[]

.com.tr marka hukuku

selam. çin'de bir vatandaş kendi şirketini google'latmış bulmuş, kendi markaları için .com.tr dahil web adreslerini istiyor gibi. bu durumda herhangi bir problem/yaptırım sözkonusu olabilir mi? bildiğim kadarıyla bir sorun olmaz ama aşağıdaki maili nasıl cevaplamak gerek?

-----
We are a Network Service Company which is the domain name registration center in Shanghai, China. On March 26, 2014, we received an application from Huaqi Holdings Ltd requested "edukids" as their internet keyword and China (CN) domain names. But after checking it, we find this name conflict with your company name or trademark. In order to deal with this matter better, it's necessary to send email to you and confirm whether this company is your distributor or business partner in China?

 
mail domain adindan cok sizin sahip olduğunuz domain sebebiyle sirketle ortak olup olmadigini soruyorlar bence.

ben olsam olumsuz dönerdim.
  • archely  (28.03.14 08:16:27) 
herhangi bir problem/yaptırım söz konusu değil

internet hukukunda kapan alır mantığı vardır. tamamen yasaldır.
www.avea.com dene mesela
www.colaturka.com

hatta bu işten ciddi paralar kazananlar var.
  • ibomiu  (28.03.14 08:22:44) 
ben olsam "fuck you you fucking fuck" şeklinde geri dönüş yapardım.


  • vfgerty  (28.03.14 08:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.