[]

Nasıl inanabiliyorsunuz?

Peygamberlerin hayatı,Kutsal kiatplarda yazılanlar din savaşları ...Bunları okuyunca sizede herşey kurgu gibi gelmiyor mu?

Aslında inanama ihtiyacımızdan inanmıyor muyuz size göre de

Özellikle inananlara soruyorum.Çünkü nasıl inanabildiğinize inanamıyoum.

 
Bu kafayla inanıyorsan muamale olarak obür tarafta benden farkın olmayacak


  • sonhakan  (15.03.14 06:19:19) 
  • insomni4c  (15.03.14 06:44:32) 
Okuduğum bir kitaptır...


  • sonhakan  (15.03.14 06:46:01) 
Bende inanmiyorum ama Islam'da en buyuk faktor korku bence. Insanlari tehdit vs ile kontrol altinda tutuyorlar, Inanmayanlari soyle yakacagiz boyle kozleyecegiz, yakcaz da yakcaz sonra diriltip tekrar yakcaz gibi. Kucuklugunden beri bunlara bagli olarak yasayan biri dogal olarak sorgulamaya da cekiniyor.


  • lizozom  (15.03.14 06:59:17) 
(bkz: cennet vaadi ve cehennem korkusu ile ahlaklı olmak)

ahlaklı yerine dindar yaz. cevabı buldun.
  • baldur  (15.03.14 07:27:24) 
tek açıklaması var, cehalet.


  • grimer  (15.03.14 09:18:18) 
inanıyorum, ve olduğunu da biliyorum. Korkuya gelince,
"cehennemde yanıcam o yüzden inanıyım bırrr" tarzı bir düşüncem de yok, Ben Allahı biliyorum ve seviyorum ve de inanıyorum. Bazı sofular korku fantezisi yaşıyor olabilir, yanıcaksınız yanıcaklar diye, ama Allah sadist bir Allah değil değil, aynı zamanda rahman ve rahim olan diye en çok kullanılan 2 sıfatı da olan bir Allah.

Sümerlerde tevrat incil kuran kökenine gelince, İslam dini zaten Hz ADemden beri var olan dinlerin gelişmiş versiyonu, Sümerler döneminde ilahi din yoktu, sonra bir anda tevratla beraber geldi diye bir şey yok. SÜmerler döneminde Hz. İBrahim vardı mesela, 3 büyük dinin de kabul ettiği ortak ata peygamberdir. o yüzden sümerlerde bu kitapalrdaki emirlerin benzerleri olması benim için taklit olduğu manasına değil, o zamanlarda da bir peygamberin ve dini emirlerin varlığına işaret eder.

Birde inanç zaten teslimiyetle alakalı bir şeydir, mantıkla inanma diye bir şey yok, İslam akla ve mantığa uygundur, ancak inanmak için herşeyi mantıkla ifade etmek gerekmiyor, zaten olayın özü her şeyi kabul edip inanmak ve teslim olmaktır.

Cennet vaadine gelince, amiyane tabirle, ve sizin düşündüğünüz gibi, iyi adam olıyım cennete gidiyim, hurilerle sikişip köşklerde oturayım hihih modunda takılmıyorum. Cenneti tabiki istiyorum, cehennemde olmakta istemiyorum ama benim Allaha ve dinime inanma sebebim bu dediğiniz şeyler değil, ben Allahın varlığını biliyor ve onu seviyorum, peygamberini de seviyorum ve o yüzden inanıyor ve islam dininde yer alıyorum.

İnanma ihtiyacı insanlarda zaten var, e islamda zaten Allah herkesi islam fıtratı üzerine yaratır, sonra aileleri kendi inanışlarına çevirirler der.
Hz Muhammedin, peygamberlerin hayatına gelince, evet inanıyorum. kurgusal gelmiyor.

Cehalete gelince, Hayatım boyunca mezun olduğum her yerde ilk 4te oldum, 2. üniversitemi okuyorum, ve şu ana dek en büyük rakiplerim veya düşmanlarım bile bana cehalet gibi bir tanımla gelmedi. o yüzden cahil olmadığımı biliyorum. Tabii bilmediğim pek çok şeyin olduğununda farkındayım
  • efrasiyab87  (15.03.14 09:24:45 ~ 09:27:37) 
ben inanıyorum diyen adamların inandığına inanmıyorum zira hiç de öyle dinlerinde bahsedildiği gibi yaşamıyorlar.

inanmıyorum diyemedikleri için inanıyorum diyorlar, korkuyorlar.

yıl olmuş 2014 bu adamlar cehennemden korkuyorlar, koca koca adamlar kabile reisi tadında konuşmalar çekiyorlar, voodoo yaparcasına bir şeyler mırıldanıyorlar, kusura bakmayın son günlerde hoşgörü diye bir şey kalmadı bende.

inanan insanlardan çok daha hoşgörülü tahammüllü bi insandım ben sırf şu duyuruda bu dediğimi destekleyecek 10 kişi vardır.

aha bak barzo çıkmış 'ben haklıysam ski tuttunuz ama siz haklıysanız benim kaybetcek bişeyim yok ehi ehi' yazmış, afedersin fındık kadar beyin var işte.

kurgu olan dinde ilk kelime 'oku' olarak yazılamıyomuş, ne diycen şimdi.

bunun 2 tık üstündeki adamlar 'allahu ekber' diye höykürerek milleti doğruyorlar, ne diycen yani.

dinini bilen adama hiç bir lafım yok saygı duyarım oturur konuşur muhabbet de ederim ama böyle fındık kadar beyinle ortada dolaşan üzerine bir de konuşan adamların varlığına saygım yok, siktirsinler gitsinler yani.

zira şuan bu ülkenin bulunduğu bu durumun en temelinde yatan sebep dindir, bu da bi gerçek.
  • Mackinaw  (15.03.14 09:30:16 ~ 09:42:27) 
Cok klise olacak ama bu konuda insanlar ikiye ayriliyor birincisi inanmayan ona buna kifur eden ikincisi inanniyorum sanan. Ikincisini her yerde gorebilirsin bi ornegi benim etrafimda var ben mufazakarim diyip got gibi tipiyle sagda solda.kizlara asilan. Bir tane de kiz taniyorum "cuma namazina goden erkek cekiciligi" yazan.

Ilk kisimda bi ayri. Arkadas cevremin yuzde 90ni
hic bir seye inanmiyorl bazilarin gunubirlik tanrilari var bir tanesini harbi kedilere tapiyor.
Hic sorgulamadim neden diye. Inanc bu sorgulanmaz. Teslim olunur.

Bana sorarsan ben inaniyorum.
19 yasima girdim. Ortalamanin ustunde giden bir hayatim var. Kotu gunler yillar da gecirdim ama su an her sey guzel gibim 3 tane ablam 2 tane dunya tatlisi yegenim var. Kisacasi benim kaybedecegim kaybedebilecegim seyler var anliyor musun. Onlari tek basina koruyamam. Ve allahtan her gece para mulk yat kat istemiyorum.isteyen kisinin samimiyetine inanmiyorum.
Sadece bana verdikleri icin tesekkur edip onlari korumasini istiyorum.

Ayrica ullenin bu halde olmasinin sebebi malesef din degil.

allahin gonderdigi din kusursuz ama muslumanlar icin ayni seyi soylemeuecegim. Hirsiz katil dolandirici olup musluman olunmaz.
  • kutsalbok  (15.03.14 10:25:45 ~ 10:26:42) 
Bunları 3-5 bildiğimiz klasik düz zararsız Türk insanına sorarsan alacağın cevap "sorgulamaya gerek yok sadece inanıyorum" derler. Sigara içen biri nasıl maddi(sağlık, parasal) manevi tüm zararlarına rağmen sigara içmeyi sevebiliyor aynı mantık. Adamların içini rahatlatıyor. Zaten sorun denildiği gibi müslümanlar ya da din değil insanların ta kendisi. Ben ateist biri olarak muz cumhuriyeti başkanının sinirli bir ateist olduğunu düşünüyorum. Din bu kadar kötülenemezdi.


  • Beckwith  (15.03.14 10:33:06 ~ 10:35:21) 
insomni4c+1000
din kavramının ortaya çıkışı hakkında bilgisi olan birinin inanaması çok güç.

türkiyede insanların islam hakkında çok bir şey bildiklerini düşünmüyorum, müslümanım diyen kişilere sorun çoğu kutsal saydıkları kitabı okumamıştır. kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiklerine çok sahit oldum.

küçük bir kesim var adamlar okumuş araştırmış onlara söyleyecek lafım yok saygı duyarım.
  • legolasin son oku  (15.03.14 11:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.