[]

Iphone 5s garanti sorunsali

Simdi A magazasi var. İphone 5s satiyorlar piyasa fiyatinin altina. 1 sene de garantisi var diyorlar size, kendi garantileriymis.

Ben bu urunu alsam, applestore turkiye acildigi zaman garantiye bu magaza yerine apple store'a goturebilir miyim acaba?
Urun orjinal tabiki.

 
yurtdışındaki apple storelar kayıtlarda geçtiği sürece nereden alırsanız alın değişim yapıyor. ama türkiyede bu paralel ithalat ve distribütör olayları olduğu sürece onlar da şekil değiştirir almazlar. firmalar gittikleri ülkelerde avantajlarına gelen şeylere iyi uyum sağlıyorlar :)


  • prodeq  (13.03.14 18:51:15 ~ 18:51:29) 
Onlardan alıp sonra da şikayet edebilirsiniz. Zira Türkiye'de 2 sene garanti vermek zorundalar.


  • onexey  (13.03.14 19:11:11) 
Muhtemelen paralel ithalaattır o ürün. Fiyatı piyasa fiyatının ne kadar altında ki böyle bir riske giriyorsunuz?


  • marcelle  (13.03.14 19:33:52) 
1600tl civari.

garantiyi veren firma pek guvenilir firma degil, o yuzden sorma geregi duydum. telefonu alip sorun ciktiginda apple store'a gidebilir miyim diye.
  • archely  (13.03.14 19:49:14) 
Bu A mağazası ne biçim mağaza ki yasal yükümlülükleri yerine getirmeyip 2 senenin altında garanti veriyor? Bu şekilde düşününce güvenilirlikleri hiç yok, bu şekilde merdiven altı çalışıp 3 gün sonra arayıp tarayıp nereye kayboldu bulamayacağınız firmalar çok.

Apple iPhone dahil ürünleri için 1 yıllık Sınırlı Garanti sözü veriyor, muhtemelen -ancak kesin değil, teyit alın derim- bu garanti cihazınıza uygulanacaktır. Yalnız bu noktada da, bu ürünü size satanlar ürünü X ay önce bir mağazadan alıp evde bekletip satıyorsa mesela, muhtemelen Apple o kadar ayı garantinizden düşecek. Ayrıca ne olur ne olmaz, fatura kestirmek önemli. İlla da bu adamlardan alacaksanız, ürünün her yerini iyice inceleyin, bana bu haliyle güvenli gelmedi.

Detaylar: store.apple.com
  • aranelsurion  (13.03.14 19:53:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.