[]

Ailesinin yaninda kalamayan öğrenciye yardim

Calistigim okulda bir ogrenci var. Ders secimi disinda hic yuzyuze gelmedim. Gecen hafta once okulu annesi aradi. Oglunun okulda olup olmadigini sordu. Basta devamsiz mi degil mi diye soruyor sandim ve çocuk kaydini onaylatmak icin o sabah okula gelmişti. Ben de dedim, daha bugün kaydini yaptı. Birkaç saat sonra çocuk dekana gidip yardım istemiş. Eve gitmek istemiyorum, okulda kalabilir miyim diye. Dekan yasak oldugunu söylemiş ama uzulmus olacak ki bize yardım edip edemeyecegimizi sordu. Biz de öğrencilere falan sorduk ama bilemedik ne yapacağımızı. Neyse bir haftadir cocuk okula gidip geliyordu genelde. Bugun ben yokken bu kez de bolum baskanimizla konusmus ve yardım istemiş. Bu sure Boyunca birkac kez okulda kaçak olarak mescitte, bir iki kez de sokakta kaldığını söylemiş. Çocuğa olayin ilk gununden beri cok uzuluyorum ama nasil yardim edebilirim bilemedim. Bolum Başkanı da bana sordu ne yapabiliriz diye.

Siz olsaniz ne yapardiniz?


 
Eve neden gidemiyor onu ogrenmek lazim once sanki.


  • fortisvita  (21.02.14 17:39:19) 
dekana gittiğine göre üniversitede okuyor herhalde, gidip "niye eve gitmiyosun lan" demek gerekmez mi en başta? 10 yaşında çocuk değil sonuçta, gidip kendisiyle konuşsanız, ne derdi olduğunu öğrenseniz? ona göre kalacak yer sağlanabilir bir şekilde. minik bir burs ayarlanabilir, bir yurda yerleştirilebilir vs.


  • der meister  (21.02.14 17:41:25) 
Hangi okuldasiniz bilmiyorum ama bizim okul içinde burs veren bir sube gibi bisey vardi. Ya da bolum baskani sonuçta bir yurttan yer ayarlasa nasil olur? Kac kisisiniz koca okul ogrenci evine bile alinir simdilik yer ayarlanana kadar aslinda.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (21.02.14 18:06:54) 
eve neden gitmediğinden size ne kardeşim. bu özel birşeydir. üretebileceğiniz bir çözüm varsa söyleyin. konaklama sorunu çözülsün daha sonra bunun nedeniyle ilgili yardıma ihtiyacı olup olmadığı sorulur. kabul ederse yardımcı olunur.

tek çözüm konaklama ihtiyacını karşılayacak burs sağlamak. onun için de hali vakti yerinde iş adamı, öğrenci babası(tanıdğınız babası işadamı, sanayici öğrenciler kesin vardır), veya dekanlığın veya rektörlüğün yerel kontaklarıyla belediye veya bölgesel işadamlarından burs sağlanması olabilir. dekan veya rektörlük isterlerse kesinlikle yapabilirler tekrar söylüyorum.
  • il padrino  (21.02.14 19:33:01) 
bu olay özel bir üniversite'de oluyor. çocukla karşılaşabilsem soracağım, okula nasıl devam edecek, parası var mı yok mu diye. bir insanın bir gece kalacağı bir arkadaşı olmaz mı diye de kafamı kurcalıyor. ama çocuk da samimi geliyor, gerçekten zor durumda olduğu belli.


  • nilmiye  (24.02.14 08:29:08) 
ankaradaysa , 5 marta kadar bende kalabilir , boş bir odam ve cekyatım var paylaşabbileceğim.


  • the imp  (24.02.14 08:43:26) 
@the imp

İstanbul'da malesef. Teşekkürler teklifin için.
  • nilmiye  (24.02.14 08:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.