[]

pilotluk vs. makine mühendisliği

dandik bir üniden makine müh. mezunuyum, dolayısıyla mühendislik donanımına sahip olduğumu düşünmüyorum. Bir tanıdığın da görece orta büyüklükte yurt dışına iş yapan bir şirketi var ve "pilotluktan vazgeç gel benimle çalış" diyor. Şirket şu an daha da büyüme aşamasında. Belirli bir seneden sonra da ortaklık veriliyor şirkete.
Diğer yandan da son birkaç senedir ciddi ciddi düşündüğüm pilot olma hayalim var.
Kısa vadede düşündüğümde, pilotluktan kazanacağım başlangıç ve ortalama kazanacağım para daha tatmin edici gözükse de tanıdığın yanında uzun vadede işler yolunda giderse daha çok kazanabilirim ya da şirket bata da bilir ve ortada da kalabiliriz.
Çok kararsızım, "tamam" desem yarın başlayabileceğim bir yer var ama bilemiyorum ne yapacağımı. Şu an için "önceliğim pilotluk, o olmazsa yanına gelirim." dedim.
Farklı bakış açılarına ihtiyacım var, siz ne dersiniz?

 
pilotluk kesin olacak mı, iyi araştırdın mı?
eğer cavabın evetse sevebileceğin mesleği seç
yani pilotluk
kimse gelip makine müh. ile pilotluğunu kıyaslamasın bence burda ;)
  • maltalı  (12.02.14 13:42:47) 
kesin olacak diye bir şey yok tabi de, sınavları geçmesi, eğitimi bitirmesi falan var ama yapabileceğime inanıyorum. sağlık açısından da bi sıkıntı yok.


  • unless you gotta better idea  (12.02.14 13:44:30) 
Pilotluk cok buyuk paralar kazandirsa da o okullarin paralari da coo buyuk paralar. Hazirda bir paran yoksa borclarini odeyene kadar - ki konustigum bir iki kisi 10 - 12 yil borc odemekten bahsediyordu - o dusundugun para cebinde kalmayacak ve tip denen egitimi aldigin kuruma yine uzun yillar bur sozlesmeyle bagli kalacaksin yine borcun icin. Benim bildiklerim birkac ornekten sadece, yaniliyor olabilirim, ama iyi arastir oyle giris. Sirf para icin yapilacak bir is de degil. Olabildigince Yorucu, stresli.


  • pln  (12.02.14 13:45:10) 
para büyük bi etken ama pilotluktaki hayat tarzı da önceden beri kafamda olan bir şey. yani sabah 9-5 çalışayım da akşam evde olayım gibi bir amacım yok daha çok gecem gündüzüm belli olmasın, hem dünyayı gezeyim falan diye düşünüyorum.


  • unless you gotta better idea  (12.02.14 13:49:30 ~ 13:51:02) 
tanidigin hangi ulkelerde is yapiyor?


  • brawler  (12.02.14 13:55:36) 
Dunyayi gezmek falan yok :) anca tk ya girersen ara sira gittigin yerlerde birkac bi sey gorursun. Turkiye'deki baska firmalarda boyle bir imkanin yok. Ucaktan bile inilmiyor vardigin alanlarda %99. Monoton hayat kismina katiliyorum, ofis hayatindan uzak olmak guzel sey.


  • pln  (12.02.14 13:56:12) 
THY mulakatina girer pilot olurum diyosan çok güvenme özel pilot okulları 100000 $civari paranı yoksa çok iyi torpilin yoksa pilot olman çok zor ha bu arada bende havacilik sektörün deyim 6 senedir iskembeden atmiyorum.


  • basond  (12.02.14 13:58:04) 
Ha bu arada o hayalini yasiyorum 1 hafta ruandada kaliyorum Gelen uçakları ben geri gönderiyorum sanma öyle hep ABD avrupa Japonya geziden diye yatilarda zaten 1gece yorgunluk tan yataktan cikamiyorsun


  • basond  (12.02.14 14:00:23) 
diğer işle alakalı bir fikrim yok ama arkadaşın bahsettiği pilotluk hayali o kadar da zor değil. aynı sürecin içindeyim ve şu an mülakat sonucu bekliyorum. hayatın yoğun olduğunu öğrenmiş olmakla birlikte insanın kendine ayıracak zamanı olduğunu da bizzat konuştuğum pilotlardan öğrendim. tabi bahsedilen süreci tamamlamak en az 7-8 ay sonrasında kabul alınırsa eğitim 19 ay. bunlar bittiğinde bugün net olarak 12bin alıyorsunuz aylık 70 saat uçuşa. 110'a kadar fazla mesai olma durumu var ve tabi ki böyle olursa 12bin + ekstra oluyor. kaldı ki eğitim masraflarını thy karşılayıp akabinde maaştan 10 yıl boyunca kesiyor.

hasılı sanıldığı kadar zor değil.
  • kuul  (12.02.14 14:51:46 ~ 14:53:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.