[]

dünyayı gezmek

onedio.com

Üniversiteyi kazanabilecek miyim,okuldan mezun olabilecek miyim, işe girebilecek miyim,düzgün İngilizce konuşabilecek miyim, param pasaporta yetecek mi,vize alabilecek miyim,yurt dışına gitsem nerede kalıcam, ne yiyeceğim,ya domuz eti varsa, ya döndüğümde iş bulamazsam,askerlik ne olacak,babam bana boş boş gezmem için para vermezki, nerde çalışsam da para kazansam falan filan falan filan..... olmadan Dünya'da yaşamak neden bizim için bu kadar zor?:)

Avrupalılar bu kadar zengin mi? Hepsi dünyayı mı geziyor ?

 
liseli misin bebeyim?

hayir tabi ki. gelir dagilimi denen bir sey var duydun mu?



mesela fransa/ingiltere ve bilimum gelismis gordugun ulkelerdeki ogrenci, yeni mezun kizlarin kayda deger miktari, okul masraflarini cikaramadiklari icin fahiselik yapmak zorunda. hem de ev sahibiyle de yatmak zorundalar, kiralarini odeyebilmeleri icin. iste "haftada 2 gun benimle yatarsan kira vermek zorunda degilsin/ su kadar daha az verirsin filan" uzerine anlasiyorlar.

benzer olarak usa deki insanlarin kayda deger miktari tam saglik sigortasi olmadan, cunku tam saglik sigortasi pahali bir sey ve her sirket de saglamiyor. bunun eksikligi yuzunden, acil bir ameliyat icin hastanelik olan amerikali kol gibi faturayi evini/arabasini satip, olene kadar calisiyor.
  • gadanallah  (22.02.14 13:56:45 ~ 14:01:52) 
@gadanallah +1. usa'da hasta olma da nerede olursan ol.


  • barbara herhalde barbara manken olan  (22.02.14 14:26:37) 
Amerikali,avrupali olsaydin sordugun sorularin yarisini sormana gerek kalmayacakti.en onemli farkin bu.yasam stillerinin farkliligida geriye kalan sorularinin cevabi.benim babam 70 yasinda hala gayrimenkul alalim ileride rahat ederiz diyor.demiyorki aq evde kimse kalmadi satayim evi gideyim taylanda aylik 500 dolar verir ev tutarim.yanima da alirim bakici bir kadin olsun bana fil mezarligi.

@gadanallah fantastik adammissin kardesim tebrik ederim.senin kesin fransada 10-20 odali bir ev alman lazim.girisimcilik budur.az zarar edersin falan ama dolce vita iste.
  • duptıs  (22.02.14 14:27:42) 
@gadanallah

avrupa için söylediklerin konusunda, bu kafayı nasıl ulaştın la? (bkz: akıl fikir)
  • christopher nolan  (22.02.14 14:53:30 ~ 14:54:10) 
@nolan nediyonlan? ne demek istiyorsun?


  • gadanallah  (22.02.14 15:04:19) 
avrupa ülkeleri için attığın çıkarım için herhangi bir dile bir tane haber, kaynak vs verebilir misin?

8 kişi tanıdım, 4'ü böyleydi demek yeterli olmuyor.

abd hakkında söylediğin doğru mesela.
  • christopher nolan  (22.02.14 15:50:59) 
@gadanallah yeni mezun erkekler ne yapıyor aga, tokmakçılık mı? İngiltere hariç avrupanın neredeyse tamamında üniversite öğrenimi bedava yada ihmal edilebilir ucuzlukta.


  • yakuza123  (22.02.14 17:57:23) 
@christopher nolan, @yakuza123 @vs. google diye bir sey var duydunuz mu?

www.europeandme.eu

www.reuters.com

www.thegrindstone.com

www.businessinsider.com
  • gadanallah  (22.02.14 19:06:57) 
amerika, kanada ve iskandinav ülkelerinde (ve kısmen ingiltere) gap year denilen bi nane var. o 1 sene gezmeye ayrılıyor. ama gezerken öyle 5 yıldızlı otellerde en lüks yemeklerle gezmiyorsun

danimarka'da evinde kaldığım amca anlatmıştı. ikiz oğulları mısıra falan gitmişler. işte kaç ay dolaşmışlar afrikada. en son dönecek paraları kalmamış. ama ailelerine haber de vermemişler. trene artık napalım yoksa yok paramız, gidebildiğimiz yere kadar gider ordan bakarız diye binmişler. trende bi kadına yardım etmişler bavulu konusunda. öyle olunca muabbet falan başlamış, kadın da bunların tren biletini ödemiş.

yani bu hikayenin ana fikri: acından geberse de evden para istemiyor.

bu gap year neredeyse mecburi gibi bir şey. adamların kültürlerinde var.
  • la noix  (22.02.14 19:25:19) 
@gadanallah

biri, %4 biri %10 arası diyor. kayda değer miktar ile pek alakası yok bana kalırsa.
  • christopher nolan  (23.02.14 19:48:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.