[]

Pegasus bagaj fazlası

3 kilo bagaj fazlam çıktı 18 lira verdim :@ acaip sinirliyim. Zaten bilete 30 tl vermiştim. Siz böyle durumlarda napıyosunuz? Kendimi enayi gibi hissediyorum şuan




 
soğuk su içip sakinleşmeye çalışıyoruz. başka şeyler düşünüyoruz. kuşlar, çiçekler falan.


  • japon askeri  (12.02.14 15:22:08) 
Bileti alırken o belirtiliyor zaten. Kazık mazık yok ortada. Vermemek için direnirsen muhtemelen derdini havaalanı polisine anlatırsın. Eğer bagaj sınırını aşacağını düşünüyorsan, önceden bagajını tart ve bileti alırken ek bagaj hakkı satın al. Öyle yaparsan daha az para veriyorsun.


  • once  (12.02.14 15:22:47) 
fazla cikan bagaja odeme yapmissiniz burasi neresi tuhaf? bu duruma dusmemek icin bagaji onceden tartiyoruz. fazlasini mumkun mertebe kabine aliyoruz :) onun disinda biletteki kilo belli. kilo basina olan fiyat belli herhangi sinir yapacak bir durum yok gibi.


  • helenart  (12.02.14 15:35:44) 
pegasus'ta 20 kilo bagaj hakkı, 8 kilo da kabin bagajı var ama kabin bagajını tartmıyorlar pek. o 3 kilo fazlalığı kabin bagajı gibi bi poşetle yanınıza alabilirdiniz. tabi sıvı, deodorant gibi tüp şeklindeki malzemeleri, yanıcı, kesici malzemeleri kabine alamazsın.
kabine de alamıyorsan 3 kiloyu, başka birisine rica etmen lazım ama o da sıkıntılı.
ben en son hollandadan gelirken 17 kilo fazlam vardı. hiç bagajı olmayan bi çift buldum, direkt bagajı onlara yazdırdım ama stresten karnım ağrımıştı:)

unutmadan, fazla bagajınız varsa mutlaka erken gidip, check-in kontuarında bagajlarınızı tartıp, ayarlama yapın.
  • elma salyangozu  (12.02.14 15:37:16 ~ 15:40:37) 
şu halde bile bilet ve ekstra bagaj ücreti ile 50 tl.' nin altında ücret ödemişsiniz. yine de avantajlısınız. daha ne olsun? 3 kg. için fazla ödediğiniz canınızı sıkmış olabilir. bu kadar hesapçıysanız, onu da hesap edeydiniz?.


  • oinone pe  (12.02.14 15:50:22) 
benden de bugün 1 kilo fazlam için 6 tl alacaklar diye uçağı kaçırtıyorlardı az kalsın.

o 1 kilonun parasını vermeden bilet vermezmiş hanımefendi. 1 kilonun parasını vermek için ilgili yere gittim ama o da ne! görevli yok. 10 dakka da ordaki görevliyi bekledim, uçağa en son bindim az kalsın kaçırıyordum.

yok efendim neymiş kuralmış. peki o koduğumun karısı beklemesi gereken yerde keyfi olarak olmadığı için ona da kuralları uygulayıp soruşturma açıyor musun? hayır. o zaman sokayım sizin kurallarınıza. kucağımda bebekle beni koşturan bu heriflere şimdiye kadar etmediğim kadar küfür ettim.

bu arada 160 tl ödedim bilete, öyle 30 tl falan da değil
  • yemrem  (12.02.14 16:00:47 ~ 16:01:39) 
3 kg malzemeyi bavuldan çıkartıp bir poşete koyup kabine alamıyormuydun ki?


  • poseidon1  (12.02.14 16:11:04) 
@yemrwm
1 kilo fazlan varsa ve ayarlama yapamıyorsan parasını ödeyeceksin. uçakta susamışsan ve su istiyorsan parasını ödeyeceksin. pegasus'un kuralları bu ve baştan bilmen lazım bunları.

  • elma salyangozu  (12.02.14 16:12:06) 
2 kisi 9 günlük tatilde 15 kiloyu gecmedik siz nasil beceriyonuz merak icindeyim. bu arada diger kisi karim olur, yani iki erkek az bagaj muhabbeti de yok.

pegasus'un olayi bu, yakinda tuvaleti de parali yaparlar. eger "rahat" etmek istiyorsaniz thy ile ucacaksiniz.
  • hosein  (12.02.14 16:26:34) 
@ elma salyangozu, pegasus ile yaptığım 50 civarı uçuşun en az 20 tanesinde fazla kilo vardı, ve sadece 2sinde ücret talep ettiler. kural varsa ya tam uygulasınlar ya da kraldan çok kralcılık yapmasınlar, bir binişimizde çocuk arabası için de para isteyip diğer binişlerde almıyorlarsa sorun bende değil onlardadır, bir binişte uçağa bebek koltuğu sokmamıza izin verip bir diğerinde izin vermiyorlarsa problem bende değil onlardadır.

kendi politikalarını bile uygulayıp uygulamamakta keyfi davranan bir şirketi savunan elemanları da anlayabilmiş değilim.
  • yemrem  (12.02.14 20:58:24) 
30 liraya bilet aldığın için 18 lira veriyorsun. THY ile gidip 300 lira verseydin bagaj hakkın daha fazla olurdu, böylece bagaj hakkı için ekstra para vermek zorunda kalmazdın.


  • roket adam  (12.02.14 20:58:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.