[]

yurtdışında arkadaşsız kalmak

bulunduğum şehirde hiç arkadaşım yok, 1-2 tane türk vardı onlarda memleketlerine döndü ve şimdi acayip yalnızım. hava o kadar güzel ki dışarı çıkıp beraber dolaşacağım kimsem olmadığı için sinirden ağlıcam neredeyse.

bazen çıkıp sokaklarda boş boş dolanıyorum ama o da sıkmaya başladı artık.

neyse geleyim soruma. yeni insanlarla nasıl tanışılır, ne yapmak gerekir? hobi mi edinsem, kursa falan mı gitsem belki çevre edinirim. peki o kurslar nasıl bulunur, nasıl takip edilir? ne yapsam ne etsem, siz nasıl yapıyosunuz benim duruma düşünce?

 
şehir?


  • the knight of the apocalypsy  (16.02.14 11:51:06) 
Aynı durumu kısa bir süre ben de yaşadım. İş için gitmiştim, dolayısıyla işe başladığımda bir süre sonra arkadaş edindim. Onun dışında ev arkadaşlarım o ülkedendi, onlarla anlaştım. Ama en genel tanışma yolu oranın dil kursları idi, dil kurslarından insanlar uluslararası geniş bir arkadaş çevresi ediniyordu.

Ek olarak Türk tanımak istersen, "Bilmemnerede yaşayan Türkler" diye facebook grupları oluyor ve onlar ara ara eğlenceler düzenliyorlar. Siz de az çok Türk yaşayan bir şehirdeyseniz, oralara üye olup bakabilirsiniz.
  • aychovsky  (16.02.14 11:52:28 ~ 11:53:57) 
bulunduğum yerin önemi yok diye belirtme gereği duymamıştım.

romanya/oradea
  • tolga asp  (16.02.14 11:52:54) 
çok basit hakikaten, couchsurfing event'lerine katıl. büyüklüğüne göre senin gibi 5-40 kişi olacaktır, hepsi tanışmaya anında hazır, hepsi süper kaynaşılabilir.


  • Lorik Cana  (16.02.14 11:56:23) 
bulamadım şimdi de en beğenilen entrylere girmiş, bu konu ile alakalı almanya da yaşayan ilk başta yalnızlık çekip ortama uyum sağlayan birini anlatan bir entry vardı. o entryi bulabilirsen sana yol gösterici olabilir.


  • kafkef  (16.02.14 11:59:18) 
couchsurfing +1

erasmus partileri
  • the knight of the apocalypsy  (16.02.14 12:00:10) 
Kafanin uyusabilecegi insanlarla eve cik.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (16.02.14 13:17:29) 
abi işe/okula gitmiyor musun? yabancı yerde insanlarla kaynaşıp enseye şaplak moduna girmek kolay değildir tabii ki, bunun için canını sıkma ama konuşacak/görüşecek kimsem yok diyorsun. bulunmak zorunda kaldığın, insan içeren ortam (ki en basidi okul-iş işte) yok mu? niye gittin sen oraya? :)

yani sorun insanlarla iletişim kuramamak mı, iletişim kurulan insanları yakın bulmamak/onlarla yakınlaşamamak mı yoksa insan görülebilecek hiçbir ortam bulamamak mı? önce bunu çözmek lazım sanki.
  • der meister  (16.02.14 13:20:04 ~ 13:20:41) 
dans kursları... tek geçerim...
bilhassa tango. hem deli eğlencelidir, hem erkeklere hitabeden bi danstır, hem aktivitesi boldur. haftada 1-2 gün kurs, 1 gün pratik çalışma, en az 1 gece de milonga (tango geceleri)

  • delfina  (16.02.14 13:25:18) 
couchsurfing +2353452524523432432

gittiğim ufacık şehirde bile milyon tane çok iyi arkadaşım oldu, 2 tanesi en yakın arkadaşım, 1 tanesi de sevgilim oldu. şimdi türkiyeye döndüm kimsem yok, ne zaman oraya ziyarete gitsem de sosyallikten nirvanaya eriyorum.

kısacası, çok güzel arkadaşlıklar doğabiliyor couchsurfing'den çünkü genelde herkes aynı dertten muzdarip oluyor.
  • letheavendangered  (16.02.14 14:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.