[]

O.ç.akraba çocuğu

Çok sinirliyim şu an, ben evde yokken akraba gelmiş çocuğu ile. Çocuğun (çocuk dediğimiz 17-18 yaşında adam)canı sıkılmış, benim laptopu açmış takılmış kafasına göre, evdekiler de bir şey dememiş. Açılış şifresi falan da yoktu, evdekileri de bayağı payladım, özel resimlerden bir sürü belgeye kadar hepsi çocuğun elinin altındaymış yani anlayacağınız. Bu o.ç. bilgisayarımda nerelere girmiş, en son ne yapmış vs. öğrenebilme yolum var mıdır? İnternet geçmişinden falan bahsetmiyorum, en son tıkladığı resimler, dosyalar vs. istiyorum.




 
abi gerek yok bakmana ne var ne yok kurcalamıştır. ben olsam öyle yapardım yani, chromeu açıp işim bitince kapatmazdım. ha izinsiz açar mıydım açmazdım tabi ki. amk piçi yapılır mı lan öyle.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (09.03.14 20:08:12) 
c:windows dosyasi icinde prefetch klasörü var. en son acilan programların listesi var orada.


  • atmacaged  (09.03.14 20:08:18) 
herhangi bir klasör açıp "son yerler" dediğinde görebilirsin. (windows 7 için)


  • gochebe  (09.03.14 20:10:28) 
herşeyini görmüştür diyesim var ama iki kişinin bildiği sır değildir diyerek çocuğu kesmenden korkuyorum


  • azizakin  (09.03.14 20:22:28) 
Başlat > çalıştır > recent

orda son bakılan dosyalar çıkar
  • dapda  (09.03.14 20:51:06) 
adama sövüyonda bu kadar insan üşenmemiş sana cevap yazmış, önce bir teşekkür et ....


  • efebb  (09.03.14 20:54:12) 
"şifre koymadığına göre gizli bir şey yok demek ki" diyerek her şeye bakmış olabilir,
pek haksız da sayılmaz çocuk.

  • michael_knight  (09.03.14 21:46:46) 
ula ben hem harddiske boot için hem de windowsa koyuyorum şifre elin adamı gelince karıştırmasın diye. neyse keylogger yüklemiş olabilir bence . sen asıl ona bak yüklemiş mi diye.


  • illegalstar  (09.03.14 23:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.