[]

Cemaat i harcayacaklar mı?

Beklenmedik bir sonuç oldu. O kadar kaset, yolsuzluk, o kadar insanın ölümünden sonra..

Şimdi nolacak? Cemaati kesin bitirir mi?


 
cemaat demek abd demek. harcayamaz. yani yapamaz daha doğrusu.


  • ben smyrna  (31.03.14 00:17:27) 
Şimdi arkadaşlar "evinde said nursi'nin emirdağı lahikası risalesini okuyan, çorabını cebine sokup abdest alan şakirtler" yapmadı tabii bunları. Yapanlar çekirdek bir kadrodur. Onlara kolay kolay dokunamayabilir ama bu adamlar emniyet müdürlerininin çoğunu açığa aldı. Son okuduğumda 40tan fazla.

Tabana yönelik bir temizlik olur mu? Cemaat yurtları, öğretmenler, memurlar, şirketler, yani kadrolaşmayı sıfırlayabilirler mi?
  • raskolnikov2  (31.03.14 00:21:08) 
Cemaat tabanı olmadan bir hiç. Özellikle para kaynağı olan esnaflar. 17 aralıkta birlikte taban cemaate karşı bir tepki koydu. Bu seçimle de birlikte bu açıkça belli oldu. Demem o ki, cemaat tabanda bitmiş durumda.


  • kumlupara  (31.03.14 00:23:37) 
Tahminim şu: abd cemaatin bi sike yaramadığını anlayip işbirliği yapmaktan vazgececek. Aksine akp ile işbirliği yapmak isteyecek, akp buna evet diyecek. Cemaati yavasca ortadan kaldiracaklar. Zaten fethullah ihtiyarladi yerine geçecek adam da yok. Dagilir bunlar


  • dafuq  (31.03.14 00:34:10) 
ben bitirebileceğini düşünmüyorum. az biraz dikkatli bakarsanız zaten yerel seçime kadarki kısa zamanda birbirlerini bitirmek için yeterince sert vurmadıklarını görebilirsiniz. şimdiye kadar yapılanları "yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" diye okumak lazım bence. insanların genel olarak yerel seçime kadar bitecek bu iş diye bir beklentisi vardı ama bence öyle bir şey yok. uzun vadede 2015 genel seçimlerine kadar daha çok darbeler yiyecek diye düşünüyorum. bu sırada hükümetin muhtemel darbelerine bakıp cemaat hakkında da "ya bu muymuş o kadar bel bağladığımız adamlar" diye düşünülmesi gayet muhtemel.


  • kuul  (31.03.14 00:43:22) 
pek beklenmedik bir sonuç olmadı aslında, en azından benim etrafımda kimsenin şaşırmadığı bir sonuç oldu. biraz toplumu tanıyan kimsenin şaşırmadığı diyelim.
-kasetler ve gezi süreci halkın umrunda deil yahu bunun anlaşılmaması da çok ilginç-
Cemaat örgütlü, din bu toplumda önemli ama oy oranını en fazla %1-2 oynatır diyordum burdaki sorulara 6 ay önce bile, hadi ordan deniyordu bana. arkadaş ben cemaat lisesi mezunuyum...10 yaşında tanıdığım bu oluşumu 21 senedir biliyorum hem de çok yakından biliyorum. bi izin ver bi biliyim ne kadar oyu var, ne yapar..demi?
peki ne olcek? bi kere ekonomi kötüye gidecek, gidiyor hep birlikte daha çok ezileceğiz. RTE bunu bastırmak için her itiraz edene hain diyecek bunlar görünenler...daha çok seçim var illa ki sağda yeni oluşumlar çıkacak, cemaat de buna yardım edecek de sonra ne olacak? şimdilik temkinliyim bu konuda hiç belli olmaz, konjüktüre göre biat bile edebilirler, satranç gibi...ah keşke bir de sol ne yaptığını bilerek bişeyler yapsa bunu hala ummuyorum...
sonuç hiç bi halt olmaz abi bu memleketten
  • niye ama  (31.03.14 00:44:07) 
Beklenmedik sonuç demenize çok şaşırdım,ben %45 bekliyordum.halk sadece internet kullanan genclerden ibaret değil cunku.Cemaat çok ciddi oy potansiyeli olmayan bir holdingler kurulusuydu,kendi iplerini kendi çektiler.eskiden onlardan alısveris yapanlar artık evlerine sokmuyorlar


  • srcns  (31.03.14 08:59:08) 
cemaat çok kritik noktalara yerleşmiş.hem türkiyede hem dünyada.tamamen bitirilmesi çok zor.hiçbir zaman deşifre edilemeyecek çok sayıda elemanları var.adamlar bütün tarikatların iyi yönlerini bünyelerinde toplamışlar.zaten asıl kadro çoktan kanada ya kaçmıştır.alttan alta savaşı sürdürecekler.çok büyük ihtimalle 2 yıl içindede allem kallem edip savaşı kazanacaklar.ama cemaat de muhtemelen türkiye cumhuriyeti nin son iktidarı olacak.küresel güçler ortadoğuyu tarumar etmek için cemaati ve fettullah'ı kullanacaklar.


  • yekzeq  (31.03.14 09:12:16 ~ 09:14:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.