[]

Yazarların Kullandığı Donanımlar?

Arkadaşlar kendi çapımda bir şeyler yazmak istiyorum notebook benzeri bir cihazla. Yani masa başına bağlı kalmadan, bağımsızca. Fakat ideal bir donanımın ne olması gerektiği konusunda kararsızım. Yazılım bağlamında edinimlerim var, donanım tavsiyesine ise açığım.

Örneğin notebook/netbook/ultrabook seçimi, mat ekran/parlak ekran, el yazısı tanıyan aygıt vs. gibi.


 
apple air


  • vfgerty  (28.02.14 16:19:04) 
sadece bir seyler yazmaksa maksat, cogu laptop is gorur. 13" asuslara bak derim. windows surface vb cihazlar tasinabilirlik acisindan daha iyi ama klavyesi cok keyif vermez. Macbook air da bir secenek ama tuzlu abi.


  • fortisvita  (28.02.14 16:20:00) 
Ha, bu arada bir mechanical klavye tavsiye edebilirim. Alismasi zor ama o gurultulu tuslar acayip keyif veriyor, hem daha hizli yazmak mumkun. Harici olacak tabi, mechanical klavyeli laptop olsa bile 5 kilo ceker.


  • fortisvita  (28.02.14 16:27:55) 
macbook air +1 en hafif bilgisayar. 12 saat batarya ömrü. office for mac'in fullscreen özelliği yazarlar için şahane bir özellik bu arada. bence bir yazar için en ideal bilgisayar macbook air. tabii 13 inç almalı.


  • microfiction  (28.02.14 17:40:42 ~ 17:41:06) 
macbook pro


  • ne bakiyon kardesimm  (28.02.14 17:41:31) 
Para mühim arkadaşlar, hobi olduğu için 1000 TL'nin altında bu işi çözmem lazım.

Apple Air ürününün geçerli bir çözüm olduğunu düşünmüyorum.

Mekanik klavye zor bulunuyor sanırım.
  • arandur  (28.02.14 17:44:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.