[]

Ayak başparmağım yamulmaya başladı - Ayakkabı tavsiyesi

---linkteki fotoğraflar rahatsız edebilir---

www.ayakcerrahisi.com

Sanırım bu rahatsızlığın başlangıç aşamasındayım. Annemde de vardı, ameliyat olmuş ama düzelmemişti. Zaten genelde genetik oluyormuş.

Sol ayak başparmağımda uzun süre ayakta kaldığımda ağrı oluyordu ama ben deformasyonu farketmemiştim. Şimdi dikkatli baktığımda çok az da olsa yamulduğu ve bir çıkıntı oluştuğunu görebiliyorum. Daha çok bot giydiğimde ağrı yaşıyorum. Zaten şimdiye kadar da hep spor ayakkabı-bot-sandalet giyen bir insandım. Ortaokuldan sonra toplasanız 20 gün falan deri ayakkabı giymişimdir.

Şimdi şöyle çok rahat bir ayakkabı almak istiyorum. New balance olabilir. Tavsiyelerinize açığım. Bir de önerdiğiniz marka için kalıpların nasıl olduğunu belirtebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

 
aynı sorun bende de var, dediğiniz gibi genetik oluyor genelde, ve ameliyat ne yazık ki çözüm değil. ama ihmal ederseniz ağrılar çok üst düzeye çıkabiliyor. ayakkabı markası bilemiyorum, şahsen o konuda pek dikkat etmiyorum, ama topuklu ayakkabı ve babet çok kötü yapıyor. o nedenle asla tavsiye edilmiyor. düz taban olması iyi değil alt kısmın, ortopedik olmalı en uygun ayakkabı koşu ayakkabıları, ama tabii bunlarla da işe gelinmiyor.

ben yaklaşık iki yıldır parmak arası makara (silikondan) kullanıyorum tek ayağımda, tavsiye ederim, her ayakkabıda giyiyorum, topuklu giymem gerektiğinde dahil. çok rahatlatıyor ve artık ağrıdan yürüyemez uyuyamaz hale gelmişken neredeyse tamamen yok etti ağrılarımı. en azından ilerlemeyi önlediği kesin.

www.hepsiortopedi.com

eczanelerde bulabilirsiniz.
geçmiş olsun.
  • kaputt  (24.02.14 13:05:00) 
onitsuka tiger den başka spor ayakkabı giyemiyorum bir onlarla rahat ediyorum yumuşak oldukları için. sende bir bak istersen.


  • bal dok yala  (24.02.14 13:06:16) 
üniversitede çalıştığım için spor ayakkabı problem değil, koşu ayakkabılarından da önerebilirsiniz yani.

@kaputt, @bal dok yala çok teşekkürler.
  • nilmiye  (24.02.14 13:08:58) 
o zaman giyerseniz bahsettiğim modeller bunlar ya da bu tarz ayakkabılar. ayak için gayet sağlıklılar. alt kısmın eğilip bükülmemesi sert olması gerekiyor demişti doktor. ama sert da tahta gibi değil, iç kısım destekli işte ortopedik gibi oluyor bu modellerde ama taban kısmı sert.

www.sportive.com.tr
  • kaputt  (24.02.14 13:10:42 ~ 13:11:52) 
benim de 2 yıldır aynı durumda. ağrılar başlayınca ayakkabı seçimlerimi komple değiştirdim. botlarımı beta dan almaya başladım. daha geniş kalıplı ve deri olduğu için çok rahat oluyorlar. spor ayakkabısı olarak da adidas sl72 kullanıyorum ve bayadır ağrı yaşamıyorum. new balance fazla yumuşak gelmişti. ama rahat onlar da. babetleri, sandaletleri ve özel günler dışında topukluları unuttum gitti


  • olmaz  (24.02.14 13:55:33 ~ 13:55:52) 
doktor bana geceleri atel takmamı tavsiye etmişti.


  • kayranin kedisi  (24.02.14 15:19:18) 
Ayakkabı tavsiyesinden ziyade kullandığın ayakkabının tabanına ortopedik tam tabanlık alman daha uygun olur. Çünkü bu bozukluk ayakkabıdan çok ayağınızın yapısıyla ilgili. tabanlık ayağınızı destekleyecek, ilerlemenin önüne gececektir.


  • forzabjk  (24.02.14 18:13:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.