[]

erasmus okul tercihi

merhaba arkadaşlar; bi arkadaşım okul seçmekte zorlanıyor.. daha önce benzer bii duyuru açmıştık ama şimdi yeni okullar eklendi..yardımcı olursanız seviniriz.

"selamlar, odtüde 1. sınıf mühendislik öğrencisiyim erasmusa başvuruyorum bu listeden önerebileceğiniz veya özel olarak bildiğiniz yer varsa bilgi vermekten çekinmeyiniz.Bildiğim yabancı dil olarak advanced düzeyde İngilizce var sadece. Bu yazdıklarımdan 4 tanesini önem sırasına göre seçmem gerekiyor.

1-Czech Technical University(CZECHTU). City:Prague
2-United Kingdom-Keele University(KEEELE). City:Staffordshire
3-Sweden-Lulea University(LULEA). City:Lulea
4-Finland-Tampere University of Technology(TAMPUT). City:Tampere
5-Germany-Universitaet Ulm(ULM). City:Ulm
6-Denmark-Technical University of Denmark(DTU). City:Lyngby
7-Spain-Universidad de Deusto(Deusto). City:Bilbao
8-United Kingdom-Middelesex University(MIDDLE). City:London
9-Bulgaria-University of Ruse "Angel Kanchev"(RUSE). City:Ruse

 
finlandiya tampere olmasin da sakin


  • nicki martin  (17.02.14 21:16:41) 
ingiltere, isveç, finlandiya ve özellikle danimarka çok pahalı yerler. ben fransa'da erasmus yapmış, bu ülkelere göre ucuz olduğu halde bile zorluk çekmiştim. yani eğer ekonomik olarak çok rahat değilse buralardan uzak olmasını öneririm.

prag güzel bi şehir. çek insanları çok severim. orada okumayı tercih ederdim ben. ucuz ve avrupa'nın göbeğinde bir şehir ayrıca.

okullar hakkında özel bir bilgim yok ama.
  • dahinnotha  (17.02.14 21:21:25) 
1. Middlesex
2. CZECHTU
Bu kadar.
  • roket adam  (17.02.14 21:28:05) 
middlesex university iyi. ingiltere oldukça fazla pahalı. mühendislik için Almanya çok iyi bir tercih olmaz mıydı? Onun haricinde czechtu fena değil gibi geldi. almanyada erasmus oldukça rahat ve yaşam pahalı değil.


  • analord  (17.02.14 21:31:36 ~ 21:31:58) 
london varken sorulur mu? london tabii ki.
tampere'ye gelme küçük şehir sıkılabilirsin.
kuzey kutbuna çıkmak istemiyorsan isveç'i de seçme.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (17.02.14 21:34:23 ~ 21:34:38) 
Ulm'da konuşulan Almanca bildiğimiz Almanca değil. Dil olarak bir artısı olmaz ama alan eğitimi konusunda bir şey diyemem.

Prag mis gibi, en gidilesi şehirlerden biri. Hem ucuz, hem de ortamı en uluslararası olan şehir belki de. Ulaşım olarak da merkezde olduğu için diğer ülkelere geçiş çok rahat olur.

İsveç, Danimarka ve Finlandiya da en mis gibi ülkeler aslında ama şehirleri iyi araştırmak lazım. Geçen yıl ben Almanya'daydım, iki arkadaşım da Finlandiya ve Danimarkadaydı. Yıl boyu hem pahalılıktan hem de soğuktan dışarı çıkamadılar. Hiç arkadaş da bulamadılar zaten ki aslında çok sosyal insanlardır.

Diğerleri için bir şey diyemiyorum.
  • letheavendangered  (17.02.14 21:47:54) 
Prag kaçmaz. Zaten ulusal ajansın verdiği hibeler ülkelerin özelinde ki hayat şartları yüzünden gayet adaletsiz hale geliyor. bu adaletsizliği lehine kullanması daha iyi olur yoksa maddi sıkıntılar içinde erasmustan bir şey anlamaz.500-600 zor geçineceğine prağa gitsin kral olsun. hem daha rahat travel yapar para derdi olmazsa diğer ülkelere:)


  • rudeboy  (17.02.14 22:05:39) 
Bulgaristan'ı kafadan ele. Londra çok pahalı ben olsam tercih etmez, öbür uk tercihini incelerdim. Öğrenci için biraz sakin bir yer olmalı diye düşünüyorum. İspanya gezmek, eğlenmek için güzel, teknik üniversiteler de ilerisi için iyi olur mühendise, o sebeple denmarkı araştır derim.
Ben ingilterede erasmus yaptığım için gönlüm keele den yana, yine de denmark fena değil, hem dil sıkıntısı da olmaz, İngilizce yeter.

  • urasil  (17.02.14 22:06:17) 
paran varsa londra, yoksa prag. digerleri koy kivaminda yerler. sikilirsin, sana katacagi da bir sey olmaz.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (17.02.14 23:08:46) 
iskandinavyadan uzak dur hem pahali hem gezilecek ulkelere uzak.(su an kopenhagda olan birisiyim.)
prag harika duruyor.
almanya da iyi bir alternatif.
  • jedilance  (18.02.14 02:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.