[]

İşçi Partisi ne ayak?

Bu parti Türklüğe vurgu yaparak sürekli Kürt açılımına, BDP'ye, Apo'ya giydiriyor ama bir yandan da Doğu Perinçek'in 1989 ve 1991 yıllarında Apo'yla çekilmiş samimi görüntüleri var. İşçi Partisi'nin resmi web sitesinde konuyla ilgili şöyle bir bölüm yer alıyor: "Abdullah Öcalan, yakalandıktan sonra verdiği ifadede görüşmeyi şöyle özetledi: Perinçek, bize ABD’nin ve Avrupa’nın peşinden gitmeyin. Bu yoldan bir yere varamazsınız. PKK’yi dağıtın, Türkiye’nin bütünlüğü içinde yer alın telkinlerinde bulundu"
Tamam hadi diyelim Perinçek iyi niyetliydi, PKK'yı desteklemiyordu vs. Ama bu görüşmelerin yapıldığı tarihte PKK çoktan kanlı saldırılara başlamış ve 200'e yakın insanı öldürmüştü. Buna rağmen Perinçek Apo ile el ele kol kola dolaşmakta beis görmüyordu.
İşçi Partisi, genel başkanlarının bu tutumuna rağmen neden milliyetçi söylemlerde bulunuyor ve bu durum şuan İşçi Partisi'ni destekleyen kemalist kesimce nasıl kabul görüyor?


 
Dogu perincek 1970 li yillarda farkli bir cizgideydi 1980 den sonra hapisane yillari vs derken bahsedilen roportaj doneminde gazetecilik yapmaktaydi. Her gazeteci bu tip roportajlar yapar. Anlasilmayan nokta ne ki


  • kosun lan mevzu var  (09.02.14 15:10:57) 
perincek'li ip'nin ne oldugu belli degil.


  • atmacaged  (09.02.14 15:13:54) 
Doğu perinçek aynı zamanda gazeteci benim bildiğim, o fotoğrafların çekildiği roportajın metni dergide yayınlandığı zamanki dergide basımı işçi partisi sitesinden ulaşılabiliyor. o döneme göre değerlendirmek lazım zira 80 sonrası ülkenin doğusunda orman kanunları uygulayan, insanlara işkence eden bir devlet var pkk da çıkışı itibariyle her yöne çekilebilecek bir oluşum olmasına rağmen esasında oradaki insanların mağduriyetlerinden işkence görmelerinden köylerinin yakılmasından kaynaklanıyor.olaylar bu haldeyken gazeteci olarak bir görüşme yapmış yayınlamış, içeriği de şu an olduğu gibi türk kürt halkları bir millet olarak birleşmeli ve devlet doğudaki bu zulümüne son vermeli ama bunun çözümü nasıl olmalı konusunda.


  • alice practice  (09.02.14 15:16:37) 
@kosun lan mevzu var
Fatih Altaylı ve Mehmet Ali Birand gibi isimlerin de Apo'yla yemek yerken fotoğrafları var ama Doğu Perinçek'in fotoğraflarına bakarsanız, diğerlerinden farklı olarak, Apo ile içten gelen bi samimiyete sahip olduklarını görürsünüz.

  • jacque  (09.02.14 15:20:37) 
Gecmisten okul yillarindan vs bir tanismisliklari da olabilir, zira ayni devrin adamlari, farkli kulvarlarda da olsalar. Her sey bi yana roportaj yapmaya gidiyorsan karsi tarafa okuz gibi ya da belli bi resmiyetle davranacaksin diye bi kaide oldugunu da sanmiyorum. Bahsedilen donemde pkk henuz tam olarak teror meror seklinde mimlenmis bi orgut de degildi. Cogu kisi adini bile bilmiyordu yani. Hatta abartirsak o donem pkk icerisindeki sosyalistler tasfiye bile edilmemisti diye hatirliyorum. O zamanlardan bu zamanlara cok fark var.


  • kosun lan mevzu var  (09.02.14 15:24:35) 
soruna cevap verilen cevapların kendisinde değil de satır aralarında gizli:
- sadece soru sormuşsun cevap: "..düşmanca yaklaşım.." nitelemesi.
- "...dönemin şartlarına göre değerlendirmek lazım..." dikkat dersim katliamı ya da istiklal mahkemeleri için de aynısı denmiyor mu?
e işte aynı tavır d. perinçek için de takınılmış.
  • dafaiss  (09.02.14 15:25:25) 
Pek tabi gazatecililk ilişkisi (!)
www.google.com.tr

  • trejemu  (09.02.14 15:27:29 ~ 15:28:14) 
@trejemu
bahsettiğim bu fotoğraf ve Perinçek'in PKK militanlarının elini sıktığı şu fotoğraftı; galeri7.uludagsozluk.com

Dediğiniz gibi bunun basit bir gazetecilik ilişkisi olmadığı çok açık. Ayrıca sorumda da belirttiğim gibi fotoğrafların çekildiği dönemde PKK köy katliamları yapmaktaydı. Yani PKK'nın hak peşinde masum bir örgüt olmadığı ortadaydı.
tr.wikipedia.org(1980%27ler)
  • jacque  (09.02.14 15:35:02) 
alternatif bir cevap da şu olabilir, sonuçta mevzubahis insansa tek bir cevap olması pek mümkün değil:
- bahsetttiklerinden haberleri bile yoktur, zaten bugünkü söylemleriyle sanki hiç böyle bir etkileşimde bulunmamış imajı yaratbiliyor mu? evet. geçmişi bilmeyen biri de bu imaja göre hareket ediyor, tavır alıyor.

  • dafaiss  (09.02.14 15:37:27) 
işçi partisi eskiden pkk'nın sol çizgide olduğunu ama daha sonra abd'nin maşalığını yaptığını içindeki sol düşüncedeki insanları sindirdiğini falan söylüyor.


  • jamalbsf  (09.02.14 18:06:58) 
+jamalbsf katılıyorum.
gerçekten ip'liler, aslında aşırı ulusal, milliyetçi söylemde değildirler. buradaki nokta bağımsızlık ve emperyalizm. kimi görüşlere göre pkk'nin birçoğu amerika ile iş birliği yaptığı için, ip'liler şuan bu çizgide değil. gerçekten tam bağımsız, amerika maşası olmadan kürdistan bağımsızlığını savunuyorlar. (bkz: örnek babam) tgb yi karıştırmamak lazım bu işe. ip ayrı, tgb ayrı (nesil farkı var)
bu nedenle 90lar da çekilen fotoğraflarda gazeteci kişilik bir yana, sol mucadeleden iki farklı kulvar adamın birbiriyle alakasını görüyorsunuz. işler sonradan değişiyor tabi.
  • botamaniaensis  (09.02.14 18:15:18 ~ 18:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.