[]

emlakçı çakallığı hk

Selamlar,

bir sorum var gençler. bir ev kiralamayı düşünüyoruz. evin çeşitli internet sitelerinde hem "sahibinden" olarak hem de "emlak ofisinden" olarak ayrı ayrı ilanları var. biz de emlak ofisine sormuş bulunduk. bize evi gezdirdi filan.

neyse sonra ev sahibi bizde karar kıldı. size kiralayacağım dedi. fakat sonradan kendi ağzından öğrendik ki meğersem emlak ofisiyle bir sözleşme falan imzalamamış. benim için bağlayıcılığı yok dedi. sadece kapıma kadar geldiler, biz de ilan verelim müşteri bulalım dediler falan dedi.

biz de kimseyi atlatmak derdinde değiliz ama emlakçıya da bu durumda para vermek saçma geliyor. ne yapalım ne edelim? biz gidip ev sahibiyle anlaşırsak, emlakçının arıza çıkarması mümkün mü? arada sözleşme filan bağlayıcı hiçbir şey yokmuş ama kul hakkı yemek de doğru değil. sonuçta evi bir kez gezdirdi.

sizce nasıl bir yol izleyelim? emlakçıyı aramaya gerek var mı? adam zaten sahibinden olarak evi kiralıyor. emlakçı kendi kendine salça olmuş, gelin güvey olmuş.

arkamızdan küfrettirmeyelim istiyoruz.

 
bu durumda emlakçının yaptığı kula hakkını yemek olur bence. evin sahibi ile doğrudan görüşüp anlaşmışsınız emlakçının burada bir emeği söz konusu değil. emlakçının devreye girdiği durumda ev sahibi arkasına yaslanıp hiçbir işe karışmaz.

emlakçıyı aradan çıkarırsanız bence etik dışı bir şey yok.

ben olsam boşu boşuna emlakçıya para vermezdim.
  • himmet dayi  (12.02.14 12:17:48) 
herhangi bir sözleşme yoksa arıza çıkaramaz. ayrıca ev sahibi ile sözleşme varsa bile sizi bağlamaz.


  • fuck is a four letter word  (12.02.14 12:18:05) 
evde tek başına bayan kalacak. muhiti de tanıyorlar. bir pislik yapma ihtimalleri olur mu diye de düşünmüyor değilim.


  • esmer  (12.02.14 12:18:33) 
genellikle evi gezdirmeden önce emlakçılar bir kağıt imzalatıyorlar. bu evi tutarsanız onların aracılığı ile tutacağınıza dair. eğer böyle bir kağıt imzalamadıysanız sorun çıkartamaz. ancak emlakçı da bu işten para kazanıyor düşündüğünüzde. kendisini aramışsınız, evi gezdirmiş, muhtemelen ev sahibi le sizi tanıştırmış. yani ticari olarak tüm ödevlerini yerine getirmiş bu durumda komisyonunu talep etmesi son derece doğal ve hakkı bence.


  • mat couthon  (12.02.14 12:21:47) 
mat couthon +1

Etik değerler çerçevesinde adam sözleşme yapmadan, bir nevi kişinin sözüne güvenerek, işini görmüş. Sözleşme imzalatsa o parayı ödeyecektin, herhangi bir sebeple imzalatmadı diye parayı ödemezsen durumdan faydalanmak olur bence.
  • cakabo  (12.02.14 12:26:07) 
tabii ki işte üzerine düşeni yaptı diye hakkını yemeyelim istiyoruz. ama ev sahibi "emlakçı kısmı beni bağlamaz" diyor. biz de kul hakkı yemeyelim istiyoruz ama pay vermek de çok saçma. kendilerini arayıp nezaketen konuşma yapıp yapmamayı bile düşünüyoruz.

aramayıp evi de kiralayabiliriz.
  • esmer  (12.02.14 12:26:23) 
söz konusu emlakçıysa ne olursa olsun haklısınız. beter olsunlar.


  • [silinmiş]  (12.02.14 12:28:16) 
emlakciya sormussunuz evi size gezdirmis. aracilik etmis. burada illa cakallik varsa size ait. bence hakki oldugunu dusundugunuz bir miktar para vermeyi onermelisiniz.

ama bence cakallik degil ama evsahibi tarafindan duzgun is yapmama var orasi ayri.
  • f_d  (12.02.14 12:31:52 ~ 12:33:34) 
emlakçılar iş yapmadan zengin olan adamlardır. buradan ekmek kazanıyor filan demeyin. komisyonculukla ayda minimum 20.000 30.000 götürürler. modern zamanın mafyası. acımayın.


  • gonul_isleri  (12.02.14 12:33:59) 
çakallık bende olsa kul hakkı yeyip yememeyi düşünmem değil mi? :)

peki ben bu evi gezdim. sonra gittim bambaşka ilçede bambaşka bir evi kiraladım. emlakçı benim için yaptığı masrafı, harcadığı kaynağı zaten benden alamayacaktı. bu işin doğasında bu var. her gezdirdiğinden sana masraf yaptım diye pay almıyor ya?

kişisel fikrime göre bir kira kadar pay vermek saçmalık.
  • esmer  (12.02.14 12:34:35) 
bir kira vermeyin o halde. kabul ediyorsa 200-300 bir sey onerin, bir sorun olursa seni bulurum diyin.


  • f_d  (12.02.14 12:39:57) 
emlakçıya verilen para benim de herzaman gücüme gider ancak komisyonculuk denen bir meslek var sonuçta. ve bu kişi de o mesleği icra ediyor. ben etik metik olaylardan değerlendirip kişinin parayı hakettiğini söylüyorum ancak benim başıma gelse ben de vermemek için yollar arardım. herkes gibi bana da bu kadar kolay ve zahmetsiz para kazandırmak dokunuyor.


  • mat couthon  (12.02.14 13:01:18) 
ama burada emlakçı işini yapmış. yani evi onun aracılığıyla bulmuş, gezmişsiniz vs. bence talep ettiği neyse vermelisiniz.

not: emlakçılardan nefret ederim.
  • sen git ben geliyorum  (12.02.14 13:07:45) 
sen git ben geliyorum+1


  • spankenstein  (12.02.14 16:26:00) 
emlakçı size gezdirdi, sorduğunuz her soruyu cevapladı ve gelip buraya sanki haksızmış gibi gelip birde soruyorsunuz.

işini yapmış olmasa sadece orayı arayıp konuşup ev sahibine ayrıca ulaştıysanız ayrı da adam işini yapmış gezdirmiş.

bence sizin ki kul hakkı olur şu saatten sonra.
  • eurhka  (12.02.14 17:26:44) 
verdiğin başka ev tutma örneğini şimdi gördüm. saçma.

ikisini nasıl bir tutuyosun. birinde o gösterdiği halde evi beğenmeyip veya daha iyi bi ev bulup o evi tutuyorsun.

burada ise evi gösteriyor, yok o cephe, yok şu bu bilgi veriyor, ve evi beğenip tutuyorsun.

görevini her türlü yapıyor birinde başarılı diğerinde başarırız.

bu kadar dert ediyosan verme ayrıca, gelip burda birileri benle aynı düşünsün beklediğim cevapları versin de adamı sikince vicdanım rahat olsun diye yazdığın belli.
  • eurhka  (12.02.14 17:29:31) 
oğlum havale mi geçiriyorsunuz yoksa okuma yazmanız mı yok? "sahibinden" ilanı var diyorum yani "emlak ofisinden" yazmıyor. ve ben zaten bana yaptığı hizmet için kendisine borçlu olduğumu söylüyorum, bu mu kul hakkı yemek? ev sahibiyle arada bir anlaşması olmadığı için bir pay vermenin saçma olacağını söylüyorum. kendisinin verdiği hizmetten ev sahibinin haberi yok. bizi evin kapısına kadar götürdü emlakçı o kadar. zaten ev sahibi kendisini görünce şaşırmıştı, şimdi daha iyi anlıyorum.

saçma saçma cevaplar yazmayın da birbirimizi yok yere kırmayalım.

neyse zaten tutmadım evi.
  • esmer  (13.02.14 07:16:47 ~ 07:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.