[]

Evde Egzersiz Programıma Katılacak Genç Arkadaşlar Aranıyor (geek olursa makbuldür)

Evet, sonunda karar verdim. 18-25 yaşındaki hareketsiz arkadaşlara bir program yazacağım. Bunun için 1,5 sene çok az hareketle yaşadım (tabii burası yalan, bunu isteyerek yapmadım, uzun hikaye)yani tamamen onlarla birlikte ilerleyeceğim bu programda. Tabii 3 gün ilerden gideceğim ki oları daha iyi yönlendirebileyim.

Egzersiz hakkında kendini elinde geldiğince yetiştirmiş -hala yetiştiren, geliştiren- biriyim. Sporla tanışmam ortaokul yıllarına dayanıyor. Ancak profesyonel olarak uğraşamadım. Yeterince (bırakırsam mütevaziliği, yeterince yerine "oldukça" derim) atletik biriy(d)im. Egzersiz konusunda teorik olarak bilgili, pratik olarak yaşıma göre (23) tecrübeli sayılırım. Şimdiyse mahvolmuş durumdayım ve yaşantımı düzenleyip ağır programlara girene kadar daha fazla çürümek (Evet vücudumuz deyim yerindeyse hareketsiz kaldıkça "çürür") yerine bu gidişe dur demeye, tersine çevirmeye karar verdim.

Yazı dizimin adı "sen bir enkazsın" olacak ve hemen hergün güncellenecek. Ancak yazacağım programlara benimle birlikte uyacak bayan ve erkek arkadaşlar arıyorum. Program çok ama çok basit olacak yani eli ayağı tutan her arkadaşımız herhangi bir masrafa girmeden uygulayabilir. Sıkıştığım yerlerde uzmanlardan destek alacağım, daha doğrusu bir kaç uzmana da programımı arada sırada denetlemesini rica edeceğim. Programda bazı günler sürat koşuları da dahil olmak üzere çeşit çeşit iş olacak. Tabii önce sitemizin gizlilik ve uyarılar bölümünü okuyacaksınız :-)

Sen Bir Enkazsın programını 3 aylık bir program olarak düşünüyorum, talep olursa 6 aya uzatabilirim. Sağlam, birbirine destek olan bir ekibe ihtiyacım var. Programa sadık kalacak, geri besleme yapacak (yani; şunu yaptım şöyle oldu niye böyle oldu falan filan ya da ne yesek ne içsek gibi sık sık ama yerli yerinde yorum yapacak)

Şu an ben de bir enkazım ve buradan yeterli katılım olursa programa başlayacağım. Başlangıç gününde hareketsiz arkadaşlara ilk gün egzersizi olarak 3x10 şınav koyuyorum (tabi bu sadece egzersiz kısmı, bunun dışında yemekle ve dinlenmeyle ilgili kurallar olacak) o kadar. Hepsi bu. Yani program tamamen "sıfırda" olan dostlara. Ben de herkesle birlikte programa uyacağım ama uygularken tekrar sayılarını biraz daha arttıracağım o kadar. Hatta siz derseniz olmaz sen de birebir aynı yapacaksın ona da varım, pek farketmez.

Çok mu uzun yazdım? Evet. Yani kendimi anlatabildim mi bilmiyorum. Keşke kış olsaydı herkes evinde olsaydı belki katılan çıkardı ama bu basit heryerde (yazlıkta orda burda şurda) yapılabilecek programa katılacak olanlar var mı?

Sorusu olan varsa yanıtlayayım.

Bu arada program www.bodytr.com sitesinde Sen Bir Enkazsın başlığı altında yayınlanacak tabi yeterli katılım olursa.

 
ben varım


  • nesenbilneben  (17.05.09 00:48:23) 
İki kişi olduk arkadaşlar.

Programa uyup sırf eğlencesine bişle deneyebilirsiniz. Tek şartımız sağlıklı olmanız ve programa ihanet etmemeniz. Programı sanal olarak yöneteceğim için elbette güvenlik gereği mükemmel bir program olamaz. Ama genel geçer kurallar çerçevesinde olabildiğince etkili bir program yapmak niyetindeyim. Sanıyorum bu program siz de pek ciddi olmasa da fark yaratır.
  • Karluk  (17.05.09 00:52:15) 
35 yasinda biri olarak yarisini yapsam? :P


  • nooneatall  (17.05.09 01:23:24) 
sanki ben de deneyebilirim gibi geliyor da... bilemedim.


  • kobuzchu kiz  (17.05.09 01:24:15) 
nooneatall,
Daha önce kendi yaşlarıma yakın yaşlardaki insanları çalıştırdığım için bu yaştaki insanlarla çalışmaya alışığım ama valla yarısı olursa kurtarır gibime geliyor :-) şaka bir yana katılmak isterseniz ve sağlık açısından bir engeliniz yoksa katılmanızdan mutluluk duyarım. Program oldukça hafif başlayacak çünkü. Yalnız "yok arkadaş bi tane zirzopun peşine takıldık yap diyo yapıyoz, ye diyo yiyoz, yat diyo yatıyoz. noluyoz lan?" derseniz karışmam :-)

kobuzchu kiz,
dediğim gibi program çok hafiften başlayacak ve ben kızlara da uygun bir program tasarlıyorum. Nihayetinde bayanların daha güçsüz olduğu anatomik bir gerçek olsa da bu programı yapamayacağınız anlamına gelmez.

Sanırım 4 kişi olduk bile.
  • Karluk  (17.05.09 01:57:59) 
psikolojik sınırımı çoktan aştığım ve tembelliğin doruklarına çıktığım şu günlerde birilerinin desteğine ihtiyacım olucak sanırım. ben de katılmalıyım.


  • fotograf cekemeyen japon turist  (17.05.09 11:28:38) 
30 tane şınavı çektim, iyi geldi:) ayrıca sitede şu ana kadar gördüğüm en iyi vücut geliştme sitesi.


  • baldur2  (17.05.09 11:32:47) 
şimdi olayı tam olarak anlayamadım ama benim şöyle bir durumum var..

saatlerce bilgisayar başındayım.. evden pek çıkmıyorum.. asosyalliğin iyice dibine vurdum.. geek olma yolunda hızla ilerliyorum, bu saatlerce bilgisayar başında geçen zaman tabi, ne kadar gereksiz bilgi varsa beyne doldurmaya yarıyor.. yemek yemiyorum hiç.. aşırı zayıf olmay yolundayım.. çürüdüm resmen yahu..
eski den böyle değildim..
iyi kaptırdım kendimi..

ve bu durumdan oldukça rahatsızım.. moğollardan geliyor.. "bir şey yapmalı"
  • fuck milk get beer2  (17.05.09 13:16:57) 
baldur2,
Bizi böyle değerlendirdiğiniz için çok mutlu oldum. Sizin böyle demeniz inanın bana ciddi bir destek.Bu arada adını anmak istemediğim bir vücut geliştirme sitesi tarafından taciz edilmemizi de bununla mı açıklamalıyız acaba? Adamlar kendi kalitelerini yükseltemeyeceklerini düşündükleri için mi bizi yok etmek istiyorlar? Yaptıkları arasında sitenin e-posta hesabını ele geçirmeye çalışmak ve sitemizi birebir kopyalamaya çalışma girişimleri de var... Gerekirse adlarını ve kanıtlarını vereceğim...

7 kişi olduk görünüyor arkadaşlar, bu sayı bana yeter. İşin aslı kimse katılmasa ben bir kişiyle bile yola çıkacaktım :-) Ama ne kadar kalabalık olursak o kadar iyi olacaktır. Bugün giriş yazısın yazıp hemen yetiştirmek istiyorum, yetiştirebilirsem programı bugün başlatırız.
  • Karluk  (17.05.09 14:02:06) 
ben de varım geek değilim belki ama artık fit olmak istiyorum


  • füt  (17.05.09 14:11:30) 
rica ederim, çok yararlı bilgiler var ama çeşit çeşit (kilo almak için, kilo vermek için vs.) diyet programları falan olsa çok güzel olurdu ya da ben mi bulamadım acaba


  • baldur2  (17.05.09 15:06:50) 
sanırım ben de denemek istiyorum


  • ecece  (17.05.09 15:07:00) 
27 yaşındayım ve geç kalmadıysam programa dahil olmak istiyorum??


  • balik kraker  (17.05.09 15:25:24) 
baldur2,
siteyi ilk açtığımda önce internetteki kaynakları toplamayı düşündüm ama topladıkça -hatta bazılarını yayınladıkça- daha fazla katlanamadım bu duruma. Çünkü zaten çok az sayıda ciddi program var ve bunlar da yetersiz. Geri kalan yazılarda yanlış bişlgilendirmeler bile var. Onun için bundan böyle siteye daha önce internette olmayan yeni programlar eklemek ve daha da önemlisi uzmanlara ekletmek istiyorum. Yine de googledan ziyaretçi çekmek için gerekli uyarıları koyarak eski programları da siteye ekleyeceğim. Örneğin şu anda sitede "şok diyetler" yazısı var, ben bunu insanları çekebilmek için koydum ve bunları kesinlikle önermediğimizin defalarca altını çizdim, bilgi vermek işçin koyduk dedim. Yani ben gerçekten insanlara yararlı olacak bişey istiyorum. Bunun için siteye google reklamı bile almıyorum ki saçma sapan ürünlere yönlendirmeyeyim insanları.

Siteyle tek başıma ilgileniyorum ve şu an elbette içerik olarak eksiklerimiz var. Zamanla dört başı mamur bir egzersiz sitesi olacağımıza inanıyorum.

Bu arada 9 kişi olduk bile, ben bu akşam programı yayınlarım. İsteyenler yarın başlayabilir. Sitedeki sayfaya yorum ekleyerek, daha iyi bir süreç işçin geri besleme yapılmasını önemsiyorum. Yani eğer bi düşünceniz, bi soru, sorun ya da anlatmaya değer bişeyiniz varsa lütfen kimse kendine saklamasın çünkü sizin yazacağınız bir kaç kelime belki başkasına güç verecektir.

Ek: Ben yukardaki mesajı yazarken 10 kişi olmuşuz bile. Programın ne kadar basit olarak başlayacağını yazdım. Yani ben 25 yaşı kesin bir sınır olarak düşünmüyorum. Umudediyorum programa katılanlar 3 ay sonra fiziksel açıdan daha iyi bir durumda olacaklardır, buna inanıyorum ben.
  • Karluk  (17.05.09 15:35:43 ~ 15:38:07) 
ben varım ama bilinçaltım sürekli bahane buluyor . evet enkazım

öss var şimdide o bir sorun teşkil edermi bilemiyorum. (naz yapıyor abisi)
  • alokozay  (17.05.09 17:11:47) 
varım diyor!


  • persopan  (17.05.09 17:22:58) 
bende varım.


  • karbasan  (17.05.09 20:46:23) 
Evet dostlar,
Önce şınav için bir yazı hazırladım, birazdan da Sen Bir Enkazsın programını yayınlayacağım :-)

Hadi hayırlısı

Ek: Arkadaşlar yazıyı yayınladım, olumlu olumsuz bir ses verin siteden. Kendimi yalnız hissediyorum ya hu :-)
  • Karluk  (18.05.09 00:50:44 ~ 13:17:46) 
ben de varim ve komple bir enkaz olarak okuyorum yaziyi su anda.


  • fspades  (18.05.09 14:07:38) 
Arkadaşlar bugün yoklama yaptım çok eksik vardı neredesiniz?
a-) Bilsen şimdi nerdeyiz çılgın gecelerdeyiz
b-) Programına da sana da
c-) sorry sensei hemen tekmil vermeye geliyorum
d-) bi de soldan sayı verelim
  • Karluk  (29.05.09 18:49:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.