[]

İşe Bisikletle Gİtmek - Bisiklet Tavsiyesi

Merhabalar,

Evimin kapısından iş yerinin kapısına tam 4.2km yokuşsuz bir yol güzergahı var. Sadece yolun bir bölümünde bisiklettten inip ya metro alt geçidini kullanarak ya da bisikleti üst geçide çıkarıp tekrar aşağı indirmek gibi bir durumum var. Bilenler için, 4. Leventte oturuyorum ve Maslak Plazalar bölgesine gitmeyi planlıyorum. Tam olarak 4.2km dediğim gibi tek gidiş. Ama yol dümdüz. Hele dönüş epey rahat. Metroyla gidiyorum haliyle, hatta bazılarınız belanı mı arıyosu bilader diyebilir. Aslında niyetim motosiklet fakat, eşim karşı epey üstelik güzel bir motora ayırabilecek bütçem yok. Olmuşum 115 kilo, belki günde 8km zayıflatmasa da azıcık faydası olur diye düşünüyorum. İlla ki aranızda vardır bisiklet kullanan aktif olarak. Ne tarz bir bisiklet almam lazım ? Park sorunum yok. İşyerinde de, evde de. Ama dediğim gibi youln biryerinde her türlü elime almam gerekecek aleti.

Bakıyorum bir sürü çeşit, fiyatlar da pahalı. Vardır bildiğiniz birşeyler hadi yardım eyleyin :)

 
kron xc 750 var bende, temmuzda aldım toplasan 100-150 km sürmüşümdür. satayım sana 650 tl.


  • karsinin aksisi  (03.02.14 23:56:45) 
ne kadarlık bir bütçeniz var?


  • ainger  (03.02.14 23:57:05) 
1000TL ayırabilirim. Sadece bisiklete tabi bu ekstra masraflar ne çıkar bilmiyorum. İlla ki kask-eldiven almak lazım.

@karsinin aksisi, hocam sıfır almak niyetindeyim. O yüzden teşekkürler.
  • liriamer  (03.02.14 23:58:29) 
sedona ve btwin orta karar, dediğiniz özellikleri sağlayan markalar. sedona yerli bir şirket ancak ürünlerinden herkes memnun gibi. btwin ise doğrudan decathlon'un markası. bakımlarını, sorun olursa değiştirmesini vs. de decathlon'dan yapabiliyorsunuz direk. selenin altında amortisör olmasın, aleti çok ağırlaştırıyor :) gerisi size kalmış.


  • sevgikusunkanadinda  (04.02.14 00:04:55) 
sehiriçi kullanım için şöyle bi bisiklet var:
www.salcano.com
yok ben ara sıra belgrada falan gitmek isterim derseniz xc (cross country) bisiklet bakmak lazım
  • ainger  (04.02.14 00:14:27) 
kron xc750 vb. bisikletler mtb diye adlandırılan bisikletlerdir. iş dışında araziye falan gitmeyeceksen inan çok gereksiz.

ben geçen yıl o fiyata sedona'dan 321 almıştım. şu bisiklet.

foto.mtbtr.com

çok memnunum yalnız bu sene bu modeli kaldırdılar. sanıyorum bizim model 320 oldu. yalnız dolardan dolayı fiyatı şu an 1300 civarlarında. kask-eldiven-gözlük-lamba derken 1450 civarına çıkabilir. bütçenizin üstünde ama değerlendirmeye alın derim. ayrıca dediğim gibi bisiklet dünyasında saçma sapan bir mtb hevesi var, eğer arazide kullanmayacaksanız almayın yani cidden gereksiz. ha yarın bir gün araziye girerim derseniz mtbleri de düşünebilirsiniz.
  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (04.02.14 00:52:18) 
dahon.


  • hıkmıkzık  (04.02.14 01:24:59) 
dahon katlanabilir bisiklet. veya başka markalar da var ama bisiklet taşımayı zor olarak buluyorsanız katlanabilir sizin için en uygunu.


  • hiperaktifmanyetik  (04.02.14 09:11:37) 
istanbulda bisikletle zor eziyet olur, senin için en iyisi motor bence honda sıfır 5 bin tlye kadar bulabilrisin iyi bişey, evet motordan korkuluyor ama sen hız motoru almazsan ve dikkatli olursan 4 km de birşey olmaz


  • runlolarunn  (04.02.14 10:01:30) 
içimden sana klas bisikletleri önermek geliyor fakat gerek yolun 4 km olması gerek yokuş olmaması gerek de senin 115 kg olman sebebiyle ucuz yollu herhangi bir bisikleti almanı öneriyorum. 90 kiloya inene kadar böyle git gel sonra güzelinden bir bisiklet bakarız :)


  • groovettyn  (04.02.14 15:10:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.