[]

Apartman Aidatına İtiraz

Merhaba,

Hukuki bir soru olacak sanırım. Sıçtığımın Hisarüstü'nde yaşıyorum, bilen bilir esnafın ev sahibinin bir araya gelip öğrencileri yolmaya çalıştığı lanet bir yer.
Neyse ben burada sürekli park problemi yaşıyordum, esnafı buraya koyma, şusu buraya koyma der. Genel itibariyle denyo bir adam değilim ama makul yerlere park ettiğimde bile silecek kaldırma çizme falan bini bir para. Ben de bir süredir apartmanın önüne park ediyordum, ambulansla hasta masta çıkar ama apartmanın önü sonuçta, kendi apartmanım. Esnaf park etme dedi polis çağır dedim falan tartıştık.
Bugün kapıcı bağıra çağıra bir daha buraya park etmeyeceksin falan dedi.
Bu arada sıçtığımın apartmanına nereye gittiği belli olmayan 115 lira aidat veriyoduk, kurcalamıyodum ki döner dolaşır bu adamın maaşından keserler diye. Bugün o konuda da vicdanım rahatladı.
Velhasıl ben artık bu sikik apartmana aidat falan ödemek istemiyorum. Kapıcı sadece çöpleri alıyor, onu da kendim yaparım. Fatura matura zaten asmıyorlar ne nereye gidiyor hiçbir şey bilmiyorum.
Ben artık çöpümü kendim atarım deyip aidat vermesem var mıdır hukuki bir engel? Hiçbir yerde imzam falan yok. Toplantı bile olduğu yok zaten.

Ne diyorsunuz?
Şimdiden teşekkürler.

 
bildiğim kadarı ile ödemek zorundasın eğer apartman toplantısı yapılıp karar verilmişse, senin imzanın olması gerekmez. Ben park olayına takıldım, neden kendi apartmanının önüne park edemeyecekmişsin? bunların gözünü korkutmak lazım, bir daha laf ederse kapıcıya bir yatakhane adamı buraya dökerim sülaleni siktirtirim diyeceksin bir daha bulaşmaz.


  • yakuza123  (17.02.14 10:47:44) 
Yıldım hocam hakikaten yıldım. Büyük resimde boktan bir yerde yaşamıyormuşuz gibi bir de mahalle de bombok. Bu arada tam anlaşılmıyor gibi, hasta falan çıkabilecek şekilde park ettim.


  • take this sinking boat  (17.02.14 11:29:34) 
aidatta sorun var bence fazla yani.
ama apartman gideri olarak sadece çöpü düşünmeyin.
asansörlü ise asansör ücreti,
merdiven yıkama ücreti,
elektrik ücreti ve kapıcı ücreti var.
  • vaktiyle iyi biriydi  (17.02.14 11:56:46) 
B1'deyiz asansörle hiç işimiz yok. Merdiven hiç yıkanmadı şu ana kadar.


  • take this sinking boat  (17.02.14 12:08:00) 
aidat içinde ortak giderler (ilk akla gelen bina elektiriği, temizlik, apartman görevlisi maaşı) vardır. onları ödememezlik olmaz. o yüzden ben aidat ödemeyeceğim diyemezsiniz.

yönetici ile neden konuşmuyorsunuz? apartman görevlisi böyle bir şey söylüyorsa belki makul bir gerekçesi vardır.

bir de topluluk içinde yaşadığımız için canımızı sıkan olaylarda öyle gemileri hemen yakalım moduna girmemek lazım. makul bir şekilde çözüm aramaya çalışmalı.

arabaya telefon no yazılabilir ayrıca.
  • puc  (17.02.14 12:10:20) 
ödemezsen haklıyken haksız duruma düşebilirsin. Ödemek zorundasın, isterlerse mahkemeye filan verip icrayla alabilirler. Ama ödediğin aidatların nerede nasıl kullanıldığını da sormak en doğal hakkın.

Yönetim, aidat vs. varsa illaki toplantı olmalı, bütçenin, harcamaların nasıl olduğunu bilgilendirmekle mükellef sonuçta parayı toplayan yönetici.

115 Lira az değil vallahi.

Bir de aidatı ödemezsen ve kiracıysa ev sahibinle kötü olabilirsin.
  • burfak  (17.02.14 12:22:17) 
Öncelikle bence aidatı ödememe sikime kadar yolunuz var de ve bu paranın tam olarak kuruşu kuruşuna nerelere gittiğini ödendiğini belgeleri ile yöneticiden iste ayrıca o kapıcının haddini bildir ağzının payını ver ayrıca arabanı yine evinin önüne park et ve şöyle kullanışlı uygun bir kamera al arabanı geniş açıdan ve net bir şekilde görecek şekilde evinin balkonuna ne bilim cam kenarına içeriye dışarıya bir yere monte et bilgisayara bağla kayıt etsin sürekli kim arabana dokunursa çizme zarar verme çekmeye itmeye çalışma ne bok olursa olsun kaydet ve hemen savcılığa git yani geri çekilme alttan alma analarını sik...


  • zekicalik  (17.02.14 12:56:31) 
Toplantı isteyeceğim sanırım. Bakalım neler olacak.


  • take this sinking boat  (17.02.14 12:57:19) 
belge iste. merdiven yıkanmıyor diyorsun, belirt.
peki millet nereye çekiyor arabasını?
b1 dediğin ne? asansörle işin olmayabilir ama giriş katında değilsen ona da katılmak zorundasın.
  • cemiyetin unlu simasi  (17.02.14 13:04:31) 
@zekicalik valla benim de kafamdaki ideal şey bu. Öyleyse böyle gibi. Ama cidden zihnen bunla uğraşabilecek bir programım yok. İyi niyetlilikle eline vur ekmeğini al olayı hep karıştırılıyor sıçtığımın memleletinde cidden.


  • take this sinking boat  (17.02.14 13:09:33) 
dediğim gibi bu civarda 55tl civarı aidatlar. ona göre tut işini


  • vaktiyle iyi biriydi  (17.02.14 13:42:56) 
Herkese teşekkürler toplantı ayarlanacak en kısa sürede. Bakalım neler olacak.


  • take this sinking boat  (17.02.14 18:04:41) 
yakuza123 entry nick amk hahahahahha!

ama adam doğru diyor. bu itleri korkutup ağzına sıçarsan bırak sana laf etmeyi, abi çöpün var mı ayağına bile yatarlar
  • GibsonRules  (17.02.14 18:08:45) 
Bu arada yaman hayatsızmışım haa. Sabri bey gibi uğraştığım şeylere bak.


  • take this sinking boat  (17.02.14 18:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.