[]

göz çizdirmek, lasik mi prk mı?

selamlar,
yarın gözleri çizdireceğim. cuma günü uygunluk için tetkikler yapılmış, doktor lasik ya da prk yöntemlerinden ikisiyle de operasyona gayet uygun olduğumu söylemişti. tabakayı daha az inceltiyor diye prk'yı seçtim ancak doktor inatla daha ağrılı bir yöntem olduğunu vurguladı. daha önceden yaptıran var mıdır? ne kadar sürüyor, ne derece ağır oluyor? ya da lasik varken prk seçmek gereksiz midir?



 
yaş kaç goz derecen ne ve tipi ne


  • zzrex  (13.03.14 17:29:05) 
Yas 24. Gozler 1,50. Tip konusunda bi fikrim yok, gozun tipi de mi oluyormus


  • john lee hooker  (13.03.14 17:32:12) 
miyop mu astigmatmi o anlamda sordum. miyop astigmat berabermi. neyse degmez 1 50 icin gozune tecavuz ettirmeye. internettrn yabanci siteler dahil arastir. goturusu de mutlaka olacak.zaten en az 3 sene daha gecsin oyle ol numara tam otursun. efendim biz kontrol ettik ilerlemesi durmus diyen tuccarlara inanma. lazerci doktorlarin hicbirine guvenme. kisaca ben 1 50 gibi kucuk bi numara icin yaptirmazdim o riske girme bence


  • zzrex  (13.03.14 17:47:41) 
Abi eyvallah da goz numaram sekiz senedir ayni. Doktorun biri dedi diye inanmiyorum hemen. Ayrica bu isin dusuk numarasi yuksek numarasi yok bana gore. Sonucta her turlu o gozlugu takiyorsun ve taktiktan sonra numarasinin bi onemi yok. Benimsorum yontemdi daha cok.


  • john lee hooker  (13.03.14 17:56:24) 
prk da numaranin geri donme ihtimali daha yuksek diye biliyorum. lasik daha kalici olur. ama dedigim gibi sonrasinda kuruluktan isik kirilmalarindan sikinti cikma ihtimali var. takintili biri degilsen sorun degil. neyse numarada ilerleme yoksa kafana da koyduysan yaptir. genelde lasik yaparlar zaten.


  • zzrex  (13.03.14 18:05:55) 
ben ilasik oldum babam bir goz ilasik bir goz prk oldu. uygun degilmis lasik e o gozu. baya sanciliydi onun icin ben ameliyattan 3 4 saat sonra haberleri izliyordum :) prk olan gozune koruyucu lens takilmisti bir kac gun sonra cikartilmak uzere bu her prk icin gecerli mi bilmiyorum acikcasi.

lasikte korneayi (korneaydi dimi lan yanlis soylemeyeyim) kesip kaldiriyorlar sonra lazer uyguluyorlar prk da direk lazer uyguluyorlar. doktor birinden birini daha cok onermedi mi? tavsiyem en iyisine gidin bu isler sikintili komplikasyon olursa sonuclari cok cok cok cok agir olabilir.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (13.03.14 19:10:34) 
Evet lasikte 120 microna kadar inip islem yaptiklaribi, prk da daha yuzeyde islem yaptiklarini soyledi doktor. Fakat bu nedenle, lasikte tabaka (retina degil miydi ya o) daha cok inceliyormus prk ya gore. Doktor gozlerin ikisine de uygun sen sec dedi, ama prk ilerisi icin daha saglikliymis gibi konustu. Buyuk bi goz hastanesinde olacagim bu arada, sallama bi yer degil.


  • john lee hooker  (13.03.14 19:34:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.