[]

Finlandiya'da freelance iş yaptım, vergi sorunu olur mu?

Selam duyuru sakinleri,

Finlandiya'da bir dernek için bir grafik tasarım çalışması yaptım, bir etkinlik afişi. Şimdi benim tanımım 'freelance tasarımcı', dolayısıyla bir vergi yükümlülüğüm falan yok Türkiye'de, bunu biliyoruz. Ama şimdi paramı almak için buradakilerle konuşurken işin içine tax'i falan soktular, öğleden sonra ofislerine gideceğim, sizce ne olur durumun akıbeti? Oturma iznim var ama çalışma iznim yok burada.

Teşekkürler.

 
freelance calisanlarin da vergi yukumlulugu var diye biliyorum. fatura kesmen lazim vs


  • archely  (11.03.14 11:51:34) 
Her Türk vergi mükellefi doğar.


  • [silinmiş]  (11.03.14 11:59:25) 
Biraz daha detay ver.

Hangi ülke vatandaşısın?
Şu anda hangi ülkede mukimsin?
Türkiye ile Finlandiya'daki işin ne alakası, nasıl bir bağlantısı var?
  • [silinmiş]  (11.03.14 12:02:09) 
buradaki kimsenin finlandiya vergi kanunu bildiğini sanmıyorum. ama bu tür bir olay türkiyede başına gelseydi vergi mükellefi olmadığın için sana bir gider pusulası keser paranın tamamını verir yollarlardı. bu iş neticesinde türkiye açısından ise vergi anlamında bir sıkıntın olmaz. dar mükellefsin. bu tür kazanç ve iratların vergi dışı.


  • dreamsandcolours  (11.03.14 12:45:39) 
özür dilerim cevap fazlasıyla geç oldu, teşekkürler öncelikle.

@dreamsandcolours evet, türkiye'deki işlerimden gider pusulası ile kurtulabiliyordum ama burada garip galiba.

@douchebag türkiye vatandaşıyım, finlandiya'da erasmus kapsamında değişim öğrencisi olarak bulunuyorum. bir etkinlik için bir afiş tasarımı yaptım ve ücret için benden bir tax card numarası istedileri durum böyle. bakalım, galiba öğrenci oturma iznimle bir tax card alabiliyormuşum ama tek bir iş için bu kadar zahmete girmeye değer mi onu bilmiyorum. gider pusulası sistemi keşke burada da olsaydı, sonuçta maaşlı ve vergilendirilecek boyutta bir iş yapmıyorum galiba.
  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (12.03.14 01:41:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.