[]

glutensiz un tavsiyesi olan?

alerji testi sonunda buğday unu alerjisi pozitif çıktı. gluten alerjisi olanlar bana gün içinde ne yiyorlar hangi unu ekmek yapımı için tavsiye ederler acaba?

aslında bu konu hakkında fazla bilgisi olan bana mesaj atarsa çok sevinirim. daha fazla tavsiyeye ihtiyacım var aslında...


 
patronumda da var bu durum. az çok aşina oldum ben de.

öncelikle, dışarıdan köfte, patates püresi vs yerken bile, her yemekte sormalısın içinde un-ekmek var mı diye. patates püresine un koyuyormuş mesela bazı yerler. köftede de ekmek kullanıyorlarsa yememelisin. şehriyeli pilav da yasak. hatta marketlerde satılan salçalarda bile un varmış. kısacası, hiç beklemediğin şeylerden kaçınman gerekebilir.

mısır ununu yemekte sakınca yok. metro marketlerde de glutensiz un gördüm dün, ama nedir nasıldır bilmiyorum. bir de eti'nin var baya glutensiz ürünü. onun dışında internetten sipariş verebilirsin, ama o da çok pahalıya gelebilir.

bu arada, çin halkında çölyak hastalığı genetik olduğundan onların yemeklerinde de olmuyormuş gluten. çin restoranlarına gidebilirsin, ama türkiye'de türk damak tadına göre modifiye ettikleri için yine un kullandıkları da oluyormuş. yani sipariş vermeden önce yine sormak lazım.
  • letheavendangered  (03.03.14 20:38:04) 
gluten free ürünler kullanman lazım doktorunun rapor çıkarırsa belediyenin glutensiz ekmeğini baya ucuza alabilirsi hatta bazı yerlerde para vermeyenler var.


  • rubiks cube  (03.03.14 21:22:36) 
arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgiler için. ancak benim daha fazla bilgiye özellikle bu glutensiz diyeti uzun süre devam ettiren kişilerin tavsiye, deneyim ve bilgilerine ihtiyacım var.

mısır unu için kimi markalar "gluten içerebilir" diye uyarı verirken kimilerinde hiçbir uyarı yok. uyarının olmaması içinde gluten olduğu ya da olmadığı konusunda şüphe uyandırıyor malesef. yine de çok teşekkürler.
  • schizophrenia  (03.03.14 21:54:27) 
paleo sitesinde daha önce buna benzer yazılara rastladığım için tekrar baktım ve iki link yolluyorum, belki yardımcı olur:

paleocafe.org

paleocafe.org
  • candanag  (03.03.14 22:15:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.