[]

sansür

dns 'i falan yüzyıl önce routerdan bile değiştirmiştim, baktım sıkıntı olmuyor bir süredir VPN de açmıyordum. Yalnız bu gece şu tape 'lerden birini dinleyeyim dedim, ERR_CONNECTION_RESET ile böldü bağlantıyı. Bir de son bir kaç haftadır Google servisleriyle aramdaki bağlantıda SSL uyarıları falan görüyorum, çok yüzeysel bir ihtimalle acaba man-in-the-middle mı diye düşünmedim değil. Şimdilik tekrar VPN 'e kaçtım tabii.

Bu son yasalardan sonra bir şeyler bekliyorduk, peki sizde durum nasıl? Bağlantınız, giremediğiniz siteler falan?

Şuan açılmayan örnek URL: www.youtube.com (edit: şimdi baktım düzelmiş mesela bu url)

Ancak mesela YouTube 'da başka bir videoya girebiliyorsunuz, ya da sitenin başına https:// yaparsanız yine girebiliyorsunuz, zira SSL 'e geçmiş oluyor. Sanırsam URL banlayacak tekniğe zilyon seneden sonra geçti adamlar?

 
url bazlı engelleme kolay bir şey aslında. dandirik modemler bile yapabiliyor. işin içine ssl girince işler karışıyor. şifreli trafiği url bazında engellemek sıkar. ancak IP bazında engellenebilir.

verdiğin link şu an bende de açılmadı ama başına https koyunca şak diye geliyor. (uydunet kullanıcısıyım)ben google da hiç ssl hatası almadım şimdiye kadar ama baya insan var bu hatayı alan.

sonuç olarak ben hala vpn e geçme gereği görmüyorum.
  • washe  (16.03.14 07:13:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.