[]

The Great Dictator last speech ile ilgili bir soru.

o son konuşmada şöyle bir cümle var:
"So long as men die liberty will never perish."

Burada ne demek istiyor? İnsanlar öldükçe diyor ya oraya takıldım. Yani "dünya döndükçe" gibi bir anlamı mı var?

Cümle de şu bağlam içinde geçiyor, isteyenler konuşmanın tamamını da inceleyebilirler, çok uzun diye yazmadım buraya...

"The hate of men will pass, and dictators die, and the power they took from the people will return to the people and so long as men die, liberty will never perish."

 
İnsanlar öldüğü sürece diyor bence yani bu dünya ne sana ne de bana kalmıcak böylece özgürlük hiçbir zaman bitmeyecek.


  • ekaterina  (19.02.14 19:07:39) 
insanlık var olduğu sürece insanlar ölür yani senin dediğin bence. dünya var oldukça demektir.

anime sevenler için : www.youtube.com
  • glamdr1ng  (19.02.14 19:10:21 ~ 19:11:00) 
tam olarak dünya döndükçe gibi bir anlamı yok aslında. insanlar ölümlüdür bu da onları gelip geçici yapıyor lakin özgürlük gibi kavramlar o kadar da gelip geçici değil. zaman zaman bastırılsa engellense bile bir şekilde hep orda. işte bu bastıranlar ve engelliyenler de sonsuza kadar yaşıyamayacaklarından, onlar gidip yerine başkaları geliceğinden özgürlük kendine her zaman bir yaşam alanı sağlıyabilecek.
insanlar ölümlü olduğu sürece özgürlük yok olmayacaktır. evelki cumlede de zaten bundan bahsediyor, diktatorler ölecek nefret dinecek vs diye. sürekli kendini yenileyen bir çarkın içindeyiz ve bu yenilemeyi sağlayan da ölümün kendisi. onun için aslında tam da dünya döndükçe değil kasıt burda, kasıt insanların ölümlü olması ve dünyaya kazık çakamamaları.

  • nwnd  (19.02.14 19:16:35 ~ 19:51:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.