizin haberi olmazdı. yani adam seçmiyor kimse. herkes kendince iyi birşey yapmaya çalışıyor, yardım etmek istiyor. kan bekleyen, ilik bekleyen bir sürü çocuk twitter sayesinde kurtuldu. insanlar hastanelere koştu. bu çocukların hepsi zengin ailelerin çocukları değil. twittera ya da başka bir sosyal mecraya meramını anlatırsan insanların haberi olur, yazmazsan kimse bilemez. nerden bilsin insanlar? bildikleri halde mi yardım etmiyorlar?


  • rock n roll  (05.04.14 00:38:04) 
bakın bir kişi kaybolduğunda 24 saat geçmeden karakola gidemezsiniz. gitseniz de polis size 24 saat dolmadan arama yapılamayacağını söyler. bu çocuk için binin üzerinde insan(bunun %80'i kamu kurumları) silahlı komandolar, helikopterler falan arıyor. örnek veriyorum Okmeydanı'nda bir çocuk kaybolsaydı insanlar ve DEVLET böyle seferber olur muydu daha 1 gün dolmadan? fakir gariban bir çocuk olsaydı ünlüler tweet atar mıydı? evinden kanallar canlı yayın yapar mıydı? belli ki bir gövde gösterisi de yapılmaya çalışılıyor.


  • maresalx  (05.04.14 00:43:03) 
mareşal, 3,5 yaşında bir bebek bu. bu bebeğin aranması için 24 saat beklenmez. sen, ben kaybolsak evet 24 saat bekleyecekler. ama bu bebek. dediğim gibi bunun zengini, fakiri yok. sen çok fakir olsan, allah korusun bir yakının kaybolsa twittera bunu yazsan, ünlülere twit atsan senin durumunu da dile getirirler. diyorum ya, ilik, kan bekleyen çocuklar bu sayede kurtuldu, ünlüler duyarlı davranıyorlar bu konuda. senin için de uğraşırlardı emin olabilirsin.


  • rock n roll  (05.04.14 00:50:01) 
Maresalx,
bu duyurunun en net aciklamasini yine kendin yapmissin.ben de cok tuhaf karsiladim tvlerdeki bu canli yayinlari,asker jandarma dolu ekipleri.ha kotu birsey mi?degil.ama adeletsiz bir yonelis ve arama varsa yuregi yaniyodur diger kayip ailelerinin.

  • safsafinaz  (05.04.14 00:52:32) 
doktorlardan bir açıklama geldi. diyorlar ki; 3.5 yaşındaki çocuğun motor kasları gelişmemiştir ve dolayısıyla baş parmağını anahtarı açmak için kullanamaz. atladığı çitler de 2 metre. şimdi siz 3.5 yaşındaki çocuğun 2 metrelik çitlerden tırmanıp atladığını sonra anahtarla kapıyı açıp kaçtığına mı inanıyorsunuz yoksa bu işin içinde başka bir şey mi var?


  • maresalx  (05.04.14 01:03:15) 
mareşale katılıyorum. abi şuna bakar mısınız
twitter.com

bu nasıl ya? her twitterda orda burda paylaşılan kayıp ilanına koca bir askeri araç konvoyu mu gonderiliyor. böyle bir imkan varsa herkes bilsin de kayıp olayı yaşayan aileler de yararlansın bundan sonra.

Not: kesinlikle cocugu niye arıyorsunuz, bırakın bulunur bi zaman sonra vs. dediğimi zannetmeyin. Tabii ki aranmak ve bulunmak zorundadır o cocuk. benim elimden gelen bişey olsa, o civarlarda ikamet etsem kalkar ben de giderdim aramaya inanın.
  • Skey295  (05.04.14 01:18:23) 
aynı şeyi düşünüp sözlükte yazılanları okuyorum yaklaşık 1 saattir falan. aklım almıyor bu olayı. tamam insanlar yardım etmeye gitmiş olabilirler. lokasyon sıkıntısı (orman vs) nedeniyle akut, jandarma gitmiştir. 3,5 yaşındaki çocuk için mesafe çok fazla bence.
yanılmıyorsam 2 gün önce de kaçmış, baba bulmuş 200mt ileride. çocuk kilidini açabiliyorsa kapının kancasını kapatamazlar mı? ya da sabah komşu görmüş evinin bahçesine bırakmış çocuğu. bu ne amk? balkona düşen don muamelesi yapmış çocuğa. öyle bir komşu kimseye vermesin Allah. bir de çocuk konuşamıyormuş. sen bir komşu olarak o çocuğun komşu çocuğu olduğunu bilip nasıl bir şey yapmazsın? düşse anne diyemez yaa.
bence de bu işin içinde başka bir iş var. kaybolmadı o çocuk. yarın geceye kadar ortaya çıkacak ve ziyadesiyle tepki alacak bunu yapan kişi. kim yaptı bilemem ama kaçırıldı gibilerinden hissediyorum.
bir de babasının söyledikleri kafamı karıştırdı. sanki iki farklı söylem gibi geldi ikinci kez dinlemedim ama tam emin değilim.
  • biliyorum ki ben  (05.04.14 01:30:32) 
kimsenin böyle bir olayla karşılaşmasını istemem. allah sabırlar versin düşünmesi bile çok zor gerçekten.

diğer taraftan bu çocuk, bundan yaklaşık 8-9 yıl önce yine benzer bir şekilde kaybolmuş ve ismi şeref olan bir çocuğu hatırlattı bana. o zaman bakırköy'de dershaneye gidiyorum, kafamı nereye çevirsem bu çocuk için bastırılan afişler duvarda.

"şeref...o bir melek" vs falan yazıyordu.

sonraları olay medyaya da intikal etti hatta. çocukla alakalı haberler vs. hatta savaş ay çocuğun ailesiyle röportaj falan yapmıştı. en son çocuk nerden çıksa beğenirsiniz ? meğerse annesi bu çocuğu başka birinden peydahlamış (evli ve çocukları olan bir adam bu da) (kadının kendisi de evli ve kocası çocuk kendisinin sanıyor.) ve o adam da gayet pişkin şekilde hiç unutmuyorum atv haber'e çıkıp kendini "olabilir böyle şeyler, şeref benim çocuğum, ne var yani bir hata yapılmışsa" vs gibisinden savunmuştu.

münevver karabulut olayı keza aynı şekilde. yukarıda değinilmiş zaten.

inşallah olay sadece bir algı yönetme operasyonu değildir ve inşallah kaybolan sadece bir çocuktur ve dilerim altından başka bir şey çıkmadan bulunur.

edit: çocuğun nasıl ortaya çıktığını yazmamışım. gerçek babası şeref'i başka bir yerde tutmuş süreç boyunca eğer aklımda yanlış kalmadıysa. hatta dur lan...belki kendi evinde bile tutmuş olabilir hatırlayamadım şimdi.
  • kuul  (05.04.14 05:26:03 ~ 05:55:34) 
Halil İbrahim Aktaş(köpek tasması almak için markete giden güvenlik kameralarının kaydettiği küçük çocuk) için ailesinin falan twitterda bir ilanı var mıydı? ben pamirin bu kadar ses getirmesini şuna bağlıyorum. pamirin ailesi bu olayı twitterdan duyurdu ve yayılmaya başladı. takdir edersiniz ki böyle şeyler bir süre sonra çığ gibi büyür ve daha çok üzerine düşülür. ben en azından olayın böyle olduğunu umuyorum. aksi durum çok kötü ve umarım öyle değildir. ve umarım bundan sonraki vakalardada aynı hassasiyet gösterilir. bu olayla aklıma şu amarikada olan amber alert olayı geldi. bizde de olsa keşke. son olarak umarım bu kuzucuk en kısa sürede, hiç bir zarar görmemiş olarak yuvasına döner.


  • yildirimeda  (05.04.14 06:49:00 ~ 06:50:23) 
  • g7mor  (06.04.14 15:16:39) 
çocuğu diğer kaybolan kişiler de Twitter kullanmayı becerebiliyorlarsa insanlar seferber olur, merak etmeyin. sadece sizin insanlığınız ölmüş çocuğu zengin fakir diye ayırt edenler... 3,5 yaşındaki pamir öldü diye mutlu da olmuşsunuzdur. reziller.


  • m e l t e m  (06.04.14 15:20:20 ~ 15:21:23) 
Çocukları birbirinden ayırt edecek değilim ama bu işte bir çifte standart olduğunu düşünüyorum. Bu çifte standart da twitter veya sosyal medya insanlarından değl, arkası daha güçlülerden geliyor bence. Yoksa sosyal medyaya her gün verilen ve paylaşılan bir ton kayıp ilanı var. Sadece beğenmek ve paylaşmak ile özel tim tarzı şeylerin seferber olması arasında çok büyük fark var. Dün gördüm ve paylaştım ama yapabileceğim de buydu, bunu sürekli yapıyorum. Çok da anlamlı bir şey değil bence. Bu konuda proletarier aller lander vereinigt euch'ın linkine çılgınca katılıyorum.

Aynı ihtimamı sosyal medya insanları herkes için gösterebilir ve gösterilmelidir de ama başka bir zamanda, belki başka bir yerdeki başka bir çocuk için kalan konvoydu, helikopterdi olmayabilirdi işin içinde. Bunun sinir bozucu kısmı da Pamir için olması değil, diğerleri için kılını kıpırdatmamaları. Bu ise bence çifte standarttan başka bir şey değil. Yazık, çocuğun ölüsünü medyanın çılgınca sömürdüğünü de düşünüyorum ve bu beni sinirlendiriyor çok ama geri kalan komplo teorileri ise anlamlı gelmiyor.
  • aychovsky  (06.04.14 15:32:15 ~ 15:34:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.