[]

sınavı bitirdikten sonra soruları kontrol etmek

bunun faydası var mı?
mesela yarınki sınavda erken bitirip tüm sınavın üstünden bir daha geçmeyi planlıyorum. dikkatsizlik hatalarını en aza indirmek için. bunun için bir tavsiyeniz yönteminiz var mı?



 
ben yüzde yüz emin olduğum sorunun yanına + yazardım. emin olmadığım soruya -

sınav sonunda - lerin üzerinden geçerdim sadece.
  • [silinmiş]  (22.03.14 13:20:04) 
+ - olayını yap, -'ler bitince de sırf +'lara bak. -'leri çözünce kafan detayları görmeye alışacaktır. +'lardaki dikkat hatalarını (mesela 1/12 bulup ters çevirmeyi unutmak vs.) çok daha kolay bulursun. +'lara dönmemezlik etme, asıl oradan yiyeceksin ihaneti.


  • zazazaraeta  (22.03.14 13:21:28) 
ben direk her soruya bakardim, cok basit sorularda bile dikkatsizlik ile gozden kacabiliyor bazi yanlislar.

+ - olayi da guzelmis ama zaman bulursan +lara bile bak derim, onemli sinav geri donusu yok.
  • fakyoras  (22.03.14 13:22:51) 
2004 - senesinden cevap veriyorum.

ben sınıvaı çözerken sorualrın yanı simge çizerdim. yüzde yüz emin olduklarıma check işareti atardım.

tereddütü olduklarıma soru işareti koyardım.

boş bıraktıklarmın soru numarısını yuvarlak içine alırdım. en teklikesi bunlar kaydırma teklikesi var.

ardınan tabi ki tüm sınam kitapcığını kontrol ederdim.

edit: oha amk 10 yıl geçmiş ya la.
  • mayhemdemon  (22.03.14 13:25:49 ~ 13:47:23) 
Ben ilk düşündüğüm cevabı ne zaman değiştirdimse hep ilk cevabim doğru çıkar.
Sürem artınca, boş bıraktıklarim haricinde, pek dokunmam.

  • cecilia  (22.03.14 13:42:58) 
güya bir matematikçi olarak matematik testlerinde sonradan kontrol ederken öyle hatalar yaptığımı farkettiğim oluyor ki kendimi oracıkta yatırıp kesesim geliyor ! :D :D

ve maalesef aslında bunlar tam emin olmadığım sorularda değil gayet de kendimden emin olduğum sorularda oluyor. eğer imkanın olacaksa baştan çözmek faydalı olabilir. o da ne kadar mümkün bunu sen biliyorsun. ama şöyle diyebiliriz: zaten standart üstü olan sorularda dikkat daha yoğun olduğu için hata yapma şansı az gibi. kolay gözüken sorularda daha çok risk var bence.

kolay gelsin :))
  • kuul  (22.03.14 15:23:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.