[]

bir uluslararası ilişkiler mezununun isyanı

saçma sapan bir başlık attım ama zaten bu saatte aklıma düşen fikir de bir o kadar öyle(mi?).

neyse gelelim sadede;yaptık bir eşeklik uluslararası ilişkileri seçtik,6 senenin sonunda bitirmeye de çok yaklaştık...ama gel gelelim içimdeki yaratıcı tarafı bir türlü dizginleyemiyorum,sıçarım Aristosuna da,Makyaveline de.mimarlık,mühendislik veya ne bileyim sanatla ilgili,lan onu da geçtim ortaya çük kadar da olsa birşey koyabileceğim birşeyle uğraşmak,hatta yüksek lisans yapmak istiyorum(opsiyonel).

sevgili duyurucular,lütfen bu zavallı bireyin "uluslararası ilişkilerci" olarak yitip gitmesine izin vermeyin.lütfen.........

 
işletmeden ders aldın mı hiç, marketinge falan yönelenebilirsin belki


  • tescillimarka  (06.03.14 00:46:04) 
reklamcılık?

bu arada yazdığını anlamak için 2-3 kez okumak zorunda kaldım. önce, noktalamadan sonra boşluk bırakma üzerine çalışsan iyi olur.
  • black sabahat  (06.03.14 01:23:05) 
bakınız: sınavsız ikinci üniversite.


  • anonymice  (06.03.14 02:39:18) 
Ben isletmede ve iktisatta yuksek lisans yaparak kotardim o durumu.


  • cecilia  (06.03.14 06:50:33) 
Ihracat Satış, Ithalat ve/veya Marketing'e yönelebilirsin.


  • gece lampulu  (06.03.14 08:10:58) 
kapısına eşek bağlasan mezun edecek bir bölümü 6 yılda bitirerek zaten senden hiçbir şey olamayacağını garantilemişsin. geçmiş olsun işsizsin. bol bol resim yapmaya vaktin olur.


  • esenboga  (06.03.14 10:46:18) 
@esenboga bu süre içerisinde ispanyolca ve ingilizceyi anadil seviyesinde öğrendim.bir erasmus,iki de erasmus sonrası eurotrip yaparak (çoğu da otostopla) avrupa'yı karış karış gezdim.türkiye'de de gezmediğim bir tek karadeniz kaldı,onun dışında kalan tüm bölgeleri,en doğusuna,sınır köylerindeki 15 20 haneli köylere varana kadar gezdim.baba parası muhabbetine girecek olursan,tamamını bu süre içinde kazandığım parayla(organizasyon,mekan işletme vs.) yaptım,10 senelik iş tecrübem var.
nasıl?garantilemiş miyim sahiden işsizliği?ego tatmini için alakasız sorular altına alakasız cevaplar verecek kadar işsiz* olmasam kafi zaten benim için. :-)

  • xasuo  (06.03.14 17:30:38) 
(esenboga + 3) x 2 = ? deermişim şaka şaka şak şak :D dostum bölümünü mesleğini lisede hatta ortaokulda kendin düzgün seçecektin. geçmiş olsun. lütfen ortaokulda lisede mesleğini düzgün seçmiş insanlara biraz saygınız olsun. siz onu o zaman akıl edememişsiniz. şimdi yaş gitmiş iş bitmiş. stres mitres bilinçaltın sana düzgün uyku uyutmuyor. otur bi roman yaz sat hadi yaratıcıysan... neyse bi dahaki hayatına inşaalah reenkarne olunca unutma düzgün meslek seçersin.


  • vfgerty  (06.03.14 17:54:40) 
@vfgerty ok ben intihar ediyorum o zaman hadi görüşürüz.yani zeka,algı gibi konularda eleştiriyi pek sevmem ama;arkadaşım,sen gerizekalı mısın?"lütfen ortaokulda lisede mesleğini düzgün seçmiş insanlara biraz saygınız olsun" hangi cümlenin,neresinde,hangi kelimeyi gördün de varlığı kuvvetle muhtemel beynin bu düşünceye vardı?
:)

  • xasuo  (06.03.14 18:09:02) 
aynı şekilde uluslararası ilişkiler mezunuyum. ilk derse girdiğimde burası bana göre değil galiba ya dedim. ama bırakamadım. mezun olduğumda da ya memur olacaktım, ya da benimle birlikte okuyan arkadaşlarımın çoğunluğunun yaptığı gibi bankacı. bi şekilde olmadı (olmaması için çırpındım açıkçası). şimdi fotoğrafla alakalı bişeyler yapıyorum. okulu da, diplomayı da unuttum. daha gençsin, başka bi bölüm okuyabilirsin. yüksek lisans da yapabilirsin ya da alakasız bi konuda uzmanlaşabilirsin. hayat senin. burada yazılanları boşver


  • olmaz  (06.03.14 18:16:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.