[]

Midi Klavye / Ses Kartı vs..

Elimde usb çıkışlı casio wk-110 klavye var. usb den girip midi klavye olarak kullanabiliyorum. Yeni alacğım ses kartı ile (usb/firewire) bu klavyeyi kullanabilir miyim (genelde midi in out portları var ses kartı üzerinde ve bunlar midi portu, usb değil).

2. soru ise latency den mümkün olduğunca uzak duracağım, 8 -10 kanal audio ve midi kanal kaydını yapabileceğim ort. 500ytl bütceli hangi seds kartını önerirsiniz?


 
klavyeni usb den baglamaya devam edersin, bir sey olmaz. midi input olarak onu secmeye devam edersin yani, ses kartinin icinden gecmek zorunda degil.

8-10 kanal audio derken, ayni anda 8-10 mikrofondan gelen audioyu kaydetmekten mi bahsediyorsun? Yoksa bilgisayar icinde 8-10 kanal ile ayni anda islem yapmaktan mi bahsediyorsun, ilik ise 10 tane inputu olan bir ses karti alman icap eder, ikincisi ise ses kartinin olayla alakasi yoktur, kac kanal ile calisabilecegin bilgisayarinin kuvvetine bakar. Eger ayni anda 10 kanal audio kayit almayi dusunmuyorsan, fiyat performans canavari bir m-audio fasttrack pro alabilirsin. Laptop kullanmiyorsan ve internal bir ses karti ariyorsan EMU kartlara bak, 1212m falan guzel aletler.
  • kurukafa  (18.05.09 12:46:56) 
klavyeyi kullanabilirsiniz.

hem 10 kanal demişsiniz hem usb demişsiniz hem de 500 tl olsun demişsiniz de biraz zor gibi geldi bana bu. M-Audio Fast Track Ultra var fakat ingiltere fiyatı 500 tl nin üzerinde ki türkiyede muhtemelen 2 katına yakındır fiyatı. belki dışarıdan getirme şansınız vardır diye söylüyorum.
  • deahy  (18.05.09 12:49:58) 
8-10 kanalı eş zamanlı kaydetmeme gerek yok.. söylemek istediğim, 10 track eklediğimde de sorun yaşamıyo olmak. ama min 2 kanalı eş zamanlı kaydetmemin zararı da olmaz :)

Bu arada laptop kullanıyorum. Kullanılmış M-Audio FireWire 410 bakıyorum, fiyatı belirttiğim aralıkta ama biraz daha ekleyip M-Audio Firewire 1814 gibi bişey almak daha mı mantıklı mıdır diye düşünmüyo değilim..
  • alembic  (18.05.09 12:57:43) 
fasttrack pro ile iki kanal kayit alirsin, veya 2 analog + 2 digital 4 kanal kayit alabilirsin. Uzerindeki 2 kanalda preamp var, emin degilim ama fw410 da preamp yok diye hatirliyorum. yani condenser mikrofon kullanmak istersen preamp alman gerekir. firewire ses kartlarinin ayri bir derdi de bilgisayarinin kullandigi fw chipsetidir, ses karti bununla anlasamazsa basin cok cok fazlaagrir, sonunda kendine uygun bir pci express fw kart almak zorunda kalirsin, bu is tam kumar.laptopunun modeli ile fw410 aramayi deneyebilirisn nette sorun yasayanlar var mi diye, boyle bir sorun olmazsa sorunsuz kullanilir tabii. Bence ayni anda 10+ kanal kayit alacak bir ses karti aramiyorsan firewiredan uzak dur. Bilgisayarda ayni anda calisabilecegin kanal sayisi ile ses kartinin ve kullandigi arabirimin (usb/fw) baglantisi yok. Islemcin ne kadar kaldiriyorsa o kadar kullanirsin.


  • kurukafa  (18.05.09 13:54:53 ~ 13:55:29) 
İki kanal kayıt yapacaksan 410 fazlasıyla yeter. en temizine bile 400 liradan fazla vermene gerek yok. Piyasası öyle o kartın.


  • alperz  (18.05.09 13:56:37) 
iki kanallı bir kart alacaksın o halde. kurukafanın da dediği gibi bilgisayarda kaç ayrı kanal üzerinde çalışabileceğini bilgisayarın performansı belirler.


  • deahy  (18.05.09 14:24:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.