[]

Kpss Tarih ve Coğrafya çalışma işkencesi

Sayısal çıkışlı olduğumdan Tarih ve Coğrafyadan bi gram anlamıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz ? Önemli konuların özetlendiği kitap veya kaynak türü birşey var mı ?




 
cep kitapları var kısa kısa anlatıyor.


  • zebragibi  (21.03.14 21:32:11) 
Yazarak calis. Ben oyle yapiyorum.


  • damdanakan  (21.03.14 21:37:23) 
özet kitapları konu konu oku + konu kitabı açıkken konu testleri çöz (takıldığında hemen konu anlatımına bak kopya çek yani)
tüm kitap böyle bittiğinde bu sefer özetlere bakmadan başka bi soru bankası bitir.
sonra deneme çöz paso.
  • sadecece  (21.03.14 21:38:30) 
damdanakan'a katılıyorum, bence de yazarak çalış.. ben çok önemli gördüğüm noktaları tek satırlık soru cevap şeklinde yazıyorum, sonra onları ezberliyorum.. konu gidişatına göre bunu yapınca hangi sayfanın neresinde hangi konu vardı ve orada bu soruyla ilgili neler vardı diye hızlı bir analiz yapabiliyorum şahsen.. ama yorum sorularında ince detaylar olabiliyor, onlarda da bu bilgileri ne kadar etkili kullanabileceğin sana kalıyor.. ekstradan şunu da söyleyebilirim, celal aydın yayınları var üniversite hazırlık için.. onların dergilerini alabilirsin mesela.. bazı noktalarda kpss düzeyinde yetersiz kalsalar da (burada eldeki kaynaklara geri döneceksin, başka şansın yok) siyasi olaylarda detaya kayıyorlar ki bu da olayları özümseme ve yorum yapabilmede avantaj sağlıyor.. bir de tuppercı teyzeler gibi olacak ama ben vatandaşlık hariç bütün derslere celal aydın ile hazırlanıyorum, çok iyiler bence.. siz de alın :)


  • sustum  (21.03.14 21:48:13) 
aynı problemden muzdaribim. ve kafama tüküreyim ki bu yeni aklıma geldi:

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

ben çalışırken hep "ya biri anlatsa aslında ne kaddar da güzel olurdu ya ://" diye düşünüyordum. şimdi coşarım diye umuyorum. henüz ben de başlamadım böyle çalışmaya. ama 2013 te kendim çalışmaya çalıştım. çok dandik olmuştu.

tepe tepe kullan inşallah :)
  • kuul  (21.03.14 22:29:56 ~ 22:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.