[]

Manevi sorular..

1) Şimdi görüyoruz, adamlar seni, beni, tüm memleketi soymuşlar; hem de öyle böyle değil, bir tanesi baskın sırasında babasına "çok değil üç beş kuruş, bi tirilyon param var" demiş. Dinsel inancınıza göre (hangi dinden olduğunuz önemli değil) bu adamlar mutlu olacak mı? Ya da şöyle sorayım, siz kendi hayat tecrübelerinize dayanarak haram paranın mutluluk getirdiğini gördünüz mü?

2)Gene dinleriniz dünyadaki eşitsizlikleri, adaletsizlikleri nasıl açıklıyor?

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

 
haram ateştir, haram olan bir kere bu dünyada farklı cehennemleri yaşatır. hırs bir cehennemdir, cimrilik, açgözlülük keza, sürekli diken üstünde yaşatır insanı, hırs açgözlülük cimrilik üçlüsü zenginliğin hem sebebi hem sonucu. "çok mal haramsız çok mal yalansız olmaz" derler ya o hesap.

haram kazananlar onlarla ruhen cehennemi yaşıyolar şu anda zaten ama dışarıdan gözüken "reklam" kısmı sanki öyle değilmiş gibi. çok mal kaybetme korkusunu da tavan yaptırıyor otomatik olarak, biriktirme hırsı ve tatminsizlik, sonucu olarak da açgözlülük.

mealen tam hatırlamıyrum da yaklaşık şöyle bişy deniyo yasin suresi 47. ayet bu adaletsizliğin sebebinin bu haram yiyicilerin kendi cehennemlerini dünyaya yaymaları, virüs gibi, enfeksiyon. hırs rekabet ortamı, o da tatminsizlik ve açgözlülüğü yaratıyo ve bulaşıcı.

yasin 47: "o kafirleşmiş kişilere "neden elinizdekileri paylaşmıyorsunuz" dendiğinde onlar "allah'ın dilediğince doyurabileceğini biz mi doyuracğız? siz apaçık bi sapıklık içindesiniz' derler"
  • dafaiss  (12.02.14 23:27:25) 
söyle diyim, bunu yapan adam vicdan azabı duyar ama, yaptığı bu işin yanlış olmadığı bir fetva ile belirtilmişse (bu fetvayı kimden alır bilemem) çok rahat bir şekilde her boku yemeye devam eder. güçlü, siyasi insanların bazı kişilerden şu şekilde fetva aldığını düşünürüm örnek: milleti dinibütün şekilde yönetmek isteyen kişilerin bu amaçlarını yerine getirirlerken yedikleri her bok vaciptir (Ha şa tabi). adam vicdanını kaldırıp bir kenara koyuyor bir nevi. insanı frenlemesi gereken sistem, bu adamları (yalan dolan) fetva yoluyla fişekliyor. ya anlatabildim mi bilmiyorum biraz karıştırdım herhalde.


  • hybrid427  (13.02.14 08:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.