[]

pilotluk vs. makine mühendisliği

s.kindirik bir üniden makine müh. mezunuyum, dolayısıyla mühendislik donanımına sahip olduğumu düşünmüyorum. Bir tanıdığın da görece orta büyüklükte yurt dışına iş yapan bir şirketi var ve "pilotluktan vazgeç gel benimle çalış" diyor. Şirket şu an daha da büyüme aşamasında. Belirli bir seneden sonra da ortaklık veriliyor şirkete.
Diğer yandan da son birkaç senedir ciddi ciddi düşündüğüm pilot olma hayalim var.
Kısa vadede düşündüğümde, pilotluktan kazanacağım başlangıç ve ortalama kazanacağım para daha tatmin edici gözükse de tanıdığın yanında uzun vadede işler yolunda giderse daha çok kazanabilirim ya da şirket bata da bilir ve ortada da kalabiliriz.
Çok kararsızım, "tamam" desem yarın başlayabileceğim bir yer var ama bilemiyorum ne yapacağımı. Şu an için "önceliğim pilotluk, o olmazsa yanına gelirim." dedim.
Farklı bakış açılarına ihtiyacım var, siz ne dersiniz?

 
Önce pilotluk muayenesine gir bence.


  • armagan  (17.02.14 21:14:05) 
@armagan
boy-kilo endeksinde problem yok. göz, gözlük var ama numarası fazla değil, sınırın altında. sağlıkla alakalı başka muayene falan olmadım ama iyiyimdir heralde ya, sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum :)

  • unless you gotta better idea  (17.02.14 21:17:17 ~ 21:17:32) 
gözler kartal göz, sağlık mükemmelse pilotluğa yardır. kartal göz 20'de 20 gören göz bu arada.

bi de pilotların ilerideki hayatlarını iyi bi düşün. o yaştayken o hayatı yaşamak istiyon mu? onu da iyi bi tart kafanda.
  • compadrito  (17.02.14 21:19:31) 
@compadrito
sivil havacılıkta gözlük kullansan bile numara üst sınırına kadar kabul ediliyor, askeriyede kartal göz lazım.
hayallerimdeki hayatı da karşılıyor, öyle rutin sabah 8, akşam 5 ofis hayatı istemiyorum aslında. daha çok gecem gündüzüm belli olmasın, bikaç gün aralıklarla farklı şehirlerde uyanayım falan, tam istediğim hayat yani.
  • unless you gotta better idea  (17.02.14 21:24:04) 
tanıdığınızı ve şirketi bilmediğim için biraz önyargılı olacağım ama ben şu ana kadar "gel bizimle çalış" denilen "yakın"dan hayır geldiğini görmedim. pilotluk herkesin yapabileceği bir meslek değil. bunu olumsuz değil, olumlu anlamda söylüyorum. mühendislik mezunusunuz, böyle bir fikriniz var. siz yapabilirsiniz, deneyebilirsiniz.

bence pilotluğa yardırın. makine mühendisi olursanız başarısızlık ihtimaliniz daha çok artacak gibi sanki. kafanızda mühendislik yoksa, "bir firmada çalışayım, para kazanayım" demiyorsanız ki gördüğüm kadarıyla demiyorsunuz, pilotluk en iyi seçim gibi görünüyor.

bu konuda bir bilgim yok ama ben pilotluğu bırakan kişilerin başka bir iş bulabileceğini düşünüyorum. hani 40 yaşındayken pilotluğu bırakırsanız iş bulma şansınız, o yaşta mühendisliği bırakıp pilot olma ihtimalinizden çoook daha yüksek.

matematiğe kafam bassa pilot olurdum kesinlikle. pilot olun, benim için olun, bizim için uçun!
  • der meister  (17.02.14 21:25:26) 
@der meister,

ulan bu nası bi tahlil yeteneğidir, nası bi muhakeme gücüdür be! pü pü pü maşşallah!

@unless

beni şu anda istediğin hayat ilgilendirmiyor. 50 yaşındaki pilot mutlu mu? o ilgilendiriyor. ben onu soruyorum.

ayrıca der meister'a, gel benim yanıma çalış, konusundan duyduğu tedirginlik konusunda katılıyorum.
  • compadrito  (17.02.14 21:28:55 ~ 21:30:48) 
Hocam g-force testleri -askeride olabilir bu-, panik testleri falan da var sanıyorum.

Dediğim gibi sağlık olayı tamamsa pilotluğun peşinden koş. Bu devirde baban bile ortak etmez bedavaya ya da çalışmaya.
  • armagan  (17.02.14 21:30:25) 
@ der meister
"ben şu ana kadar "gel bizimle çalış" denilen "yakın"dan hayır geldiğini görmedim." çekincelerimin birazı da o yüzden, şimdi iş yerinde bi tatsızlık çıkacak falan bi dünya uğraş küslüktü falan diye.
sağolun :)
  • unless you gotta better idea  (17.02.14 21:32:59 ~ 21:45:40) 
sagligimda bir sey yoktur diye dusunmeyin acayip seylere bakiyorlar hic bilmediginiz bir sey cikabilir

goz sorun degil bu arada gozluk ya da lensle duzeltilebiliyorsa. duzeltilmis 20de 20 olmasi gerekiyor yani

gidin en yakin shgm onayli hastaneye 1. sinif ucusa elverislidir raporunuzu alin iciniz rahatlasin bi.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.02.14 22:15:45) 
Pilot adayi bir yazarin anlattigi sureci okudum da eksisozluk.com nutkum tutuldu. Basarilar dilerim oncelikle.
Bunca seyi goze aldiginiza gore, birgun pisman olabilirsiniz fena. Deneseniz, olmazsa o isin duruyor olma ihtimali yok mu, yahut baska sansiniz olmaz mi sizce?
Dedigim gibi ileride ah deme ihtimalinizi, pilotluga olan isteginizi bi tartin. Eh isteden yukaridaysa hic durnayin, ucun ucurun efendim.
  • elmali kurabiye  (17.02.14 22:48:41) 
Makina muh olan bir arkadaşım şuan thy de pilot.çok özeniyorum.uzun zaman boş zaman geçirdi ama çoktan çıkardı acısını.


  • şapkasız çıkmam abi  (17.02.14 22:50:56) 
pilotlukla bahsettiğin işi nasıl kıyaslayabiliyorsun bilmiyorum ama pilot keser atar be dostum !.

bu arada elmali kurabiye'nin bahsettiği entry'de eksikler var. ben de kendimce tamamlamaya çalışmıştım. ahan da burda: eksisozluk.com

benim izlediğim yolu mu izleyeceksin bilmiyorum ama eğer öyle yapacaksan bildiklerimi anlatabilirim sana.
  • kuul  (17.02.14 23:16:59 ~ 23:18:46) 
ailemizde cok pilot var ve nasil oluyorsa hepsi isini cok seviyor. arada ben de ozeniyorum ama surekli ertelemekteyim.

tanidigim tum pilotlar ve aileleri maddi acidan cok cok rahatlar. ayrica esleri ve cocuklari da deli sansli oluyorlar az masrafli ucus haklarindan dolayi, dunyayi geziyorlar. enistem pilot mesela ve 26 yasindaki kuzenimin an itibari ile gitmedigi ulke kalmadi(sanirim kuzey kore ve bazi afrika ulkeleri haric). ayrica bir disi olarak pilotlari cok cekici buluyorum, bence bu konuda yalniz da sayilmam.

tabii tanidigin teklifi de cazip. eger kosullari guzelse yurt disinda yasamis olmak bile tek basina insanin ufkunu acabilir.

verilmesi zor ama tatli kararlar bunlar:) kolay gelsin!
  • balli borek  (18.02.14 07:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.